a czy one nie uszkodzą mi reflektora, słyszałem, że czasami sięwypala po takich żarówkach ?
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Poszukuję chętnych na zakup gałki od Octavia II ze sklepu www.vw-shop.pl
Przy zakupie 5 sztuk jest fajny rabat.
Chętnych proszę o kontakt: [email protected]
-
-
możesz mi wyslać ofertę na PW ?Poszukuję chętnych na zakup gałki od Octavia II ze sklepu www.vw-shop.pl
Przy zakupie 5 sztuk jest fajny rabat.
Chętnych proszę o kontakt: [email protected]
Komentarz
-
-
Żarówki te różnią się jedynie producentem. Obie żarówki dają bardziej chłodną barwę od standardowych. Miałem kiedyś BlueVision W5W i w porównaniu ze zwykłą W5W, BV świecą światłem bardziej białym (nie świeca na niebiesko, temperatura barwy ok. 4000k). Pozdro!zabawa zaczyna się od 2 tys. obr/min
Komentarz
-
-
Polecam montaż przekaźników do świateł, omijane są dodatkowe styki, na których są spadki napięcia, a do kompletu zwykła żarówki 60/55 W firmy Tungsram, ja u siebie w Fabii 1 mam zamontowane przekaźniki montowałem jeszcze u kolegów w octavii 1 i 1 po FL, światła zaczęły biało świecić.
Dodatkowy plus przekaźników to taki, że oszczędzamy włącznik świateł i przełącznik świateł, cieszymy się z dobrej widoczności.
Jeżeli zamontujecie żarówki 100/90W długo się nie pocieszycie, któryś z tych elementów co pisałem, a dodatkowo unikacie nadpalenia instalacji elektrycznej, a przy tym nie ma zwiększonego poboru prądu z alternatora.Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodawkładał ktoś NB do długich?
jak wrażenia?
Takie same żarówki (H1 NB+) mam natomiast w drugim samochodzie, wyposażonym w bixenony. Światła drogowe to połączenie "drugiego biegu" w xenonach z osobnym reflektorem H1, właśnie na NB+. W sumie lawina światła. Po zakupie miałem standardowe H1 i jeden palnik już słabszy, ale i tak było bardzo dobrze. Po zmianie palników, a przy okazji drogowych właśnie na NB+, mam wrażenie, że to najlepsze światła na świecie
Ciekawe tylko ile wytrzymają, bo choć na drogowych wiele kilometrów się nie robi, to za to często są wł/wył.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cortez841Witam chciałbym założyć do swojej Octavii żarówki Tungsram H4 Megalight Ultra + 90% czy są jakieś przeciwwskazania??Czytałem trochę opinii i zdania są podzielone . Ogólnie jest na + ale jak np. to działa na układ elektryczny?Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vazZamieszczone przez cortez841Witam chciałbym założyć do swojej Octavii żarówki Tungsram H4 Megalight Ultra + 90% czy są jakieś przeciwwskazania??Czytałem trochę opinii i zdania są podzielone . Ogólnie jest na + ale jak np. to działa na układ elektryczny?
w obecnym aucie mam reflektory soczewkowe z żarówkami H7. Do tej pory jeździłem na najzwyklejszych żarówkach - markowych - ale kupowanych za kilka złotych. Ponieważ wczoraj spaliła się jedna z żarówek dzisiaj rano był zakup nowych i wymiana. Poczytałem trochę ten wątek - jak i na innych forach - i szedłem do sklepu z nastawieniem, że kupię NB + ale z obawą, że krótko mi wytrzymają. W ciągu sześciu miesięcy przejadę ok. 35 tys km, a komuś padły już po 8 tysiącach.
W każdym razie zaporą nie do przejścia okazała się cena - 90 zł za dwie H7 OSRAM NB+. Wiem, że można kupić dużo taniej, ale dzisiaj miałem nocną trasę, i zostałem bez możliwości manewru z miejscem zakupu. Ale w sklepie stały też żarówki TUNGSRAM Megalite +90. Cena 52 zł za dwie H7. Kupiłem właśnie takie i po pierwszej jeździe nocnej mogę je polecić bez wahania. Porównując do poprzednich tanich żarówek, jakich używałem, różnica w jasności i ilości światła padającego na drogę - kolosalna. Zobaczymy jak z trwałością.
dla Tungsramabyła: OI 1,9 TDI 170 tys km w dwa lata z hakiem
potem: OII FL 1,9 TDI 17 tys km od 23.04 do 29.07
teraz: Passat B5 1,9 TDI - mimo wszystko wolę Octavki
Komentarz
-
-
Też nie dawno zakupiłem tungsramy megalight +90%, tyle że H4, w porównaniu do zwykłych żarówek - dzień do nocy...jest jednak jedno ale, z tymi żarówkami założonymi już do autka pojechałem na przegląd no i pan, który robił przegląd stwierdził, że samochód z tymi żarówkami przeglądu przejśc nie powinien, a chodziło mu o niebieską poświatę zauważalną podczas ich świecenia i brak homologacji, ale że pan znajomy także przegląd auto przeszło, a oficjalnie żarówki założyłem dopiero po przeglądzie :P ...nie wiem jak to do końca jest, aczkolwiek taki przypadek mnie spotkał...O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator
Komentarz
-
Komentarz