Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez dwaoka
    Mihau, z bycia kumplem: wczoraj jadę sobie od znajomego, widzę, że dziewczyna w VW beetle chce się włączyć do ruchu, zwalniam, migam, puszczam... nie jedzie, bo akurat telefon ma przed nosem i stuka esa... wszystko co masz ci opada
    Też tak mi się zdarza ale mignę raz światłami i jak nie wjeżdża to niech se tam siedzie z włączonym kierunkiem do usranej śmierci skoro nie skorzystał i sobie jadę dalej.
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• pstryczek
      RS
      • 2009
      • 10778
      • Superb III (3V3)

Kolega Big to na wczasy do raju jeździ :P
      Marek

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Zamieszczone przez Zorr
        wiesz ostatnio się pogoniłem z Mercedesem C63AMG i na pewno cichy to on nie był.
        A i inne "tuningowe" autka jak wejdą na obroty to cichymi bym ich nie nazwał.
        Tak, tylko panowie jak stana od Ciebie nawet metr od okna, to wydechy maja 10 cm od podloza pod autem, a dzwiek z motoru trafia w lini prostej do ucha - naprawde raz jeden sk... widzial ze chyba przysypiam, +40 na dworze, okna otwarte i jeb - wiertara kolo ucha. Zaluje ze odjechal bo juz chcialem wyjsc i go pchnac na tym motorku, pieknie by polecial na asfalt ... :twisted:
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Zamieszczone przez pstrykacz
          Kolega Big to na wczasy do raju jeździ
          Taki raj może być i u nas, wystarczy tylko chcieć i skończyć z zawiścią za kierwnicą
          Sami sobie fundujemy nerwówkę i oczywiście pretensje mamy do wszystkich innych tylko nie do siebie. Piszecie, że ktos wam wyjechał czy zajechał, ale zastanówicie się czy inni poza wami nie mają prawa do błędów?? Czy wy takich błędów nie popełniacie ?? Pewnie, że to źle, że ktoś zajechał drogę czy wyjechał przed wasz samochód i wymusił pierwszeństwo. Ale zamiast sie drzeć i bluzgać moze lepiej się uśmiechnąć, a i ten co nie zauwazył waszego auta zapewne przeprosi gdy zobaczy, że źle zrobił.
          Czy myślicie, że bluzganie jeden na drugiego cokolwiek zmieni ??
          Co innego gdy ktos robi innym na drodze na złość i jest chamski np. jedzie na siłę lewym pasem. Wtedy faktycznie nerwy są uzasadnione, ale ja bym jednak proponował zadzwonić pod 997 i poprosić o interwencję policjantów.
          Czarny Elegance

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Big, trzeba jebać stado baranów nie ma innej rady :wink:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piramida
              Big, trzeba jebać stado baranów nie ma innej rady :wink:
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

Ja się staram nie denerwować, ale mi wczoraj podniósł ciśnienie jakiś szczyl na skuterze. Stoimy przed przejściem dla pieszych przepuszczając ludzi na Niemcewicza (dwa pasy ruchu w jedną stronę), akurat właśnie ja i obok mnie auto się zatrzymało jako pierwsi, ludzie jeszcze idą a między nami rzeczony gnój po pasach i do przodu, za 100m złapało nas czerwone więc pytam jelenia od kiedy tak się jeździ a on na to, że to jest skuter i tu są inne zasady... ręce opadają.

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Zamieszczone przez Big
                  Czy myślicie, że bluzganie jeden na drugiego cokolwiek zmieni ??
                  hmmm. Cytat z Link

"Metody rozładowania emocji

Jak rozładować napięcie związane ze stresem? Szukamy skomplikowanych metod, podczas gdy te najprostsze bywają najskuteczniejsze. Doskonale redukują napięcie płacz, śpiew, śmiech lub krzyk. Zwróćmy uwagę na to, że mężczyźni, osobnicy najbardziej podatni na stres, najczęściej tłumią w sobie emocje, kobiety zaś wyrzucają je na zewnątrz (płacz, krzyk). W wielu koncernach zachodnich pracodawcy zdają sobiesprawę z faktu, że zestresowany pracownik to zły pracownik. Dlatego od dawna istnieją tam specjalne, wytłumione pokoje, w których pracownicy mają możliwość uwolnienia napięcia poprzez krzyk. ..."

