Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Karql
    L&K
    • 2010
    • 1124

Mnie wczoraj osłabili poniżsi kierowcy

Nie dość, że po wprowadzeniu stref i nowych zakazów parkowania jest bardzo mało miejsc, to jeszcze stają jak barany...
    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez Zorr
      wczoraj na A4 w kierunku na Wrocław, zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat. Inni kierowcy trąbili, migali, podjeżdżali, a potem wyprzedzali prawą stroną.
      A co na to policja ??!! Ano policja łapie "piratów" którzy na autostradzie czy drodzie ekspresowej ośmielą się przekroczyć prędkość o 15 km/h
      Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Zamieszczone przez Big
        Zamieszczone przez Zorr
        wczoraj na A4 w kierunku na Wrocław, zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat. Inni kierowcy trąbili, migali, podjeżdżali, a potem wyprzedzali prawą stroną.
        A co na to policja ??!! Ano policja łapie "piratów" którzy na autostradzie czy drodzie ekspresowej ośmielą się przekroczyć prędkość o 15 km/h
        powiedziałbym, że na dzień dobry wystawiłaby mandat za wyprzedzanie prawą stroną
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• qbec
          Rider
          • 2010
          • 398

to jeszcze stają jak barany...
          jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat.
          "Uporczywa jadza po lewym pasie"... do 500 zł, niestety nadwyraz rzadko używany paragraf... jak bym był mundurowym - mój ulubiony by to był... a dla pyskujących dodatkowo za stwarzanie zagrożenia w ruchu kołowym +500 :diabelski_usmiech
          Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• xtremesystems
            RS
            • 2010
            • 2254
            • Hyundai

kurcze u mnie w miescie tego nie odczowam bo wiadomo w miescie sa mniejsze predkosci. ale wczoraj zrobilem sobie wycieczke po pomorzu. i wydaje mi sie ze ludzie widzac wyprzedzajaca ich skode fabie dodaja gazu.
            najpierw zrobil to kolo golfem 3 ale nic mu to nie dalo. nastepnie pasatem 1.9 tedeje i tez nie bardzo mu wyszlo
            ale tak czy owak zagrozenie jakies tam jest

Komentarz

• loru
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4286
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez xtremesystems
              i wydaje mi sie ze ludzie widzac wyprzedzajaca ich skode fabie dodaja gazu.
              też dosyć często obserwuję taką reakcję, to jakieś kompleksy małego czy coś w tym stylu, generalnie już przestałem tym się przejmować , tylko wyprzedzam na max-a aby klient nie maił szansy na dodanie gazu i ewentualne przyblokowanie mnie, co prawda przed programem to mógł być dramat na drodze ale teraz jest miło.

Mnie chyba już nic nie zdziwi, nie dawno byłem z synem nad morzem i leżąc na plaży słyszę jak jedna paniusia opowiada drugiej jak to ona zaparkowała wieczorem pod sklepem i zapomniała zaciągnąć ręcznego, auto jej zjechało i uderzyło w inne ona miała tylko małe przetarcie na zderzaku a poszkodowany wgniecenie (tak wynikało z opowieści) i co ta dziunia zrobiła :?: , z pewnym zadowoleniem z siebie kontynuowała, że nie zapalając świateł przeparkowała auto w inne miejsce, żeby nie było na nią :roll:
              O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• bzik13
                Rider
                • 2009
                • 514

Zamieszczone przez Zorr
                powiedziałbym, że na dzień dobry wystawiłaby mandat za wyprzedzanie prawą stroną
                Zamieszczone przez Zorr
                zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym
                Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
                1) na jezdni jednokierunkowej;
                2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
                Dla przypomnienia poczytaj sobie PoRD Zresztą wszyscy powinni raz na jakiś czas poczytać. Przepisy na tyle często się zmieniają, że mało kto jest w stanie wiedzieć wszystko na bieżąco. Niemniej w/w jest starym przepisem
                Mój liftback scout

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Zamieszczone przez bzik13
                  Zamieszczone przez Zorr
                  Zamieszczone przez Zorr
                  zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym
                  Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
                  1) na jezdni jednokierunkowej;
                  2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
                  Dla przypomnienia poczytaj sobie PoRD Zresztą wszyscy powinni raz na jakiś czas poczytać. Przepisy na tyle często się zmieniają, że mało kto jest w stanie wiedzieć wszystko na bieżąco. Niemniej w/w jest starym przepisem
                  faktycznie nie wiedziałem o 3 pasach, dzięki
                  (aczkolwiek dziwnym i niebezpiecznym przepisem mi się to wydaje)

xtremesystems też to zauważyłem ostatnio, nawet czasami sprawdzam jak auto przede mną wyprzedza następne czy wyprzedzane oddala się ode mnie, i niestety często tak właśnie jest.

