Jako, że jestem laikiem możecie wytłumaczyć mi pewne kwestie ? Jakie potrzebne są żarówki do Octavii 97 tzn. te H3 czy H4. Domyślam się, że jest to pewien rodzaj. Dalej: H3 to postojówki, a H4 mijania i długie, tak ? Przeglądam ten wątek ale już się pogubiłem. Jakie polecacie żarówki do ww. Widziałem, że komuś jakieś spaliły się po 12 kkm czyli tyle co "moja" Octavia zrobiła w 2 lata, czyli jest szansa, że na dłużej starczą ?
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Danny10, w O1 są:
H4 mijania/długie
H3 halogen
W5W postojówkiobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Danny10, tak halogen=przeciwmgielne (z przodu oczywiście).obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Yhym. Skoro już mi pomagasz mamaj12, to mógłbyś mi powiedzieć czy opłaca się zamieniać sprawne żarówki na zestaw z Philipsów ? W obecnych właśnie denerwuję mnie ten krótki zasięg widoczności, a przez czytanie tego tematu nakręciłem się na te Philipsy. Koszt nie duży. Myślisz, że laik sobie poradzi z wymianą ? W sumie nie sądzę żeby było to skomplikowane.
Komentarz
-
-
Danny10, to tylko wymiana żarówek, więc pikuś, Pan Pikuś
A czy warto? poczytaj ten temat i sam wyciągnij wnioski. Co na pewno to "wzmacniane" szybciej się przepalają.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Też mi się tak wydaję co do wymiany. A czy warto ? Ja sam już się napaliłem strasznie, bo przypominam sobie jazdę po ciemku i ile światła dają obecne, a i nie są to też duże koszta. Tak pomyślałem żeby od razu wszystko wymienić, ale trochę dużo by wyniosło mnie. Dlatego na początek same mijania bym wymienił. Teraz już coraz szybciej ciemno się robi więc. Po mieście ok, ale poza. Swoją drogą wycieraczki też już mi się spodobały nowe :twisted:
Komentarz
-
-
Jest bielsze od zwykłych żarówek, nie mam porównania co do BlueVision H4 ale mam postojówki właśnie BlueVision i świecą bardzo podobnie na biało
Jeżeli chodzi o trwałość to w O1 halogeny są w reflektorach, więc jak wiem, że jadę tylko kawałek to włączam halogeny, a nie mijania, co przekłada się na trwałość żarówek
Komentarz
-
-
O kurde. To długo. Czyli mówisz, że rewelacja 8). Czas wymienić żarówki i o taki zestaw mi chodziło, dzięki.
edit:
Dziwne, jeszcze wczoraj widziałem je za 65 zeta, a tera nima ;|. Nie wiedziałem, że Blue Vision są tak tanie. http://allegro.pl/zarowki-w5w-blue-v...214744258.html Te są ok czy jakaś podpucha ?
edit:
dobra mam: http://allegro.pl/philips-h4-x-treme...211833702.html
Takie + te powyżej będą ok ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez firmekPhilips NightGuide
PozdrawiamBy BESTperformance:
2.0 TDI 16v BMR 170 @ 200 KM/410 Nm
2.0 TDI 8v BMM 140 @ 170 KM/410 Nm
Corsa C Z12XE 75 @ 80 KM/120 Nm
www.polskie-menu.pl - Tel. 790 533 228