Zamieszczone przez Martens
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
ja jeżdze na halogenach juz dobrze ponad rok i w róznychmiejscachw polscemiajłem sie z policja 0 reakji jak kupisz fajne żarówki to kto sie neizna pomysli że xenon:P:P co do ledów też mam używam żadnych błedów nie pokazuje. ostatnio specjalnie ledy włozłem odwrotnie zeby wogule nie świeciły wtedy ladniej wygląda jak pali sie w nocy tylko halogen bez zbednego światła w kloszu. co prawda na halogenach po zamiastem w nocy nie pojedziesz bo słaba widocznosc ale w miescie na oświetlonych ulicach jak najbardziej pozdroBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Maru 123, przeglądałem już wcześniej ich ofertę na allegro i myślałem o tych z kątem świecenia 140 stopni:Zamieszczone przez Maru 123polecam ten sklep www.natea.pl
bo chyba nie ma sensu inwestować w te z szerszym kątem świecenia, ale za to o wiele droższe:
ASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
Komentarz
-
-
Witam wszystkich 8)
Wiecie może "chłopaki" jak oszukać kompa w Octavii II żeby zamiast żarówek w postojówkach można było założyć LED-y. Jak tylko założe choćby jednego LED-a to po włączeniu zapłonu zaraz zgłasza błąd "przepalona żarówka". W octavii I nie było tego problemu, bo komputer nie był aż tak rozbudowany jak jest w octavii II.
Pozdr wszystkich :wink:Poprzednia: Octavia I 1.9 TDI SLX
Obecna: Octavia II 1.9 TDI Elegance
Komentarz
-
-
Witam
) Mam małą zagwozdke... W instrukcji jest napisane ze moj szkodnik ma tylko H4. Zastanawiam sie czy te same zarowki daja swiatla mijania i drogowe?? Moc jest taka sama i roznica jest tylko w lampie?? Jesli tak to jakie polecicie?? Pozdrawiam
)
Bylo 90Km jest 140 i 310Nm
Krecimy wiecej
)
O zdrowko Szkodnika pomaga dbac Dr Zoltar
)
http://soft-car.pl/
Komentarz
-
-
Tak. Są to żarówki dwużarnikowe.Zamieszczone przez RazorbackWitam
) Mam małą zagwozdke... W instrukcji jest napisane ze moj szkodnik ma tylko H4. Zastanawiam sie czy te same zarowki daja swiatla mijania i drogowe?? Moc jest taka sama i roznica jest tylko w lampie?? Jesli tak to jakie polecicie?? Pozdrawiam
)
EDIT:
Spóżniony
Komentarz
-
-
Nigdy chyba już nie kupię żaróweczek Osram Night Breaker.Po ok. 4 miesiącach jedna mi sie przepaliła więc wczoraj oddałem je do Inter Cars i kazałem cały komplet wysłac do producenta wypełniając szczególowo reklamacje. Ciekawe co na to producent, bede znał odpowiedź za 2 tygodnie. Czy ktoś je już reklamował?ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Mi wytrzymaly niecaly rok. Zarowki ogolnie w miare dobrze swiecace, ale z wytrzymaloscia dosc kiepsko. Wymienilem wtedy od razu na bosch longlife (dokladnej nazwy nie pamietam), swiatlo jest bielsze od ori i swieca juz drugi rok.Zamieszczone przez mozgiNigdy chyba już nie kupię żaróweczek Osram Night Breaker.Po ok. 4 miesiącach jedna mi sie przepaliła więc wczoraj oddałem je do Inter Cars i kazałem cały komplet wysłac do producenta wypełniając szczególowo reklamacje. Ciekawe co na to producent, bede znał odpowiedź za 2 tygodnie. Czy ktoś je już reklamował?
Komentarz
-
-
Trzeba się uczyć na błędach innychZamieszczone przez mozgiNigdy chyba już nie kupię żaróweczek Osram Night Breaker.Po ok. 4 miesiącach jedna mi sie przepaliła więc wczoraj oddałem je do Inter Cars i kazałem cały komplet wysłac do producenta wypełniając szczególowo reklamacje. Ciekawe co na to producent, bede znał odpowiedź za 2 tygodnie. Czy ktoś je już reklamował?
mi wytrzymały 3 miesiące i niecałe 3.000 km fajnie świecą ale niestety za tą cenę można wymagać zdecydowanie dłuższego żywota. Mi koleś powiedział, że producent wini instalacje w samochodzie (niby jest niedopasowana do tych żarówek) i relkamacje odrzuca.
Komentarz
-
-
Deco będe walczył do końca :box :box , 72zł za 4 miesiace świecenia- nie ma takiej opcji, bedę producenta męczył maili, telefonami itp aż w kocu zrozumie mój problemASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
piotrek_os dzięki, Twoja wiadomość na PW bardziej mnie zmobilizowała do :box :box :boxASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Zgodnie z poniższym [cytat z http://dadrl.pl/?page=dzienne ]:Zamieszczone przez cysterniarzJeżdżę tak już ponad 1,5roku, kilka kontroli, mijanek z policją, zero zwracania uwagi. Halogeny nie oslepiają, wyglądają jak dzienne więc miśki się nie czepiają. Gdyby trafił się służbista to podejrzewam skończyłoby się na pouczeniu co najwyżej.
a mi o odbłyśniki i wypalanie lamp :wink:Zamieszczone przez MartensChodzi mi głównie o oszczędzanie żarówek H4 podczas jazdy za dnia
"(...) Od dnia 20 czerwca 2009 roku, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 2009-05-04 nie są już wymagane tylne światła pozycyjne, gdy włączone są światła do jazdy dziennej. Należy jeszcze raz podkreślić, że światła do jazdy dziennej, o ile mają homologację i zostały prawidłowo zamontowane, są całkowicie legalne Polsce. (...) Dodatkowo światła do jazdy dziennej muszą być oznaczone literami RL. (...)"
A jak jeszcze zdobędę odpowiednie przeciwmgielne [z opisem RL, czyli przystosowane do jazdy dziennej], to wtedy jako dzienne będę miał uruchomione te przeciwmgielne, a Night Breakery będą sobie odpoczywały :-)Zamieszczone przez zplutaGdzieś od wczesnej wiosny świeciłem Osramami Night Breaker. Byłem zadowolony ale czytając o nich posty na forum każdego dnia cieszyłem się, że "jeszcze świecą", "jeszcze świecą" ... no i dziś padła lewa
Na szczęście w bagażniku już czekał komplet w zapasie ...Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
niestety koledzy dostałem dzisiaj negatywną odpowiedź w sprawie reklamacji żarówek nightbrekars, które świeciły mi tylko ok. 3 miesiecy, jednak trzeba walczyć :box2 :box2 PS.moze inaczej podchodza do indywidualnego klienta a inaczej tak jak ja to zrobiłem przez duża firmę InterscarsASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Komentarz
-
-
Ja miałem Philips NightGuide przez 2lata/33kkm. Nie spaliły się, ale dla testów wymieniłem je na Philips X-treme Power. Te świecą jeszcze jaśniej, ale mają podobno duża krótsza żywotność. Dla testów miałem pożyczone 2 auta z xenonami i nie zrobiły one na mnie jakoś mega wrażenia skoku technologicznego więc zostanę przy zwykłych lampach z dobrymi żarówkami.
Komentarz
-

Komentarz