Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gomar
    Rider
    • 2012
    • 480

oktavian_august, czy te Bosche mają homologacje?
    SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• micumi
      Drive
      • 2013
      • 44
      • Octavia I (1U2)
      • AZH 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez gomar
      oktavian_august, czy te Bosche mają homologacje?
      mają, jeździlem na takich tylko że w wersji H4. Ładnie świeciły jak były nowe, po roku wywaliłem mimo że nadal świeciły ale już zauważalnie gorzej do tego stopnia że na prawdę mało co widziałem w nocy. Teraz jeżdzę na Bosch GIGALIGHT PLUS +120%. Polecam
      2.0 AZH + LPG

Komentarz

• gomar
        Rider
        • 2012
        • 480

Ja potrzebuje H7 ale przy moich przelotach (5 tyś na miesiąc) obawiam się że po dwóch miesiącach padną;p
        SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• micumi
          Drive
          • 2013
          • 44
          • Octavia I (1U2)
          • AZH 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez gomar
          Ja potrzebuje H7 ale przy moich przelotach (5 tyś na miesiąc) obawiam się że po dwóch miesiącach padną;p
          może tak być, ja robię ok. 25 tys rocznie
          2.0 AZH + LPG

Komentarz

• Prezes52
            RS
            • 2012
            • 6427
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez gomar
            ale jakość światła nocą bezcenna ja polecam żarówki h7 osram night breaker unlimited

Mariusz
            Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• czernobyl
              L&K
              • 2008
              • 1276
              • Octavia III (5E3)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

w przypadku h7 dochodzę do wniosku (niepopartego żadnymi badaniami, tylko osobistymi obserwacjami popartymi kilkoma wypowiedziami na forum), że nowe h7 świecą bdb, a po po kilku miesiącach po prostu poprawnie - niezależnie od marki;
              w każdym razie każde, oby nowe h7 świecą b. ładnie i jasno, po kilku miesiącach jest zwyczajnie przeciętnie i wtedy warto włożyć po prostu nowe, jeśli tylko zależy nam na dobrym oświetleniu w nocy
              właśnie wsadziłem nowe żarówki unitec (4,69/szt) i wiadomo co - świecą świetnie, i za 3-4mc (jak tylko stwierdzę, że robi się słabo) powtórzę operację
              kupiłem raz osramy silverstar za ~40pln/2szt i więcej nie zamierzam popełniać podobnych "błędów" - po kilku miesiącach świeciły tak samo słabo jak i inne
              to samo u rodziców w kii sportage - nówki żarówki z salonu świeciły (dosłownie) olśniewająco, po dwóch latach/25kkm, z czego 3/4 na dziennych - świecą tak jak każde inne h7=przeciętnie

MZ, o ile w przypadku H4 było się nad czym spuszczać, bo tam jest zaledwie kilka topowych żarówek, przy których naprawdę widać, a nie "widać, że coś widać", natomiast w przypadku trzonka h7 zaświeci wszystko, co jest dostało homologację

Komentarz

• xtremesystems
                RS
                • 2010
                • 2254
                • Hyundai

polecam dobre zestaey hid ale tylko do soczewek.

35 badz 55w w naturalnej barwie. raczej nie do rozróżnienia dla policji a oswietlaja swietnie. obecnie mam 55w i jest to overkill. nawet troche za jasno. wazne sa dobre zarniki i przyzwoite przetwornice

Komentarz

• SknerusMcKrak
                  Drive
                  • 2013
                  • 52

Zamieszczone przez czernobyl
                  w przypadku h7 dochodzę do wniosku (niepopartego żadnymi badaniami, tylko osobistymi obserwacjami popartymi kilkoma wypowiedziami na forum), że nowe h7 świecą bdb, a po po kilku miesiącach po prostu poprawnie - niezależnie od marki;
                  w każdym razie każde, oby nowe h7 świecą b. ładnie i jasno, po kilku miesiącach jest zwyczajnie przeciętnie i wtedy warto włożyć po prostu nowe, jeśli tylko zależy nam na dobrym oświetleniu w nocy
                  właśnie wsadziłem nowe żarówki unitec (4,69/szt) i wiadomo co - świecą świetnie, i za 3-4mc (jak tylko stwierdzę, że robi się słabo) powtórzę operację
                  kupiłem raz osramy silverstar za ~40pln/2szt i więcej nie zamierzam popełniać podobnych "błędów" - po kilku miesiącach świeciły tak samo słabo jak i inne
                  to samo u rodziców w kii sportage - nówki żarówki z salonu świeciły (dosłownie) olśniewająco, po dwóch latach/25kkm, z czego 3/4 na dziennych - świecą tak jak każde inne h7=przeciętnie