Komentarz

• Karql
                    L&K
                    • 2010
                    • 1124

Poza terenem zabudowanym też wystarczą dwa pasy jeśli są oddzielone barierką energiochłonną lub pasem zieleni
                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Panowe, sprawa wyglada tak, że oczywiście przy zachowaniu powyżej opisanych warunków dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony. Jednakże, to jest wyjątek od reguły.
                      Ogólna zasada jest określona w & 14 p.o.r.d w której mówi się o ruchu prawostonnym i OBOWIĄZKU jazdy skrajnym prawem psem, lub możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.
                      Innymi słowy kierowca ma obowiązek poruszać się prawym skrajnym pasem lub przy krawędzi jezdni, a w sytuacjach nadzwyczajnych np. zbliżanie się do skrzyżowania na którym jadące lewym pasem auto zamierza skręcić w lewo, dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony przy zachowaniu okreslonych warunków (min. 3 pasy poza terenem zabudowanym i min. 2 w terenie zabudowanym) - po to właśnie stworzono ten zapis !! jaka jest praktyka wiemy doskonale.
                      Ciągła jazda lewym pasem lub przy osi jezdni jest wykroczeniem za które grozi mandat karny w wys. do 500 zł oraz 2 pkt. karne.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• czernobyl
                        L&K
                        • 2008
                        • 1276
                        • Octavia III (5E3)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

mnie czasem rozpieprzają kierownicy, którym wydaje się, że jak im się kończy rozbiegówka/pas, to po włączeniu kierunku, że ładują się na pozostający pas, to mają pierszeństwo. dziś mnie jeden taki próbował zepchnąć na barierkę jadąc równolegle do mnie, a na krótki sygnał klaksonu z mojej strony pan wymachiwał w moją stronę rękoma na zmianę z jakąś tajemną melodią wygrywaną na swoim klaksonie; obtrąbianie kontynuował jadąc dalej za mną drogą zwężoną do jednego pasa. miejscówka to Poznań, ul. Połabska, na wysokości sam-u, gdzie lewy pas skręca w osiedle

Komentarz

• Dr.Claufe
                          Rider
                          • 2010
                          • 338

Karql, ten lanos ma czarne tablice. Wybacz

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Big
                            Ciągła jazda lewym pasem lub przy osi jezdni jest wykroczeniem za które grozi mandat karny w wys. do 500 zł oraz 2 pkt. karne.
                            Poniżej kilku z odcinka Radom - W-wa :evil:
                            Głos wyłączyłem, aby nie być posądzonym o antysemityzm, męski szowinizm itp czy słowa uważane powszechnie za obraźliwe.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aZwHees-n3Q[/youtube]
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

bzyq_74, można tylko postawić pytanie retoryczne Gdzie była policja drogowa ???!! Przecież takiego lewusa powinni momentalnie ściągnąc na pobocze i przyłożyc te 500 zł mandatu. Na drugi raz facet mocno by sie zastonowił zanim znó wjechałby na lewy pas.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• JanuszSz
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 2835
                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Big
                                Gdzie była policja drogowa ???!!
                                Jak to gdzie?
                                Schowali się za przystankiem i suszyli.
                                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Guguś
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 1212

Ale o co chodzi,przecież widać, że kolega ewidentnie łamał przepisy, zbyt szybko jechał :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• Le-Ce
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1313
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Panowie :!:
                                    Jaki brak wyrozumiałości :szeroki_usmiech
                                    faciowi z białej pierdoletki, aż dech zapierało z wrażenia :!:
                                    a i kobitka może była już bardziej spolegliwa i chłop miał nadzieję :?:
                                    ciągła jazda po prawej, toć to zbrodnia na żywym organizmie, nareszcie złapał wiatr w żagiel :yay:
                                    tylko zapomniał otworzyć bagażnika
                                    Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Soomood
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 89

widzę że zaliczyłeś przejazd przez moją miejscowość no niestety tak tu jeżdżą:/ na tym odcinku to nawet w jakimś stopniu jestem w stanie zrozumieć, że jadą lewym, prawy jest usiany dziurami... no ale zjechać i tak trzeba...

