oktavian_august, czy te Bosche mają homologacje?
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
-
Zamieszczone przez gomaroktavian_august, czy te Bosche mają homologacje?2.0 AZH + LPG
Komentarz
-
-
Ja potrzebuje H7 ale przy moich przelotach (5 tyś na miesiąc) obawiam się że po dwóch miesiącach padną;pSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gomarJa potrzebuje H7 ale przy moich przelotach (5 tyś na miesiąc) obawiam się że po dwóch miesiącach padną;p
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
w przypadku h7 dochodzę do wniosku (niepopartego żadnymi badaniami, tylko osobistymi obserwacjami popartymi kilkoma wypowiedziami na forum), że nowe h7 świecą bdb, a po po kilku miesiącach po prostu poprawnie - niezależnie od marki;
w każdym razie każde, oby nowe h7 świecą b. ładnie i jasno, po kilku miesiącach jest zwyczajnie przeciętnie i wtedy warto włożyć po prostu nowe, jeśli tylko zależy nam na dobrym oświetleniu w nocy
właśnie wsadziłem nowe żarówki unitec (4,69/szt) i wiadomo co - świecą świetnie, i za 3-4mc (jak tylko stwierdzę, że robi się słabo) powtórzę operację
kupiłem raz osramy silverstar za ~40pln/2szt i więcej nie zamierzam popełniać podobnych "błędów" - po kilku miesiącach świeciły tak samo słabo jak i inne
to samo u rodziców w kii sportage - nówki żarówki z salonu świeciły (dosłownie) olśniewająco, po dwóch latach/25kkm, z czego 3/4 na dziennych - świecą tak jak każde inne h7=przeciętnie
MZ, o ile w przypadku H4 było się nad czym spuszczać, bo tam jest zaledwie kilka topowych żarówek, przy których naprawdę widać, a nie "widać, że coś widać", natomiast w przypadku trzonka h7 zaświeci wszystko, co jest dostało homologację
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylw przypadku h7 dochodzę do wniosku (niepopartego żadnymi badaniami, tylko osobistymi obserwacjami popartymi kilkoma wypowiedziami na forum), że nowe h7 świecą bdb, a po po kilku miesiącach po prostu poprawnie - niezależnie od marki;
w każdym razie każde, oby nowe h7 świecą b. ładnie i jasno, po kilku miesiącach jest zwyczajnie przeciętnie i wtedy warto włożyć po prostu nowe, jeśli tylko zależy nam na dobrym oświetleniu w nocy
właśnie wsadziłem nowe żarówki unitec (4,69/szt) i wiadomo co - świecą świetnie, i za 3-4mc (jak tylko stwierdzę, że robi się słabo) powtórzę operację
kupiłem raz osramy silverstar za ~40pln/2szt i więcej nie zamierzam popełniać podobnych "błędów" - po kilku miesiącach świeciły tak samo słabo jak i inne
to samo u rodziców w kii sportage - nówki żarówki z salonu świeciły (dosłownie) olśniewająco, po dwóch latach/25kkm, z czego 3/4 na dziennych - świecą tak jak każde inne h7=przeciętnie
MZ, o ile w przypadku H4 było się nad czym spuszczać, bo tam jest zaledwie kilka topowych żarówek, przy których naprawdę widać, a nie "widać, że coś widać", natomiast w przypadku trzonka h7 zaświeci wszystko, co jest dostało homologację
W dzień świeciły tzw skodowskie światła dzienne (light day), czyli 82% mocy.
Jednak po 2 miesiącach światło jak w typowych h7, a po kolejnych 9 padały.
Wróciłem do zwykłych h7.McKrak
Komentarz
-
-
a ja wepchnąłem z powrotem ledy, w komputerze dałem bodajże 12.3v (najniższe ile się da) na przód i drgania światła są praktycznie niezauważalne. Leci już z chin mocniejszy zestaw, ale pierw spróbuję je stargować na allegro .. Jednak światło między ledami a najlepszymi h7 o których tutaj mowa jest nieporównywalnie mocniejsze, na h7 ja po prostu jestem ślepy. Ciekawe, że one niby nie mają filtra can-bus, ale chyba pobierają dość dużo prądu, bo przy odpaleniu mrugną kilka razy, raz lewa raz prawa i błędu nie wywala.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grgr00na h7 ja po prostu jestem ślepy
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grgr00a ja wepchnąłem z powrotem ledy, w komputerze dałem bodajże 12.3v (najniższe ile się da) na przód i drgania światła są praktycznie niezauważalne. Leci już z chin mocniejszy zestaw, ale pierw spróbuję je stargować na allegro .. Jednak światło między ledami a najlepszymi h7 o których tutaj mowa jest nieporównywalnie mocniejsze, na h7 ja po prostu jestem ślepy. Ciekawe, że one niby nie mają filtra can-bus, ale chyba pobierają dość dużo prądu, bo przy odpaleniu mrugną kilka razy, raz lewa raz prawa i błędu nie wywala.
Komentarz
-
-
znow ten PcLabowy teoretyk.
bylem z ledami na stacji diagnostycznej pod kątem sprawdzenia ich jakosci i geometrii swiecenia.
powiedzialem diagnosci zeby pieczolowicie sprawdzil wlasnie pod tym kątem i wiedział że sprawdza chinskie ledy.
wynik taki że Pan diagnosta wział odemnie namiary bo znajomy kupił by porządne ledy.
Nastepmie przetestował mi HIDy wynik taki sam.
tylko moje HIDy kosztują w chinach wiecej niż tak kupa co jest sprzedawana na allegro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlimaPokaż mi homologację na tym śmieciu, który ściągasz z Chin i poruszasz się na publicznych drogach. To czy soczewka, czy tradycyjny odbłysnik nie ma większego znaczenia, jeżeli źródło światła nie trzyma geometrii.
Powyżej linii światła, którą ścina przesłona jest po prostu CIEMNO. Ostatnio jechałem naprzeciw kolegi, mówił, że nic go nie razi, na ulicy też jeszcze ANI razu nikt mi nie mrugnął światłami, jakbym jechał na długich. Ale jeżeli chcesz być na duchu spokojniejszy, to zaraz wezmę flamaster i napiszę na obudowie E1. ko
Komentarz
-
-
xtremesystems,
Bawisz mnie często. Bardzo mi miło z tego powodu.
Nic się nie odzywałem jak pisałeś o swoich xenonach, które nie są dopuszczone do ruchu drogowego, bo mi się nie chce z Toba rozmawiać. Jednak Ty nadal jesteś takim osłem jakim byłeś.
Po kolejny - pokażcie homologację na tym czymś czym świecicie po oczach innym.
Komentarz
-
Komentarz