Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Klima
    Ambiente
    • 2014
    • 239
    • Octavia I combi (1U5)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

mariush19, ja mam porównanie, ale nie w Octavii. Różnica marginalna w każdym aspekcie (światło oraz cena).

Komentarz

• gomar
      Rider
      • 2012
      • 480

Hej
      Wczoraj padła mi jedna H7 Tungsram megalight +60. Żarówka wytrzymała w moim B5 od maja tego roku czyli nieco ponad pół roku, przy czym wiarygodniej jest podać przebieg więc... Około 30 tyś km;D.
      Nie bardzo mam porównanie do innych żarówek, super zadowolony z nich nie byłem ale dawały radę, teraz po namyślę wstawię też tungsram megalight ale +90. Zobaczymy jak się spiszą.
      SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• darkpl
        Classic
        • 2015
        • 1

Ja poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
        1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
        2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
        3 Czysta Biel
        4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
        5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED
        :-)

Komentarz

• pstryczek
          RS
          • 2009
          • 10778
          • Superb III (3V3)

Tia, ksenon w Golfie III na pewno nie oślepiał :evil:
          Marek

Komentarz

• xcracer
            Elegance
            • 2014
            • 851
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez darkpl
            Ja poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki w skodzie octavi 1 jedna beru druga hilux zmieniłem na philips xtreme vision +130% koszt u mnie w sklepie na miejscu 90 zł allegro 70 z tego co pamiętam są delikatnie bielsze strumień światła jest lepszy ale ja spodziewałem się czegoś lepszego za taką cenę Mój poprzedni samochód który posiadałem był to golf 3 założyłem bi xenony 35W (Chińskie HID) czysta biel nie pamiętam ile K nie miałem lamp przystosowanych do tego czasami byłem zatrzymywany na kontroli drogowej ale uważałem że lepiej zapłacić niż zabić,potrącić kogoś miałem zamiar wymienić lampy z soczewkami ale za rok miałem zmienić samochód na inny i już mi się nie opłacało i mogę powiedzieć jedno
            1 Nie prawda że takie rozwiązanie oślepia kierowców jeśli dobrze ustawimy na stacji diagnostycznej oświetlenie testowałem wielokrotnie z bratem zamieniliśmy się samochodami podczas prób (orginalne oświetlenie xenon w nowszym samochodzie z zamontowanym samo poziomowaniem wcale nie jest lepsze)
            2 Zdecydowanie lepsze oświetlenie w porównaniu z żarówką i bardziej wytrzymałe (pod warunkiem że nie natrafimy na kiepskie żarniki a takich jest sporo na allegro )osobiście jak były by tańsze oryginały z chęcią bym wtedy założył
            3 Czysta Biel
            4 Pobór prądu 70 W (2 sztuki)
            5 Bajer :-) ponieważ to jest lampa wyładowcza ale osobiście uważam że jeszcze trochę czasu musi upłynąć aby zamiast xenona zastosować LED
            Z całym szacunkiem ale tacy jak Ty powodują duże zagrożenie na drodze oslepiając kierowców jadących z przeciwka. Widziałeś kiedyś jak to wygląda z perspektywy kierowcy jadącego z przeciwka?

Zamiast stosować wiejski tuning lepiej zainwestować w lampy/odbłyśniki w dobrym stanie jeśli jest możliwość ich wymiany + dobre żarówki i gwarantuję Ci, że jakość światła będzie wystarczająca.

Jak widzę takiego z pseudo ksenonami to nóż mi się w kieszeni otwiera :!:. Ty może kogoś nie zabijesz ale zabić może kierowca jadący z przeciwka oślepiony przez Twoje "xenony"

Wystarczy, że ktoś usiądzie na tylnej kanapie i oślepia toto wszystkich, którzy znajdą się w zasięgu. Wczoraj spotkałem takiego tjunera w biemdablju, którego światła dosłownie wypalały oczy. Brałeś to pod uwagę?

...ale co tam, najważniejszy jest bajer :evil:
            Moja FLka:

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=xcracer

Komentarz

• gomar
              Rider
              • 2012
              • 480

Panowie założyłem ostatecznie Osram Silverstar 2.0 bo akurat w Kauflandzie kupiłem po 20 zł sztukę (taniej niż na allegro). Ogólnie wrażenie pozytywne, chyba mają lepszą geometrię (lepiej oświetlają na boki) od Tungsrama. A co do zasięgu to trudno mi ocenic... Także polecam jak ktoś by chciał to w Kaufladzie dosyc tanio można kupic
              SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• Rauxel
                Ambiente
                • 2014
                • 238
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Chcialbym zmienic oswietlenie z przodu auta na biale w swojej maszynie. Mysle nad kompletem :

- mijania : H7 Osram Night Breaker Unlimited
                - postojowe : Philips Cool Blue W5
                - drogowe : Osram Night Braker Unlimited H1 / NARVA H1 Range Power White

Czy ktos testowal zarowki NARVA ? Nie uszkodze nimi reflektora ? Homologacje maja ? Kosztuja na Alledrogo okolo 25 PLN a jak mam sobie odblysnik uszkodzic to wole pewnego producenta...

Ogolne zalozenie to stawianie na biale swiatlo, potrzebuje dobrych drogowych i mijania bo trasy glownie pokonuje drogami lesnymi a lepiej widziec wiecej w takim miejscu... trwalosc to sprawa troche drugorzedna, bo mam dzienne, stad zalezy mi na dobrym swietle na noc.