Komentarz

• bzyq_74
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 3467
                                        • Volkswagen
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Ja mogłem, a "święte krowy" nie :diabelski_usmiech

Poniżej inna sytuacja:
                                        kierownik w Fabce bawi się w regulatora ruchu, blokując przejazd lewym pasem do zwężki.
                                        Tylko wyjść i łomot spuścić lub :zastrzelic

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z6DfrAK6XyA[/youtube]
                                        MARCIN
                                        Mój szkodnik

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez bzyq_74
                                          Poniżej inna sytuacja:
                                          kierownik w Fabce bawi się w regulatora ruchu, blokując przejazd lewym pasem do zwężki.
                                          Ostatnio w Lublinie była podobna sytuacja gdy na wyjeździe na warszawe doszło do wypadku. tylko w tym przypadku konczył sie prawy pas. Kierowca TIR-a (a jakże !!! kto by inny!!) oraz Audi A8 blokowali ten prawy pas. Ja jachałem .... rowerem najpierw jeden i drugi dostali zjebkę ustną, a potem przekazałem to info. stojącym dalej policjantom. Nagle prawy pas został trzez tych wspaniałych uczynnych odblokowany i korek zaczą się zmniejszać Chamstwo trzeba tępić !!! Głupota i samolubstwo niektórych kierowców (przodują w tym TIR-y niestety) jest wręcz porażajaca
                                          NIe wiem co trzeba zrobić i jak niektorym tłumaczyc aby doszło do nich że jazda na zamek błyskawiczny naprawde zdaje egzamin i powoduje zmniejszenie korka.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

Zamieszczone przez bzyq_74
                                            Ja mogłem, a "święte krowy" nie :diabelski_usmiech

Poniżej inna sytuacja:
                                            Tylko wyjść i łomot spuścić lub :zastrzelic
                                            kierujący outlanderem też nie dojechał do końca

Komentarz

• Mickul
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 2847

TVN powaliło mnie dziś na łopatki. Oglądałem program "Do celu", który porusza wiele ważnych aspektów dotyczących naszych dróg. Dziś zaczęli mówić o bezpieczeństwie i jechali po autostradzie, 86km/h za ciężarówką, która była sama na środkowym pasie. Już miałem nadzieję, że powiedzą coś o tym wykroczeniu, a oni zaczęli gnoić kierowcę, który tą ciężarówkę wyprzedził z większą prędkością skrajnie lewym pasem i następnie narrator tylko - przyczyna wypadków w Polsce to tylko "prędkość, prędkość i jeszcze raz prędkość." :shock:

Komentarz

• sew1981
                                                RS
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2009
                                                • 10917
                                                • Fiat

Big, dokładnie...zamiast wykorzystywać dwa pasy do końca i lecieć na zakładkę...to nie, "bo ja czekam" , to inni niech się męczą, polska mentalność.
                                                Sam raz zablokowałem gościa...ale to była inna sytuacja...bo ruszyliśmy ze świateł pasem jeden był do jazdy prosto ,a koleś rozpędzony troszkę wyprzedzał wszystkich po pasie przeciwnym do skrętu, przecinając podwójną ciągłą....szczyt chamówy i głupoty...chciał zapewne wjebać się gdzieś z przodu, bo tam był znak na środku jezdni, ale pohamowałem jego piratowanie po przeciwnym pasie i próbę wpierdolenia się dość skutecznie, musiał grzecznie za mnie się schować i został przez parę aut obtrąbiony, jechał już ładnie potem.

Komentarz

• pascal
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 510
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a ja wczoraj po dwóch latach jechałem zakopianką i..... - jestem zbudowany - działał zamek

Komentarz

• Ruget
                                                    Ambiente
                                                    • 2010
                                                    • 186

Zamieszczone przez sew1981
                                                    Big, dokładnie...zamiast wykorzystywać dwa pasy do końca i lecieć na zakładkę...to nie, "bo ja czekam" , to inni niech się męczą, polska mentalność.
                                                    Sam raz zablokowałem gościa...ale to była inna sytuacja...bo ruszyliśmy ze świateł pasem jeden był do jazdy prosto ,a koleś rozpędzony troszkę wyprzedzał wszystkich po pasie przeciwnym do skrętu, przecinając podwójną ciągłą....szczyt chamówy i głupoty...chciał zapewne wjebać się gdzieś z przodu, bo tam był znak na środku jezdni, ale pohamowałem jego piratowanie po przeciwnym pasie i próbę wpierdolenia się dość skutecznie, musiał grzecznie za mnie się schować i został przez parę aut obtrąbiony, jechał już ładnie potem.
                                                    dzis widzialem taka sytuacje i probowal przed tira ale kierowca widac znal sie na zabawie i dodal gazu i lekko odbil kierownice w prawo i tak mu ladnie droge zajechal ze pan sie tak przestraszyl ze mu silnik zgasł i nikt go nie wpuscil i ladnie poczekac musial xD

Komentarz

Pracuję...