pod linkiem porównanie żarówek standardowych z najnowszymi Philips Racing Vision +150%
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Przetestowałem ostatnio w OI H4 NB +110% oraz wersje Laser. No i musze przyznać, ze po zmianie ze zwykłych żarówek ( tez Osram ) na NB roznica jest znaczna, na mokrym tez ładnie swieci. Po zamontowaniu NB Laser roznica jest widoczna gołym okiem i warta by dołożyć 10 zł. wiecej do nich. Takze jesli sie ktos zastanawia nad Osram NB +110% to lepiej juz kupić wersje Laser. Marketing, marketingiem ale roznica i jakosc w oświetleniu drogi jest na DUŻY plus.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Przetestowałem ostatnio w OI H4 NB +110% oraz wersje Laser. No i musze przyznać, ze po zmianie ze zwykłych żarówek ( tez Osram ) na NB roznica jest znaczna, na mokrym tez ładnie swieci. Po zamontowaniu NB Laser roznica jest widoczna gołym okiem i warta by dołożyć 10 zł. wiecej do nich. Takze jesli sie ktos zastanawia nad Osram NB +110% to lepiej juz kupić wersje Laser. Marketing, marketingiem ale roznica i jakosc w oświetleniu drogi jest na DUŻY plus.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Tajemnicy nie odkryłeś, ze nowa, zwykla żarówka wsadzona po roku w miejsce tej "podkręconej " bedzie lepsza. Ja porównałem zarowki Osram w wersji zwykłej, NB i Laser i dla mnie ta ostatnia jest z nowych żarówek, najlepsza. W byłym Rapidzie porównałem do zarowki Philipsa ( ktora byla wsadzona w fabryce ) zarowki Osram NB i Philips x-treme vision w wersji H7 i tam takiej różnicy nie bylo jak w przypadku zarowki H4.
Pomijając wszelkie plusy i minusy takiej czy innej zarowki, na koncu, dla niektórych osob wyznacznikiem jest cena.
Komentarz
-
-
Ja pierwszy raz wsadziłem Osrama NB do mojem O1 i miałem niesamowity przyrost światła. Żarówki świeciły ponad 2 lata i sprzedałem z nimi auto.
W F2 miałem prawie 1,5 roczne żarówki i zakładając nowe osramy NB nie zauważyłem jakiegoś cudownego przyrostu, co sugerujecie w przypadku żarówek nowa- stara.
Po prostu w H4 Osramy świecą najlepiej, a w H7 Osram NB i przyrost był mały w porównaniu do H4 w Octavii.
Ja jestem na tak za Osramami NB. Dlatego kupowałem przez 10 lat. Jakby Philips lub inny robił jeszcze lepsze zarówki to bym kupił, ale niestety nie ma niczego lepszego za tę cenę.
Teraz skusiłem się na te Tungsramy mega coś tam 120% czy coś i świecą gorzej niż Osramy NB. Jak tylko się spalą wracam do Osramów i spróbuje tych Laser.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoTaaaa. Za rok, o ile dotrwają (H4 pewnie dotrwają), kup zwykłego Osrama czy Tungsrama i zrób porównanie na nowo. Możesz być zaskoczony (w przypadku H7 zaskoczenie byłoby pewne). Generalnie doznałeś właśnie efektu nowej żarówki, a nie super żarówki. Na początku zawsze świeci jasno i mocno - nowy zwykły Tungsram świeci lepiej niż roczny Osram NB... Już to przerabiałem u siebie.
dla H4 uważam, że nie - tam dobre żarówki nawet pół godziny przed przepaleniem będa dawać radę
Zamieszczone przez utekW przypadku O1 to nawet nie trzeba wymieniać żarówek. Wystarczy doprowadzić odpowiednie napięcie do reflektora i jest efekt wow.
Komentarz
-
-
Na mnie przychodzi pora juz trzeci raz wymienić żarówki. Pierwsze założyłem osamotniony NB okół 2 lat wytrzymały, później założyłem tungsramy 120 i wytrzymały do wczoraj czyli blisko 3 lata. Dzienne mam w p. Mgłowych zaprogramowane CH i LH. I oczywiście zastanawiam się co wybrać . Tungsramy chwałę sobie za trwałość cenę i jakość świecenia bo przez pierwsze dwa lata było ok. A później z biegiem czasu było widać ze trochę słabnie. Myślałem trochę o tych osram laser tylko boje się o ich trwałość bo jednak mogą być to wyzylowane żarówki fajnie by było gdyby wytrzymały chociaż półtora roku. Czy może coś z Philipsa? Testował ktoś te lasery osram? Jak one z wytrzymałością? Czy faktycznie tak super świecą? Czy może zostać przy tungsramach ze względu na to ze maja sporo zalet i mało wad. Co radzicie?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsi Zobacz wpisBierz Tungsramy - optymalny wybór
Myślałem ze ktoś coś podopowie o tych nowych laserach ale chyba za mało jeszcze je przetestowano
Weekend mam na przemyślenie sprawy i w poniedziałek zamawiam.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
czy ktoś już testował h7 led np. 3200 lm tej nowszej generacji? w sklepie w gda są w sensownym pieniądzu:
chodzi mi o zwykła lampę a nie soczewkę, w tym paszczaku świeci sensownie widać podobna (z tymże tu soczewka):
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
tylko pewnie oślepiają tych z naprzeciwka i ciężko to ustawić? ktoś ma z was takie cudo w lampie może?
Komentarz
-
-
tak bardziej dla funu zakupiłem to...zobaczymy, czy lampę da się wyregulować i jak to zaświeci, pod osłonę się powinno zmieścić - mierzyłem:
nie liczę na super jakość za tę cenę, bardziej dla testów "zaszalałem". zdam relację, może jakieś foto machnę, jak to zamontuje na próbę.
Auto to Focus 2, zwykła lampa h7.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981 Zobacz wpisprzyszło, nie mam narazie możliwości ani czasu na montaż, wykonanie wygląda sensownie (szczególnie za tą cenę), myślałem, że będzie gorsze...także narazie pozytywnie
co do tradycyjnych żarówek, też stosuje tungsramy, dobre żarówki robią.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
ok, narazie brak czasu i auta na miejscu, także musi ciut poczekać montaż.
no wlaśnie boje się, że będzie walić po gałach jak hid (czego nie trawie z naprzeciwka), szczególnie w lampach tradycyjnych, ale może nie będzie tak źle, zależy jak wiązka pójdzie i jaka barwa będzie. ale fortuny nie kosztowały, sprawdzę i opiszę
Komentarz
-
Komentarz