MZ, o ile w przypadku H4 było się nad czym spuszczać, bo tam jest zaledwie kilka topowych żarówek, przy których naprawdę widać, a nie "widać, że coś widać", natomiast w przypadku trzonka h7 zaświeci wszystko, co jest dostało homologację
                  Normalne zużycie. Też chciałem mieć lepsze oświetlenie i założyłem philips +130, po założeniu zauważalna różnica na plus.
                  W dzień świeciły tzw skodowskie światła dzienne (light day), czyli 82% mocy.
                  Jednak po 2 miesiącach światło jak w typowych h7, a po kolejnych 9 padały.
                  Wróciłem do zwykłych h7.
                  McKrak

Komentarz

• cysterniarz
                    RS
                    • 2008
                    • 1887
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

xtremesystems, stąpasz po cienkim lodzie, zaraz zacznie się dym.

czernobyl, kup sobie tungsramy +90, nie wypalają się tak szybko

Komentarz

• pstryczek
                      RS
                      • 2009
                      • 10778
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez xtremesystems
                      wazne sa dobre zarniki i przyzwoite przetwornice
                      Do żarników nie potrzeba przetwornic. :P
                      Marek

Komentarz

• xtremesystems
                        RS
                        • 2010
                        • 2254
                        • Hyundai

cysterniarz, u mnie jest to z glową zrobione i swieci niemal w kolorze night breaker. do po prostu mocniej

pstryczek, no pewnie

Komentarz

• pawD
                          Classic
                          • 2016
                          • 6
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Witajcie. Dolacze sie do tematu zeby nie pisac kolejnego.
                          Ma ktos zalozone te xenony?

faktycznie mocniejsze sa od tych?

Komentarz

• eaglemirek
                            RS
                            • 2010
                            • 14106
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

pawD, Te temat jest o żarówkach więc nie zaśmiecaj :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Takie zabawy w poprawę fabryki mogą być tragiczne w skutkach. Ktoś sie zagapi i wjedzie w was na czołowe, powie ze wasze auto go oślepiło i macie przesrane. Ludzie potrafią mowić cokolwiek byleby nie ponieść konsekwencji.
                              Ale jesteście dorośli i wiecie co jest dla was dobre

Komentarz

• grgr00
                                Classic
                                • 2016
                                • 30

a ja wepchnąłem z powrotem ledy, w komputerze dałem bodajże 12.3v (najniższe ile się da) na przód i drgania światła są praktycznie niezauważalne. Leci już z chin mocniejszy zestaw, ale pierw spróbuję je stargować na allegro .. Jednak światło między ledami a najlepszymi h7 o których tutaj mowa jest nieporównywalnie mocniejsze, na h7 ja po prostu jestem ślepy. Ciekawe, że one niby nie mają filtra can-bus, ale chyba pobierają dość dużo prądu, bo przy odpaleniu mrugną kilka razy, raz lewa raz prawa i błędu nie wywala.

Komentarz

• pstryczek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 10778
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez grgr00
                                  Jednak światło między ledami a najlepszymi h7 o których tutaj mowa jest nieporównywalnie mocniejsze, na h7 ja po prostu jestem ślepy.
                                  A teraz Ty widzisz, a Ci przed Tobą są ślepi. Dobrze Ci co? :evil:
                                  Marek

Komentarz

• grgr00
                                    Classic
                                    • 2016
                                    • 30

czemu są ślepi? Przecież to świeci w soczewce.

edit: Jeszcze wspomniane odbłyśniki, po 220 generalnie trochę zmatowiałe, ich wymiana na zregenerowane praktycznie nic nie zmieniła.
                                    Załączone pliki

Komentarz

• Prezes52
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 6427
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

na h7 ja po prostu jestem ślepy
                                      a może wypadało by iść do okulisty a nie narzekać na H7 :szeroki_usmiech

Mariusz
                                      Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Klima
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 239
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

a ja wepchnąłem z powrotem ledy, w komputerze dałem bodajże 12.3v (najniższe ile się da) na przód i drgania światła są praktycznie niezauważalne. Leci już z chin mocniejszy zestaw, ale pierw spróbuję je stargować na allegro .. Jednak światło między ledami a najlepszymi h7 o których tutaj mowa jest nieporównywalnie mocniejsze, na h7 ja po prostu jestem ślepy. Ciekawe, że one niby nie mają filtra can-bus, ale chyba pobierają dość dużo prądu, bo przy odpaleniu mrugną kilka razy, raz lewa raz prawa i błędu nie wywala.
                                        Pokaż mi homologację na tym śmieciu, który ściągasz z Chin i poruszasz się na publicznych drogach. To czy soczewka, czy tradycyjny odbłysnik nie ma większego znaczenia, jeżeli źródło światła nie trzyma geometrii.

