Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez Zorrwczoraj na A4 w kierunku na Wrocław, zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat. Inni kierowcy trąbili, migali, podjeżdżali, a potem wyprzedzali prawą stroną.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Zorrwczoraj na A4 w kierunku na Wrocław, zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat. Inni kierowcy trąbili, migali, podjeżdżali, a potem wyprzedzali prawą stroną.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
to jeszcze stają jak barany...
jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat.Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
kurcze u mnie w miescie tego nie odczowam bo wiadomo w miescie sa mniejsze predkosci. ale wczoraj zrobilem sobie wycieczke po pomorzu. i wydaje mi sie ze ludzie widzac wyprzedzajaca ich skode fabie dodaja gazu.
najpierw zrobil to kolo golfem 3 ale nic mu to nie dalo. nastepnie pasatem 1.9 tedeje i tez nie bardzo mu wyszlo
ale tak czy owak zagrozenie jakies tam jest
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsi wydaje mi sie ze ludzie widzac wyprzedzajaca ich skode fabie dodaja gazu.
Mnie chyba już nic nie zdziwi, nie dawno byłem z synem nad morzem i leżąc na plaży słyszę jak jedna paniusia opowiada drugiej jak to ona zaparkowała wieczorem pod sklepem i zapomniała zaciągnąć ręcznego, auto jej zjechało i uderzyło w inne ona miała tylko małe przetarcie na zderzaku a poszkodowany wgniecenie (tak wynikało z opowieści) i co ta dziunia zrobiła :?: , z pewnym zadowoleniem z siebie kontynuowała, że nie zapalając świateł przeparkowała auto w inne miejsce, żeby nie było na nią :roll:O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zorrpowiedziałbym, że na dzień dobry wystawiłaby mandat za wyprzedzanie prawą stronąZamieszczone przez Zorrzaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym
1) na jezdni jednokierunkowej;
2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Dla przypomnienia poczytaj sobie PoRD Zresztą wszyscy powinni raz na jakiś czas poczytać. Przepisy na tyle często się zmieniają, że mało kto jest w stanie wiedzieć wszystko na bieżąco. Niemniej w/w jest starym przepisem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzik13Zamieszczone przez Zorrpowiedziałbym, że na dzień dobry wystawiłaby mandat za wyprzedzanie prawą stronąZamieszczone przez Zorrzaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym
1) na jezdni jednokierunkowej;
2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Dla przypomnienia poczytaj sobie PoRD Zresztą wszyscy powinni raz na jakiś czas poczytać. Przepisy na tyle często się zmieniają, że mało kto jest w stanie wiedzieć wszystko na bieżąco. Niemniej w/w jest starym przepisem
(aczkolwiek dziwnym i niebezpiecznym przepisem mi się to wydaje)
xtremesystems też to zauważyłem ostatnio, nawet czasami sprawdzam jak auto przede mną wyprzedza następne czy wyprzedzane oddala się ode mnie, i niestety często tak właśnie jest.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Panowe, sprawa wyglada tak, że oczywiście przy zachowaniu powyżej opisanych warunków dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony. Jednakże, to jest wyjątek od reguły.
Ogólna zasada jest określona w & 14 p.o.r.d w której mówi się o ruchu prawostonnym i OBOWIĄZKU jazdy skrajnym prawem psem, lub możliwie blisko prawej krawędzi jezdni.
Innymi słowy kierowca ma obowiązek poruszać się prawym skrajnym pasem lub przy krawędzi jezdni, a w sytuacjach nadzwyczajnych np. zbliżanie się do skrzyżowania na którym jadące lewym pasem auto zamierza skręcić w lewo, dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony przy zachowaniu okreslonych warunków (min. 3 pasy poza terenem zabudowanym i min. 2 w terenie zabudowanym) - po to właśnie stworzono ten zapis !! jaka jest praktyka wiemy doskonale.
