Witam Wszystkich. Mam ogromną prośbę, chodzi mi o wykaz wszystkich żarówek do Octavii I po lifcie(moje autko maj 2004, bez ksenonów) typ, moc itp., ewentualnie jakiś link jeżeli już było to na forum. Długo szukałem, ale szybciej chyba osiwieje :shock:
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Fajną opcją mogą być żarówki firmy HBM. Szwagier ma takowy zestaw < H1, H7 > tylko barwa 5900k i one już trochę wpadają w niebieskie ale 4200k powinny się zgrać z xenonem. Mają chyba wszystkie potrzebne rodzaje poza postojowymi < albo nie rzuciły mi się w oczy >
Komentarz
-
-
Ile ludzi na świecie, tyle opinii..A tak finalnie, powiedzcie mi, które żarówki będą najlepsze do mojej O1 :roll:
:?: bardzo chwalone na początku tego tematu Philips GT150
:?: troszku przereklamowane Philips BlueVision Xenon Effect
:?: czy te poruszane na końcu Philips X-tream +80%
Wszystkie w podobnych granicach cenowych, chodzi mi o jasne, białe światło i jak najwięcej tego niebieskiego odblasku..
Komentarz
-
-
Ostatnio założyłem OSRAM NightBreaker PLUS polecane przez kolegów, to odczucie było znacząco na plus dla tych żarówek, wcześniejsze tungsramy +50 to przy nich mały pikuś, teraz nie potrzebuję halogenów aby doświetlić sobie drogę w czasie nocnych wojaży przy zakładaniu ich i porównaniu, tungsramy wydały się żółte na plus dla osrama które są bielutkie ale też nie wpadają barwą w niebieskie.
Komentarz
-
-
daymond to polecam Ci http://moto.allegro.pl/philips-diamo...304398284.html . Bardzo ładnie oświetlają drogę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Shreqdaymond to polecam Ci http://moto.allegro.pl/philips-diamo...304398284.html . Bardzo ładnie oświetlają drogę.
Komentarz
-
-
Proszę kolego http://moto.allegro.pl/philips-diamo...304721868.html , sam mam takie obecnie u siebie. Poszukiwałem żarówek, które poprawią widoczność bo niestety O2 tym nie grzeszy. Spora poprawa a do tego barwa światła na drodze jak xenon coś ala 4300 (jednak xenon daje zauważalnie mocniejsze światło). Jak chcesz to jutro wieczorkiem cyknę Ci fotkę. Dla porównania Vectry B na zwykłych żarówkach Philipsa i mojej Octavii na tych co Ci podałem. Niebo a ziemia.
Niestety nie wiem o co Ci chodzi w stwierdzeniu "żeby aż tak przykrywały reflektor niebieskim odcieniem" ???. Przy wyłączonych światłach lampa w środku ma taką jakby poświatę niebieskawą delikatnie. Jak się włączy światła to świecą czysto biało, na ścianie widać na granicy światło cienia niebieskawą otoczkę.
Ja polecam
Komentarz
-
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Jeśli będą dawać tak na tym filmiku, to effect piorunujący..A homologacje mają? Miśki się nie czepiają do nich, bo faktycznie z daleka wyglądają jak xenon..
Komentarz
-
-
ale te diamondvision z aukcji nie mają ani pół znaku homologacji w EU (czyli E oraz liczba w kółeczku) - czyli miśki mogą się czepiać oraz możliwe problemy z ubezpieczalnią w razie stłuczki
a jeśli chodzi o kandydatów, których podałeś powyżej, to najwięcej światła będzie z x-treme +80% , ale najbardziej "białe" będzie z bluevision. zwłaszcza na jesień/zimę warto pamiętać, że im więcej niebieskiego na bańce, tym gorzej widać na mokrym - fizyka się kłania
---------
w temacie ogólnym, czyli "polecam żarówki" od 21kkm jeżdżę na phlipsach nightguide (h4) i jestem zadowolony:
- świecą MZ nieco lepiej niż philipsy x-treme (lub przynajmniej tak samo dobrze)
- rzadziej niż na x-ach mrugają mi, że oślepiam (wiem, jak się ustawia światła, trzymam te same ustawienia)
- zabawne kolorki żółto-pupurowe jakby lepiej przebijały się przez mgłe - zrobiłem ostatnio 3x po ok. 300km w nocy we mgle i nawet było jako-tako, przy gęstej mgle przynajmniej wracało do mnie światło odbijane ze znaków przy drodze, słupków oraz białych linii (przy x-treme'ach sam się oślepiałem we mgle i tyle widziałem); na mokrym i suchym remis
- zabawne kolorki jakby statystycznie pomagały innym dostrzec mnie w lusterkach - ludzie chyba szybciej zjeżdżają na 2-pasmówkach z lewego niż wcześniej (może zrobiłem się bardziej tolerancyjny czy co)
- żywotność - na razie pobiły x-y (tamte zrobiły 17 czy 18kkm i jedna padła) - ponieważ co do ilości światła jak dotąd tylko x-treme'y oraz ng mnie satysfakcjonują, to wiadomo, następne będą znów ng, chyba że philips coś wymyśli nowego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShreqProszę kolego http://moto.allegro.pl/philips-diamo...304721868.html , sam mam takie obecnie u siebie. Poszukiwałem żarówek, które poprawią widoczność bo niestety O2 tym nie grzeszy. Spora poprawa a do tego barwa światła na drodze jak xenon coś ala 4300 (jednak xenon daje zauważalnie mocniejsze światło). Jak chcesz to jutro wieczorkiem cyknę Ci fotkę. Dla porównania Vectry B na zwykłych żarówkach Philipsa i mojej Octavii na tych co Ci podałem. Niebo a ziemia.
Niestety nie wiem o co Ci chodzi w stwierdzeniu "żeby aż tak przykrywały reflektor niebieskim odcieniem" ???. Przy wyłączonych światłach lampa w środku ma taką jakby poświatę niebieskawą delikatnie. Jak się włączy światła to świecą czysto biało, na ścianie widać na granicy światło cienia niebieskawą otoczkę.
Ja polecam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylale te diamondvision z aukcji nie mają ani pół znaku homologacji w EU (czyli E oraz liczba w kółeczku) - czyli miśki mogą się czepiać oraz możliwe problemy z ubezpieczalnią w razie stłuczki
A na pudełku są dane o importerach z Ameryki Południowej i Indii - może to jakiś prywatny import z Tajlandii/Honkongu ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981ma może ktoś z was coś takie w halogenie podobnego? jak to świeci?
http://allegro.pl/zarowka-led-h3-13s...299710370.html
znikomy pobór mocy - auto można zostawić przez noc z włączonym oświetleniem
Nawet jako dzienne - nie ma homologacji ... :!: :?:
Komentarz
-
Komentarz