Mi np.: pomaga klasyczne zdanie "Jak jeździsz baranie?" ewentualnie "Znowu baba za kierownicą" nawet wypowiedziane do siebie. Oczywiście takich kierowców należy niezwłocznie wyprzedzić ;-)
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                    RS
                    • 2010
                    • 2822

mnie wczoraj osłabił ziom na rowerze.... wjechał sobie ot tak na pełnej szybkości na pasy wprost pod maskę taryfiarzowi .... dobrze że było tłoczno na ulicy i prędkość auta oscylowała ok 20km/h także kierownik jakimś cudem zdążył depnąć po hamulcach ... rowerzysta oczywiście spier***, a mięcho lecące z auta dało się słyszeć na całej ulicy
                    chwilę wcześniej paniusia włączała się do ruchu z bocznej uliczki.... tak to zgrabnie zrobiła, że o mało nie wylądowała pod tramwajem.... no ale cóż... jak się w jednej łapie trzyma komóreczkę, a drugą w tym czasie kręci się kierą, zmiania biegi i wciska gaz to aż dziwne że nie otrzymała konkretnej "nauczki" :diabelski_usmiech
                    aha... i pozdrawiam wszystkich miszczów ruszania spod świateł, co to utrzymują między autami półkilometrowe odstępy podczas przejeżdżania przez skrzyżowanie :lol: a ja się potem dziwię, że jedzie 5 aut a korek jest na całą dzielnicę :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez hotrain
                    a on na to, że to jest skuter i tu są inne zasady
                    no a jak Panie skoro zmieściłem się między autami to pieszemu między nogami też przejadę :twisted:
                    SPOT Poznań:
                    .....
                    ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Włączam się wczoraj do ruchu (od razu na prawy pas) jadą dwa motory obok siebie na lewym (nie mogą obok siebie z resztą) toczę się powolutku i czekam, aż będą przede mną i jak mija mnie ich tylne koło włączam kierunek i zmieniam pas, a te ch** bez szkoły na mnie trąbią i coś mordę drą WTF?

Komentarz

• soszek81
                        L&K
                        • 2010
                        • 1245

Zamieszczone przez Mihau
                        jadą dwa motory obok siebie na lewym (nie mogą obok siebie z resztą)
                        A od kiedy nie mogą jechać obok siebie? Pas ruchu nie oznacza że ma na nim być tylko jeden pojazd.
                        Była O1 kombi ALH++ 150/340
                        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jakoś max. pół roku temu koleś trzepnął dwóch policjantów na motorach co jechali obok siebie i ktoś tam mówił, że nie mogą się ta poruszać i jakoś mi się tak skojarzyło.

Komentarz

• soszek81
                            L&K
                            • 2010
                            • 1245

Michau - pamiętam sprawę policjantów, sprawa nie była aż tak oczywista i jednoznaczna (oni omijali korek bez sygnałów, a facet wyjeżdżał z posesji przez zakorkowany pas w kierunku przeciwnym).
                            Teraz nie mam chwilki, jeśli chcesz to wkleję odpowiednie przepisy z wyjaśnieniami.
                            Była O1 kombi ALH++ 150/340
                            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Bravais
                              Ambiente
                              • 2011
                              • 164

No i ja się jeszcze raz. Jechałem dzisiaj wojewódzką 807. Po zmierzchu. K@#$a tylu nieoświetlonych rowerzystów (NICZYM ! żadnym nawet dupnym odblaskiem) to już dawno nie widziałem. Pomijając fakt jakości drogi kilka razy jakimś cudem znanym tylko tym idiotom na rowerach nie wylądowali nikomu na masce...
                              -jeździ ze mną od 05.2011
                              - jeździ ze mną od 04.2015

Komentarz

• Szkodnicki
                                L&K
                                • 2011
                                • 1084

Czasami jeżdżę z kolegą z Lubelskiego i On często się wkurza, ze w Rzeszowie nie używają kierunków... Bagatelizowałem ten pogląd, ale od jakiegoś czasu szlak mnie trafia na moich krajan. I tak właśnie dziś jadę sobie dziś elegancko 30 - 40 km/h i nagle muszę wciskać po hamulcach, bo gość przede mną stwierdził, że on chce sobie zjechać na bok Gdy bym się tak zapatrzył, to bym w niego wjechał jak nic Dobrze, że za mną jechał jakiś typ, co zostawia sobie miejsce jak dla furmanki :P
                                Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                                ----
                                Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• dwaoka
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 927

