Zamieszczone przez Jacek Nowak
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jacek NowakCiekawe tylko jak bedzie z ich trwaloscia bo Gt szybko sie przepalaly
Find the right home lighting with Philips bulbs. Find a replacement light bulb, learn about Philips lighting options, see what's new, or shop our catalog.
ja mam vision plus
u mnie lampy źle świeciły bo miałem obie źle ustawione w płaszczyźnie lewo/prawo, sam ustawiłem i jest więcej niż dobrze.
pzdr.
Komentarz
-
-
a co sadzicie o rozwiazaniu zastosowania palnikow xenonowych zamiast zarowek h7?
daja roczna gwarancje na calosc
osobiscie widzialem w fordzie mondeo i powiem ze efekt swiecenia niesamowity
Tylko czy o2 ze swoimi czujnikami wszystko sprawdzajacymi pozwoli cos takiego zalozyc?
(ponoc to tylko 35W wiec reflektory nie powinny sie zepsuc)
:?:
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
2fast4u temat był wielokrotnie wałkowany nawet chyba w tym poscie jest na ten temat a jak nie to wpisz np. xenony lub ksenony w wyszukiwarke. Wracając do Twojego zapytania zdania są podzielone przede wszystkim co do legalności tego przedsięwzięcia aby w zwykłych lampach montować palniki xenonowe ( brak spryskiwaczy reflektorów, autopoziomowania świateł, oslepianie nadjeżdzających z przeciwka). Tak więc wybór należy do CiebieTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
2fast4u,
aby rozwiać wszelkie wątpliwości dotyczące wkładania palników xenon zamiast żarówek H-cośtam do zwykłych reflektorów :!: :!: :!: :!:
jest to NIELEGALNE i każdy policjant ma prawo zabrać dow. rej.
dlaczego ?
dlatego że zwykły reflektor ma homologację łącznie z żarówkami H-4, 7 itd. co jest widoczne na jego obudowie i oznaczone literką H czyli halogen. każda inna żarówka, w tym palnik xenon, powoduje automatycznie utratę tej homologacji a co za tym idzie niespełnianie warunków technicznych.
[ Dodano: Nie 11 Lis, 07 13:29 ]
bogusg,
przepisy dot. spryskiwaczy, auto poziomowania itd. dotyczą wyłącznie aut nowych, wprowadzanych na rynek, starających się o homologację.
w przepisach nie ma ani słowa co do w/w wymogów jeżeli ktoś chce sobie założyć orginalne, całe lampy xenonowe.
to tak jak z pasami bezp. nowy musi mieć na wszystkich siedzeniach, ale jak masz np. dużego Fiata, który pasy ma tylko z przodu to nie masz obowiązku montować ich z tyłu.
pzdr,
Komentarz
-
-
wybaczcie nie moim celem bylo przywracanie tego co juz bylo i szukanie wyzszosci jednego nad drugim.. ale moja o2 ma zarowki juz rok i widze ze coraz slabiej swieca... nie szukam jakis super niebieskich a dobrze swiecacych. Duzo jezdze wiec wyglad bez znaczenia wazne by dobrze widac bylo. Jak kupowalem auto o ksenonach nie bylo co marzyc a brac trzeba bylo co bylo hehe. Wiec szukam jakis sensownych bialo swiecacych coby szkiel nie zmatowily.
Komentarz
-
-
Ja wczoraj zakupilem Osram Night Braker-y. Po 25 zl/sztuke. Narazie powiem, ze ladnie swieca, daja biale swiatlo, jakby dalej swiecily, a raczej dalej jest jasniej i stad to wrazenie. Do tej pory mialem w aucie seryjne zarowki bez wymiany co najmniej 3 lata, stad co by nie zalozyl to byloby lepiej Stare dalej swieca, jezdza teraz w bagazniku.
Dzisiaj jade w dalsza trase po nocy wiec przekonam sie co wartaja przy dluzszej jezdzie.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cerzamZałożyłem Philipsy XP X-Treme + 80% mam wrażenie, że bliżej swiecą. Czy komuś z was też sie tak wydaje?
Pobocze doświetlone i brak napominana z przeciwka o zmienię świateł w porównaniu z poprzednimi ... a'la xenon.O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
shado, Kupilem w sklepie InterCarsu, w opakowaniach takich tekturowych. Moze to jakas wersja dla warsztatow, czy cos, bo nie sa tak ladnie zapakowane jak Philipsy.
Ale oprocz opakowania to sa spoko. Swieca na bialo. Tak wlasciwie, to jasno jest na cala szerokosc swiecenia, a nie tylko przed autem, jak przedtem. Dziwne jest wrazenie na dlugich, bo daja taka poswiate, tzn. ten bialy przechodzi jakby w lekko niebieski odcien, taki morski. Trudno mi to okreslic, ale jestem zadowolony jak diabli. Bialo i jasno jest daleko i szeroko.
Narazie mi nie blyskaja, ale widze, ze swiatla dalej swieca, mimo ze lampy nie przestawiane.
Trwalosc to nie wiem. Jest na nich napisane Made in Germany.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wozny83jak chcesz fajne postojówki to up sobie białe diody led ostatnio dokonalem takiego zakupu i są swietne.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Po 7 miesiącach PHILIPS-y poległy. Nie za bardzo mi się to podoba. Zauważyłem jednocześnie iż na tych żarówkach bardzo grzeją się reflektory (wręcz parzą), co również nie koniecznie mi się podoba. :? Dlatego zmieniamy na coś innego, może OSRAM, może HELLA, zobaczymy co będzie dostępne.
BTW czy ktoś mógłby dokładniej opisać w którym miejscu znajduje się sklep z żarówkami na Al. Jerozolimskich 200? Czyżby w sklepie z boxami dachowymi?
Dzięki z góry
Komentarz
-
-
Po 7 miesiącach PHILIPS-y poległy. Nie za bardzo mi się to podoba. Zauważyłem jednocześnie iż na tych żarówkach bardzo grzeją się reflektory (wręcz parzą), co również nie koniecznie mi się podoba. :?
Komentarz
-
-
założyłem Philips Xtreme w H7, zdecydowanie lepsza jakośc światła , zdecydowanie bielsza barwa, ale zdaję sobie sprawę , że pewnie poswiecą nie dłużej niż pół roku. Zobaczymy, na tę chwilę polecam!! Cena w hurtowni 99 plnNOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/
Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Komentarz
-
-
Re: Polecam zarowki!!!
Zamieszczone przez Jacek Nowakwlasnie zalozylem do swojej octy nowe zaroweczki firmy philips GT150.Wczesniej jezdzilem na blue vision ale te lepiej swieca i daja fajna niebieska poswiate na kloszu-polecam!!! :P
Komentarz
-
Komentarz