Komentarz

• Dzida
                  RS
                  • 2006
                  • 2253

Zamieszczone przez Rauxel
                  Czy ktos testowal zarowki NARVA ?
                  Normalne żarówki, bardzo dobrej jakości, w bardzo rozsądnej cenie. Aż dziw że nie słyszałeś o nich do tej pory. . . .

Komentarz

• yunior81
                    RS
                    • 2010
                    • 1657
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

No " zaszalalem " sobie i nabylem Osram H7 N.... B...... Powiem tak, jest trochę lepiej, troche jaśniej ale moim skromnym zdaniem doopy nie urywa. W poprzednim samochodzie po zmianie H4 na H4 Philips +130% roznica byla na łał.

Komentarz

• Rauxel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 238
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Czyli można zaryzykować z Narva? ONB jako H7 bym spróbował, ile wytrzymają.

Komentarz

• Dzida
                        RS
                        • 2006
                        • 2253

Zamieszczone przez Rauxel
                        Czyli można zaryzykować z Narva?
                        Może napisz czego się obawiasz, będzie łatwiej coś powiedzieć. . . .

Komentarz

• Rauxel
                          Ambiente
                          • 2014
                          • 238
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Że żarówka spali mi odbłyśnik albo uszkodzi lampę Skoro nic takiego mnie nie czeka, chętnie spróbuję

Komentarz

• Frytek
                            Drive
                            • 2009
                            • 57

Czy ktoś z forum miał może styczność z żarówkami LED h7?
                            Na forum kosmetyka aut, krd ma zamontowane w fabii rs takowe, i sobie bardzo chwali.

Komentarz

• cysterniarz
                              RS
                              • 2008
                              • 1887
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Frytek
                              LED h7?
                              Widziałem 40w ale przez soczewkę, całkiem fajnie. Jest odcięcie ale przy kontroli dowodzik tak czy inaczej znika.

Komentarz

• micrusec
                                Rider
                                • 2013
                                • 559

Ja kupiłem, użytkuję i polecam OSRAM H7 ALLSEASON - żółte.

Komentarz

• cysterniarz
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1887
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez micrusec
                                  OSRAM H7 ALLSEASON - żółte
                                  Fajne żarówki ale do kiepskich warunków pogodowych - deszcze, mgły, śnieżyce. Idealne na halogeny ale na mijania to trochę słaby pomysł dla kogoś, kto porusza się dużo po niedoświetlonych, ciemnych drogach. Podczas normalnej przejrzystości na takiej ciemnej drodze dadzą mniej światła niż żarówka oem.

Komentarz

• czernobyl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1276
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

po raz drugi polecam żarówki z lidla H7 extreme speed (WOTAN - z adresem fabryki OSRAM z Niemiec)
                                    poprzedni komplet zrobił u mnie równo rok i ok. 30kkm, nie mam dziennych, w dzień tryb amerykański na 90%; jeszcze świeciły jakoś, ale akurat miałem chwilę na wymianę
                                    nowe świecą naprawdę dobrze i liczę w przeciągu tego roku znów pojawią się na promocji - poprzednie kupione za 19,99PLN/kpl

Komentarz

• micumi
                                      Drive
                                      • 2013
                                      • 44
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AZH 2.0 MPI 115 KM

co sądzicie o takim wynalazku jak w linku poniżej? da sie to na co dzień użytkować w zwykłym ruchu ulicznym? http://allegro.pl/nowosc-h4-led-phil...715383223.html
                                      2.0 AZH + LPG

Komentarz

• rafiki
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 15975
                                        • Superb III (3V3)

micumi, po pierwsze to nie ma to to homologacji, a po drugie 600 za komplet? :shock: 600 to ja dałem za używane lampy w bdb stanie
                                        رافال
                                        Spoty
                                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• micumi
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 44
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AZH 2.0 MPI 115 KM

Tak wiem, ale bardziej z ciekawości pytam. Spoko, dałeś 600 za lampy a może się okazać że te ledy świecą o wiele lepiej od nowych oryginalnych lamp Chciałem tylko zwęszyć temat czy ktoś lub jakiś znajomy znajomego itd na taki wynalazek się rzucił
                                          2.0 AZH + LPG

Komentarz

• rafiki
                                            RS
                                            • 2012
                                            • 15975
                                            • Superb III (3V3)

micumi, ja abstrahowałem od jakości światła, bo nie wiem jak te LED świecą, ale sama kwota to przegięcie. Z resztą nie ja jeden tak uważam. Wrzuć sobie to w google i poczytaj na forach
                                            رافال
                                            Spoty
                                            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• micumi
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 44
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AZH 2.0 MPI 115 KM

rozumiem dzięki za opinie. Pozdrawiam
                                              2.0 AZH + LPG

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2009
                                                • 10917
                                                • Fiat

powiem tak odnośnie h7...h7 plus +jakiś tam procent nawet markowe więcej niż rok u mnie nie wytrzymują, mimo, że w dzień na nich nie jeźdzę. Zatem przerzucam się na h7 "long life", bosmę kiedyś miałem - ledy też dobre robią, teraz zakupiłem takie za 12 sztuka na allegro:

Komentarz

• KubaMpakiet
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 279

nie zniszczy lampy?
                                                  Audi 1.8T AVJ

Silnik smaruje
                                                  Ravenol SSL

Komentarz

• cysterniarz
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 1887
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez KubaMpakiet
                                                    http://allegro.pl/zarowka...4874200439.html
                                                    nie zniszczy lampy?
                                                    nie zniszczy.
                                                    chcesz to na mijania wrzucić ?

Komentarz

Pracuję...