Ktos wie jakiej firmy, model montowane sa w fabryce?
Spotkałem się z dwoma markami "fabrycznych" żarówek w Octavii: Osram i Tungsram.
A wies zjakie modele?
Standardowe H7 - nie żadne "longlife", lub o zwiększonym zasięgu/jasności. Przy soczewkach zmiana żarówek na lepsze/droższe zauważalnie wpłynąć może właściwie tylko na ich barwę - zasięg żarówek o standardowej mocy 55 W (niezależnie od ich modelu i producenta) niewiele się raczej zmieni (sam na początku wstawiłem Osram Night Breaker i nie zauważyłem, aby zasięg zmienił się jakoś znacząco; barwa światła również nie stałą się jakoś "bielsza").
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
To jakie ze żaróweczek bo czekam na odp i nie mogę się doczekać chce jakieś dobre ponieważ mam Xeon i chce coś żeby się bardzo nie różniło jak przełączę na długie pozdrawiam
a ja miałem zwykłe osram H1 w drogowych a teraz mam philips +100 H1 w drogowych i różnicy brak. Generalnie na tle ksenonów to każda żarówka słaba i szkoda kasy.
kiedyś w Fabi 1 to jeszcze przy H4 w mijania zmiana na +100 coś dawała ale teraz przy O2FL soczewkach czy też ksenonach zabawa z żarówkami mija sie z celem.
takie moje zdanie.
Generalnie na tle ksenonów to każda żarówka słaba i szkoda kasy.
powiem tak...ostatnie 2 lata jezdziłem 0II na ksenonach, teraz śmigam 01 - dziś załozylem tungsram+ 90 - ksenony w 0II fajna sprawa, ale jezeli mam porównywac światła zwykle to 01 ma o niebo lepsze niz w 0II zwykle. Tam miedzy ksenonami, a zwykłymi jest przepasc.....
dzisiaj wymieniłem standardowe żarówki osram na osram cool blue hyper white 5000k (+20%). na zdjęciu możecie zobaczyć jak to wygląda (na żywo różnica jest bardziej widoczna tzn żarówka od strony pasażera jest bardziej biała z niebieską poświatą). na pewno nie będą tak daleko świecić jak żarówki +90%, ale podobno są trwalsze. No i barwa światła bardzo przyjazna dla oka. Cena żarówek to około 30zł za 2 sztuki
Nie mam u siebie drogowych cool blue. Wymieniłem tylko mijania (H7). U mnie drogowe trzeba by kupić H1, ale w sumie nie zamierzam na razie tego robić. Jeździłem trochę w nocy z nimi i muszę powiedzieć, że barwa światła jest bardzo zimna. Jeśli chodzi o ilość światła jaką dają to faktycznie jest to niewiele więcej niż standardowe żarówki (producent deklaruje +20%). Jeżeli zależy Ci na wyglądzie to myślę, że warto, a jeżeli wolisz mieć lepiej oświetloną drogę to lepiej night breakery lub tańsze tungsram
Witam a do świateł drogowych jakie polecacie żaróweczki myślę nad Osram Night Breaker dodam ze mam żarówkę H1 w światłach drogowych pozdrawiam Daniel
Po opiniach że długo nie wytrzymują Night Breakery i że drogowe nie świecimy non stop wybór padł na Philips Vision Plus świeca jaśniej od osramoskich orginałów Philips
dzisiaj wymieniłem standardowe żarówki osram na osram cool blue hyper white 5000k (+20%). na zdjęciu możecie zobaczyć jak to wygląda (na żywo różnica jest bardziej widoczna tzn żarówka od strony pasażera jest bardziej biała z niebieską poświatą). na pewno nie będą tak daleko świecić jak żarówki +90%, ale podobno są trwalsze. No i barwa światła bardzo przyjazna dla oka. Cena żarówek to około 30zł za 2 sztuki
Osram H7 za 15 pln za sztukę? Cena kosmos niska - mnie to pachnie jakąś podróbeczką :wink:, tylko, że nawet za"chińczyka" blue, efect xenon itp. cena powinna być wyższa ...
Komentarz