mariush19, ja mam porównanie, ale nie w Octavii. Różnica marginalna w każdym aspekcie (światło oraz cena).
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Hej
Wczoraj padła mi jedna H7 Tungsram megalight +60. Żarówka wytrzymała w moim B5 od maja tego roku czyli nieco ponad pół roku, przy czym wiarygodniej jest podać przebieg więc... Około 30 tyś km;D.
Nie bardzo mam porównanie do innych żarówek, super zadowolony z nich nie byłem ale dawały radę, teraz po namyślę wstawię też tungsram megalight ale +90. Zobaczymy jak się spiszą.SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Ja poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
3 Czysta Biel
4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED:-)
Komentarz
-
-
Z całym szacunkiem ale tacy jak Ty powodują duże zagrożenie na drodze oslepiając kierowców jadących z przeciwka. Widziałeś kiedyś jak to wygląda z perspektywy kierowcy jadącego z przeciwka?Zamieszczone przez darkplJa poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
3 Czysta Biel
4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED
Zamiast stosować wiejski tuning lepiej zainwestować w lampy/odbłyśniki w dobrym stanie jeśli jest możliwość ich wymiany + dobre żarówki i gwarantuję Ci, że jakość światła będzie wystarczająca.
Jak widzę takiego z pseudo ksenonami to nóż mi się w kieszeni otwiera :!:. Ty może kogoś nie zabijesz ale zabić może kierowca jadący z przeciwka oślepiony przez Twoje "xenony"
Wystarczy, że ktoś usiądzie na tylnej kanapie i oślepia toto wszystkich, którzy znajdą się w zasięgu. Wczoraj spotkałem takiego tjunera w biemdablju, którego światła dosłownie wypalały oczy. Brałeś to pod uwagę?
...ale co tam, najważniejszy jest bajer :evil:
Komentarz
-
-
Panowie założyłem ostatecznie Osram Silverstar 2.0 bo akurat w Kauflandzie kupiłem po 20 zł sztukę (taniej niż na allegro). Ogólnie wrażenie pozytywne, chyba mają lepszą geometrię (lepiej oświetlają na boki) od Tungsrama. A co do zasięgu to trudno mi ocenic... Także polecam jak ktoś by chciał to w Kaufladzie dosyc tanio można kupic
SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Chcialbym zmienic oswietlenie z przodu auta na biale w swojej maszynie. Mysle nad kompletem :
- mijania : H7 Osram Night Breaker Unlimited
- postojowe : Philips Cool Blue W5
- drogowe : Osram Night Braker Unlimited H1 / NARVA H1 Range Power White
Czy ktos testowal zarowki NARVA ? Nie uszkodze nimi reflektora ? Homologacje maja ? Kosztuja na Alledrogo okolo 25 PLN a jak mam sobie odblysnik uszkodzic to wole pewnego producenta...
Ogolne zalozenie to stawianie na biale swiatlo, potrzebuje dobrych drogowych i mijania bo trasy glownie pokonuje drogami lesnymi a lepiej widziec wiecej w takim miejscu... trwalosc to sprawa troche drugorzedna, bo mam dzienne, stad zalezy mi na dobrym swietle na noc.
Komentarz
-
-
Fajne żarówki ale do kiepskich warunków pogodowych - deszcze, mgły, śnieżyce. Idealne na halogeny ale na mijania to trochę słaby pomysł dla kogoś, kto porusza się dużo po niedoświetlonych, ciemnych drogach. Podczas normalnej przejrzystości na takiej ciemnej drodze dadzą mniej światła niż żarówka oem.Zamieszczone przez micrusecOSRAM H7 ALLSEASON - żółte
Komentarz
-
-
po raz drugi polecam żarówki z lidla H7 extreme speed (WOTAN - z adresem fabryki OSRAM z Niemiec)
poprzedni komplet zrobił u mnie równo rok i ok. 30kkm, nie mam dziennych, w dzień tryb amerykański na 90%; jeszcze świeciły jakoś, ale akurat miałem chwilę na wymianę
nowe świecą naprawdę dobrze i liczę w przeciągu tego roku znów pojawią się na promocji - poprzednie kupione za 19,99PLN/kpl
Komentarz
-
-
co sądzicie o takim wynalazku jak w linku poniżej? da sie to na co dzień użytkować w zwykłym ruchu ulicznym? http://allegro.pl/nowosc-h4-led-phil...715383223.html2.0 AZH + LPG
Komentarz
-

Komentarz