Ciągła jazda lewym pasem lub przy osi jezdni jest wykroczeniem za które grozi mandat karny w wys. do 500 zł oraz 2 pkt. karne.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
mnie czasem rozpieprzają kierownicy, którym wydaje się, że jak im się kończy rozbiegówka/pas, to po włączeniu kierunku, że ładują się na pozostający pas, to mają pierszeństwo. dziś mnie jeden taki próbował zepchnąć na barierkę jadąc równolegle do mnie, a na krótki sygnał klaksonu z mojej strony pan wymachiwał w moją stronę rękoma na zmianę z jakąś tajemną melodią wygrywaną na swoim klaksonie; obtrąbianie kontynuował jadąc dalej za mną drogą zwężoną do jednego pasa. miejscówka to Poznań, ul. Połabska, na wysokości sam-u, gdzie lewy pas skręca w osiedle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigCiągła jazda lewym pasem lub przy osi jezdni jest wykroczeniem za które grozi mandat karny w wys. do 500 zł oraz 2 pkt. karne.
Głos wyłączyłem, aby nie być posądzonym o antysemityzm, męski szowinizm itp czy słowa uważane powszechnie za obraźliwe.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aZwHees-n3Q[/youtube]
Komentarz
-
-
Panowie :!:
Jaki brak wyrozumiałości :szeroki_usmiech
faciowi z białej pierdoletki, aż dech zapierało z wrażenia :!:
a i kobitka może była już bardziej spolegliwa i chłop miał nadzieję :?:
ciągła jazda po prawej, toć to zbrodnia na żywym organizmie, nareszcie złapał wiatr w żagiel :yay:
tylko zapomniał otworzyć bagażnika
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Poniżej inna sytuacja:
kierownik w Fabce bawi się w regulatora ruchu, blokując przejazd lewym pasem do zwężki.
NIe wiem co trzeba zrobić i jak niektorym tłumaczyc aby doszło do nich że jazda na zamek błyskawiczny naprawde zdaje egzamin i powoduje zmniejszenie korka.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Ja mogłem, a "święte krowy" nie :diabelski_usmiech
Poniżej inna sytuacja:
kierownik w Fabce bawi się w regulatora ruchu, blokując przejazd lewym pasem do zwężki.
Tylko wyjść i łomot spuścić lub :zastrzelicJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
TVN powaliło mnie dziś na łopatki. Oglądałem program "Do celu", który porusza wiele ważnych aspektów dotyczących naszych dróg. Dziś zaczęli mówić o bezpieczeństwie i jechali po autostradzie, 86km/h za ciężarówką, która była sama na środkowym pasie. Już miałem nadzieję, że powiedzą coś o tym wykroczeniu, a oni zaczęli gnoić kierowcę, który tą ciężarówkę wyprzedził z większą prędkością skrajnie lewym pasem i następnie narrator tylko - przyczyna wypadków w Polsce to tylko "prędkość, prędkość i jeszcze raz prędkość." :shock:
Komentarz
-
-
Big, dokładnie...zamiast wykorzystywać dwa pasy do końca i lecieć na zakładkę...to nie, "bo ja czekam" , to inni niech się męczą, polska mentalność.
Sam raz zablokowałem gościa...ale to była inna sytuacja...bo ruszyliśmy ze świateł pasem jeden był do jazdy prosto ,a koleś rozpędzony troszkę wyprzedzał wszystkich po pasie przeciwnym do skrętu, przecinając podwójną ciągłą....szczyt chamówy i głupoty...chciał zapewne wjebać się gdzieś z przodu, bo tam był znak na środku jezdni, ale pohamowałem jego piratowanie po przeciwnym pasie i próbę wpierdolenia się dość skutecznie, musiał grzecznie za mnie się schować i został przez parę aut obtrąbiony, jechał już ładnie potem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Big, dokładnie...zamiast wykorzystywać dwa pasy do końca i lecieć na zakładkę...to nie, "bo ja czekam" , to inni niech się męczą, polska mentalność.
Sam raz zablokowałem gościa...ale to była inna sytuacja...bo ruszyliśmy ze świateł pasem jeden był do jazdy prosto ,a koleś rozpędzony troszkę wyprzedzał wszystkich po pasie przeciwnym do skrętu, przecinając podwójną ciągłą....szczyt chamówy i głupoty...chciał zapewne wjebać się gdzieś z przodu, bo tam był znak na środku jezdni, ale pohamowałem jego piratowanie po przeciwnym pasie i próbę wpierdolenia się dość skutecznie, musiał grzecznie za mnie się schować i został przez parę aut obtrąbiony, jechał już ładnie potem.
Komentarz
-
Komentarz