Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michaloctavia
    Classic
    • 2011
    • 37

a czy one nie uszkodzą mi reflektora, słyszałem, że czasami sięwypala po takich żarówkach ?
    Poszukuję chętnych na zakup gałki od Octavia II ze sklepu www.vw-shop.pl

Przy zakupie 5 sztuk jest fajny rabat.
    Chętnych proszę o kontakt: [email protected]

Komentarz

• Adam204
      Rider
      • 2008
      • 454

bzik13, H4

Zamieszczone przez michaloctavia
      a czy one nie uszkodzą mi reflektora, słyszałem, że czasami sięwypala po takich żarówkach ?
      jest to możliwe jeśli masz założone nie wiadomo co z giełdy albo supermarketu

Komentarz

• michaloctavia
        Classic
        • 2011
        • 37

możesz mi wyslać ofertę na PW ?
        Poszukuję chętnych na zakup gałki od Octavia II ze sklepu www.vw-shop.pl

Przy zakupie 5 sztuk jest fajny rabat.
        Chętnych proszę o kontakt: [email protected]

Komentarz

• Adam204
          Rider
          • 2008
          • 454

Zamieszczone przez michaloctavia
          możesz mi wyslać ofertę na PW ?
          ??? jaką ofertę ??

Komentarz

• kamiluch90
            Ambiente
            • 2010
            • 199

Witam!
            Ma ktoś może fotkę jak świecą żarówki Philips BLUE VISION 5W5 ?
            Pozdro
            Nieoznakowana Octavia :twisted:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

kamiluch90, nie mam fotki ale mam te zarowki, powiem Tobie ze warto jr kupic swieci bardz przyjemnie

филип
              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• bzik13
                Rider
                • 2009
                • 514

Zamieszczone przez Adam204
                bzik13, H4
                No właśnie, nie wiem na czym ten fenomen polega ale H4 mają lepszą żywotność (ocena subiektywna).
                Mój liftback scout

Komentarz

• JOY
                  Rider
                  • 2008
                  • 641

Tak jest - zbadane we wszelkich testach H4 żyją najdłużej.

Komentarz

• kamiluch90
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 199

Jaka jest różnica pomiędzy żarówkami OSRAM COOL BLUE W5W a PHILIPS BLUE VISION W5W ?
                    Pozdro
                    Nieoznakowana Octavia :twisted:
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=41691

Komentarz

• wicher69
                      Drive
                      • 2010
                      • 55

Żarówki te różnią się jedynie producentem. Obie żarówki dają bardziej chłodną barwę od standardowych. Miałem kiedyś BlueVision W5W i w porównaniu ze zwykłą W5W, BV świecą światłem bardziej białym (nie świeca na niebiesko, temperatura barwy ok. 4000k). Pozdro!
                      zabawa zaczyna się od 2 tys. obr/min

Komentarz

• tomekjmopl
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1187
                        • Opel
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kamiluch90
                        Jaka jest różnica pomiędzy żarówkami OSRAM COOL BLUE W5W a PHILIPS BLUE VISION W5W ?
                        Testowałem oba produkty - wg mojej oceny bluevisiony świecą bardziej na biało - zresztą niebieski filtr mają ciemniejszy od coolblue ...

Komentarz

• Acio
                          Drive
                          • 2011
                          • 64

Polecam montaż przekaźników do świateł, omijane są dodatkowe styki, na których są spadki napięcia, a do kompletu zwykła żarówki 60/55 W firmy Tungsram, ja u siebie w Fabii 1 mam zamontowane przekaźniki montowałem jeszcze u kolegów w octavii 1 i 1 po FL, światła zaczęły biało świecić.
                          Dodatkowy plus przekaźników to taki, że oszczędzamy włącznik świateł i przełącznik świateł, cieszymy się z dobrej widoczności.
                          Jeżeli zamontujecie żarówki 100/90W długo się nie pocieszycie, któryś z tych elementów co pisałem, a dodatkowo unikacie nadpalenia instalacji elektrycznej, a przy tym nie ma zwiększonego poboru prądu z alternatora.
                          Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance

