mariush19, ja mam porównanie, ale nie w Octavii. Różnica marginalna w każdym aspekcie (światło oraz cena).
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Hej
Wczoraj padła mi jedna H7 Tungsram megalight +60. Żarówka wytrzymała w moim B5 od maja tego roku czyli nieco ponad pół roku, przy czym wiarygodniej jest podać przebieg więc... Około 30 tyś km;D.
Nie bardzo mam porównanie do innych żarówek, super zadowolony z nich nie byłem ale dawały radę, teraz po namyślę wstawię też tungsram megalight ale +90. Zobaczymy jak się spiszą.SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Ja poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
3 Czysta Biel
4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED:-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darkplJa poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
3 Czysta Biel
4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED
Zamiast stosować wiejski tuning lepiej zainwestować w lampy/odbłyśniki w dobrym stanie jeśli jest możliwość ich wymiany + dobre żarówki i gwarantuję Ci, że jakość światła będzie wystarczająca.
Jak widzę takiego z pseudo ksenonami to nóż mi się w kieszeni otwiera :!:. Ty może kogoś nie zabijesz ale zabić może kierowca jadący z przeciwka oślepiony przez Twoje "xenony"
Wystarczy, że ktoś usiądzie na tylnej kanapie i oślepia toto wszystkich, którzy znajdą się w zasięgu. Wczoraj spotkałem takiego tjunera w biemdablju, którego światła dosłownie wypalały oczy. Brałeś to pod uwagę?
...ale co tam, najważniejszy jest bajer :evil:
Komentarz
-
-
Panowie założyłem ostatecznie Osram Silverstar 2.0 bo akurat w Kauflandzie kupiłem po 20 zł sztukę (taniej niż na allegro). Ogólnie wrażenie pozytywne, chyba mają lepszą geometrię (lepiej oświetlają na boki) od Tungsrama. A co do zasięgu to trudno mi ocenic... Także polecam jak ktoś by chciał to w Kaufladzie dosyc tanio można kupicSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Chcialbym zmienic oswietlenie z przodu auta na biale w swojej maszynie. Mysle nad kompletem :
- mijania : H7 Osram Night Breaker Unlimited
- postojowe : Philips Cool Blue W5
- drogowe : Osram Night Braker Unlimited H1 / NARVA H1 Range Power White
Czy ktos testowal zarowki NARVA ? Nie uszkodze nimi reflektora ? Homologacje maja ? Kosztuja na Alledrogo okolo 25 PLN a jak mam sobie odblysnik uszkodzic to wole pewnego producenta...
Ogolne zalozenie to stawianie na biale swiatlo, potrzebuje dobrych drogowych i mijania bo trasy glownie pokonuje drogami lesnymi a lepiej widziec wiecej w takim miejscu... trwalosc to sprawa troche drugorzedna, bo mam dzienne, stad zalezy mi na dobrym swietle na noc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusecOSRAM H7 ALLSEASON - żółte
Komentarz
-
-
po raz drugi polecam żarówki z lidla H7 extreme speed (WOTAN - z adresem fabryki OSRAM z Niemiec)
poprzedni komplet zrobił u mnie równo rok i ok. 30kkm, nie mam dziennych, w dzień tryb amerykański na 90%; jeszcze świeciły jakoś, ale akurat miałem chwilę na wymianę
nowe świecą naprawdę dobrze i liczę w przeciągu tego roku znów pojawią się na promocji - poprzednie kupione za 19,99PLN/kpl
Komentarz
-
-
co sądzicie o takim wynalazku jak w linku poniżej? da sie to na co dzień użytkować w zwykłym ruchu ulicznym? http://allegro.pl/nowosc-h4-led-phil...715383223.html2.0 AZH + LPG
Komentarz
-
Komentarz