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

znow ten PcLabowy teoretyk.

bylem z ledami na stacji diagnostycznej pod kątem sprawdzenia ich jakosci i geometrii swiecenia.
                                          powiedzialem diagnosci zeby pieczolowicie sprawdzil wlasnie pod tym kątem i wiedział że sprawdza chinskie ledy.

wynik taki że Pan diagnosta wział odemnie namiary bo znajomy kupił by porządne ledy.
                                          Nastepmie przetestował mi HIDy wynik taki sam.

tylko moje HIDy kosztują w chinach wiecej niż tak kupa co jest sprzedawana na allegro

Komentarz

• grgr00
                                            Classic
                                            • 2016
                                            • 30

Zamieszczone przez Klima
                                            Pokaż mi homologację na tym śmieciu, który ściągasz z Chin i poruszasz się na publicznych drogach. To czy soczewka, czy tradycyjny odbłysnik nie ma większego znaczenia, jeżeli źródło światła nie trzyma geometrii.
                                            Przecież widzisz na zdjęciach wyżej, czarno na białym, jak jest odcięte światło, identycznie jak w ksenonie. Źródło światła jest kierowane na odbłyśnik, z którego przesłona odcina górę od dołu i puszcza na soczewkę. Nie wiem w jaki sposób musiałaby być skonstruowana żarówka, żeby kogoś w takim zestawieniu oślepiać - podejrzewam, że źródło światła musiałoby wydobywać się nie tylko z boku, ale także z przodu elementu/żarówki, przez co nie wykluczone, że nie odcięłoby to linią emitowanego światła. Tylko pytanie, czy jesteś w stanie pokazać mi jakąkolwiek żarówkę ledową, która świeci do przodu? Mowa oczywiście o mocnych ledach, a nie jakimś gównie skręconym z 50 diodek, gdzie każda emituje rzekome 40 lumenów i świeci jak świeczka. Żeby było zabawniej, nawet jeżeli diody led (w tych zestawach są po dwie), nie były by z przodu żarówki ograniczone możliwością świecenia przez jakiś fizyczny element (zakończenie żarówki), to np. dioda xhp50 emituje światło o kącie 120 stopni, więc nie wykluczone, że w ogóle nie trafiłoby w soczewkę!

Powyżej linii światła, którą ścina przesłona jest po prostu CIEMNO. Ostatnio jechałem naprzeciw kolegi, mówił, że nic go nie razi, na ulicy też jeszcze ANI razu nikt mi nie mrugnął światłami, jakbym jechał na długich. Ale jeżeli chcesz być na duchu spokojniejszy, to zaraz wezmę flamaster i napiszę na obudowie E1. ko

Komentarz

• demmsi
                                              Elegance
                                              • 2011
                                              • 966
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jak możecie to dajcie mi na PW namiary na te ledy.

Swoją drogą Osram wypuścił nową linię żarówek - Night Breaker Laser.
                                              Jednak cena 150-200zł za 2x H7 to, w mojej opinii, przegięcie pały...

Komentarz

• micrusec
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 559

Zwłaszcza że w technologi produkcji żarówek czy samej konstrukcji nic się nie zmieniło, płacisz jak za chińskiego LED-a chociaż nie, chiński LED momentami jest drogi jak ch****.

Komentarz

• czernobyl
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1276
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez demmsi
                                                  Jednak cena 150-200zł za 2x H7 to, w mojej opinii, przegięcie pały...
                                                  raczej standardowy podatek od nowości

Komentarz

• Klima
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 239
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

xtremesystems,
                                                    Bawisz mnie często. Bardzo mi miło z tego powodu.
                                                    Nic się nie odzywałem jak pisałeś o swoich xenonach, które nie są dopuszczone do ruchu drogowego, bo mi się nie chce z Toba rozmawiać. Jednak Ty nadal jesteś takim osłem jakim byłeś.

Po kolejny - pokażcie homologację na tym czymś czym świecicie po oczach innym.

Komentarz

Pracuję...