Komentarz

• beaviso
                            Elegance
                            • 2010
                            • 767
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez szkoda
                            wkładał ktoś NB do długich?
                            jak wrażenia?
                            Od niedawna mam NB+ także w długich w mojej O2. Wrażenia bardzo pozytywne. Fakt, że asfalt był jasny ("wysuszony mrozem"), ale Skoda na zestawie H7 NB+ uzupełnionym H1 NB+ świeciła naprawdę całkiem ładnie. Jechałem dość krętymi drogami powiatowymi i nie narzekałem na brak światła. Ponownie napiszę gdy przejadę nocną trasę drogą krajową, tam w pełni ocenię zasięg H1 NB+ na drogowych.

Takie same żarówki (H1 NB+) mam natomiast w drugim samochodzie, wyposażonym w bixenony. Światła drogowe to połączenie "drugiego biegu" w xenonach z osobnym reflektorem H1, właśnie na NB+. W sumie lawina światła. Po zakupie miałem standardowe H1 i jeden palnik już słabszy, ale i tak było bardzo dobrze. Po zmianie palników, a przy okazji drogowych właśnie na NB+, mam wrażenie, że to najlepsze światła na świecie

Ciekawe tylko ile wytrzymają, bo choć na drogowych wiele kilometrów się nie robi, to za to często są wł/wył.

M.
                            666 4U

Komentarz

• vaz
                              Elegance
                              • 2010
                              • 799
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Założyłem H7 Tungsram Bluisch , do tego W5W Osram CoolBlue skoro już wszystko ma być "blue" :szeroki_usmiech ale efekt optyczny przy wyłączonych postojówkach jest taki sobie...
                              Załączone pliki
                              Antyfotoradar Valentine1
                              Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• cortez841
                                Drive
                                • 2010
                                • 56

Witam chciałbym założyć do swojej Octavii żarówki Tungsram H4 Megalight Ultra + 90% czy są jakieś przeciwwskazania??Czytałem trochę opinii i zdania są podzielone . Ogólnie jest na + ale jak np. to działa na układ elektryczny?

Komentarz

• vaz
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 799
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez cortez841
                                  Witam chciałbym założyć do swojej Octavii żarówki Tungsram H4 Megalight Ultra + 90% czy są jakieś przeciwwskazania??Czytałem trochę opinii i zdania są podzielone . Ogólnie jest na + ale jak np. to działa na układ elektryczny?
                                  są to żarówki z homologacją , o znormalizowanej mocy . Nie ma więc żadnych technicznych powodów żeby w jakikolwiek sposób były "niezgodne" z elektryką auta , reflektorem itd . W porównaniu z innymi "zwykłymi" żarówkami mają podwyższoną jasność świecenia osiągniętą przez skrócenie żarnika i być może podwyższenie ciśnienia gazu w bańce . Odbija się to niestety na krótszej ich żywotności .
                                  Antyfotoradar Valentine1
                                  Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Trusek
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 520
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • DADA 1.5 TSI 150 KM

... a ze tak zapytem ...

Czy sa takie zarowki (do postojowek) W5W tyle ze nie 5 watowe a np 10 watowe ?????
                                    <<>> MACIEJ <<>>
                                    Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• cortez841
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 56

Dzięki za odpowiedź i tak skończyło się na Osram Night Breaker +90% nie było Tunsgrama . Pojeździmy zobaczymy

[ Dodano: Pią 11 Mar, 11 13:06 ]
                                      Dołożyłem Philips Blue Vision na postojówki i teraz jest OK

Komentarz

• schmidtke
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 97

Zamieszczone przez vaz
                                        Zamieszczone przez cortez841
                                        są to żarówki z homologacją , o znormalizowanej mocy . Nie ma więc żadnych technicznych powodów żeby w jakikolwiek sposób były "niezgodne" z elektryką auta , reflektorem itd . W porównaniu z innymi "zwykłymi" żarówkami mają podwyższoną jasność świecenia osiągniętą przez skrócenie żarnika i być może podwyższenie ciśnienia gazu w bańce . Odbija się to niestety na krótszej ich żywotności .
                                        Witajcie
                                        w obecnym aucie mam reflektory soczewkowe z żarówkami H7. Do tej pory jeździłem na najzwyklejszych żarówkach - markowych - ale kupowanych za kilka złotych. Ponieważ wczoraj spaliła się jedna z żarówek dzisiaj rano był zakup nowych i wymiana. Poczytałem trochę ten wątek - jak i na innych forach - i szedłem do sklepu z nastawieniem, że kupię NB + ale z obawą, że krótko mi wytrzymają. W ciągu sześciu miesięcy przejadę ok. 35 tys km, a komuś padły już po 8 tysiącach.
                                        W każdym razie zaporą nie do przejścia okazała się cena - 90 zł za dwie H7 OSRAM NB+. Wiem, że można kupić dużo taniej, ale dzisiaj miałem nocną trasę, i zostałem bez możliwości manewru z miejscem zakupu. Ale w sklepie stały też żarówki TUNGSRAM Megalite +90. Cena 52 zł za dwie H7. Kupiłem właśnie takie i po pierwszej jeździe nocnej mogę je polecić bez wahania. Porównując do poprzednich tanich żarówek, jakich używałem, różnica w jasności i ilości światła padającego na drogę - kolosalna. Zobaczymy jak z trwałością.

dla Tungsrama
                                        była: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
                                        potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
                                        teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki

Komentarz

• sslawekk
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 111
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Też nie dawno zakupiłem tungsramy megalight +90%, tyle że H4, w porównaniu do zwykłych żarówek - dzień do nocy...jest jednak jedno ale, z tymi żarówkami założonymi już do autka pojechałem na przegląd no i pan, który robił przegląd stwierdził, że samochód z tymi żarówkami przeglądu przejśc nie powinien, a chodziło mu o niebieską poświatę zauważalną podczas ich świecenia i brak homologacji, ale że pan znajomy także przegląd auto przeszło, a oficjalnie żarówki założyłem dopiero po przeglądzie :P ...nie wiem jak to do końca jest, aczkolwiek taki przypadek mnie spotkał...
                                          O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator

Komentarz

• ahmed799
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6871
                                            • Ford

sslawekk, ja mam Philips Xtreme +100% tez maja niebieskawa poswiate ale przeglad bez problemu przeszedlem, a i co najwazniejsze maja homologacje

филип

Komentarz

• fireman6
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 360

sslawekk, tungsramy przecież mają homologacje europejską E1. Osramy NB też mają niebieską otoczkę przechodziłem przegląd, na tungsramach również i nie widzę problemu
                                              Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                              Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• sslawekk
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 111
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ja tylko napisałem jaka mnie sytuacja spotkała, nie wymyśliłem sobie tej historii, diagnosta może po prostu przesadził, a ja się wcale tym nie przejmuję co mówił, jeżdżę dalej na tych żarówkach i sobie je chwalę :wink:
                                                O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator

Komentarz

• Jaro102
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 656

Zamieszczone przez ahmed799
                                                  sslawekk, ja mam Philips Xtreme +100% tez maja niebieskawa poswiate ale przeglad bez problemu przeszedlem, a i co najwazniejsze maja homologacje
                                                  Czy te żarówki co ty masz będą pasowały do O2 FL?
                                                  Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• ahmed799
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 6871
                                                    • Ford

Jaro102, nie wiem jaką ma żarówke O2 FL, ale Philips robi X treme z kazdego typu H ..

филип

Komentarz

Pracuję...