Pozdrawiam pana w srebrej O2, który dzisiaj zatrąbił na starszego Pana na rowerze (dzień targowy na targowisku w WGM). Człowiek ten skręcił w stronę chodnika, uderzył w krawężnik i upadł na chodnik. Kierowca powoli go ominął i pojechał dalej. Podniosłem człowieka, pozbierałem mu zakupy, i spytałem czy wszystko napewno w porządku, a on z humorem osób starszch (koło 80-tki) stwierdził "Cały już jestem do niczego" :wink:
                                  bkc+dsg

Komentarz

• pstryczek
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 10778
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dwaoka
                                    Pozdrawiam pana w srebrej O2, który dzisiaj zatrąbił na starszego Pana na rowerze (dzień targowy na targowisku w WGM). Człowiek ten skręcił w stronę chodnika, uderzył w krawężnik i upadł na chodnik. Kierowca powoli go ominął i pojechał dalej.
                                    Na chamstwo nie ma lekarstwa :evil:
                                    Marek

Komentarz

• Jacomelli
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 501

Jest, jest.....

Mój Ś.P. Dziadek jak ktoś czasem go mocno zdenerwował mawiał:

"Złapiesz chama to go duś,
                                      Jak się zesra, to go puść"

:diabelski_usmiech

Mnie dzis załamała kobieta w corolli.
                                      Wyjeżdżam z parkingu na Smoczej i chce skręcić w lewo. Pas jadący w prawo sunie powoli bo zrobił się korek. Facet widząc, że chce się włączyć do ruchu przestaje się toczyć, mruga ładnie światełkami abym sobie wyjechał.
                                      Jedyneczka, powoli się wysuwam, zerkam w prawo czy nic nie jedzie i dalej powoli, machając jeszcze na podziękowanie gościowi chce włączyć się do ruchu. A tu ni z tego ni z owego piżdziach! Babsztyl, stwierdził ze jak jest luka przed autem z przodu to si wper...li i myk- wyskoczyła zza gościa który mnie wypuszcza :shock: Ledwo zdążyłem wyhamować... bo bym miał lewy przód do roboty, a ona jeszcze w samochodzie do mnie drze ryja (a orzy okazji do kogoś z kim rozmawiała przez telefon).

No i weź się człowieku nie denerwuj
                                      Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                      Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• meesha
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 145

Dziś i na mnie coś czyhało - jadę sobie ok 20:00 Strażacką, ciemno, deszcz, zimno, wieje, droga nie oświetlona (w zasadzie, jakies budyneczki magazynowe z prawej), widzę z daleka rowerzysta. Poza tym pusto. Zabieram się do wyprzedzania, i z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu wykonałem ten manewr nie przepisowo (min. 1m), ale zupełnie zjeżdżając jak anglik na lewo. I to mnie (a w zasadzie rowerzystę) uratowało - ułamek sekundy przed tym jak się z nim zrównałem, rowerzysta wpadł przednim kołem w jakąś nierówność i się przewrócił. Jak długi, całkowicie na lewą stronę, na jezdnię. Wydawało mi się przez ułamek sekundy że tam obok stała kostucha :shock: Jeszcze się trzęsę :shock:

Komentarz

• eaglemirek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 14109
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez meesha
                                          Zabieram się do wyprzedzania, i z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu wykonałem ten manewr nie przepisowo (min. 1m)
                                          Czyli mam rozumieć że to był wyjątek :?: normalnie walisz to minimum :?: Gratuluje :!: :!: :evil:
                                          Jestem kierowcą ale też jestem rowerzystą i szlak mnie jasny trafia jak miejsca w 3 dupy ale nie - zapierdala taki na styk a już szczególnie jak to jest ciężarowy to jest ssanie :!:
                                          I kto tu kogo osłabił :?: :?: :?:
                                          :evil: :evil: :evil:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez meesha
                                            Dziś i na mnie coś czyhało - jadę sobie ok 20:00 Strażacką, ciemno, deszcz, zimno, wieje, droga nie oświetlona (w zasadzie, jakies budyneczki magazynowe z prawej), widzę z daleka rowerzysta. Poza tym pusto. Zabieram się do wyprzedzania, i z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu wykonałem ten manewr nie przepisowo (min. 1m), ale zupełnie zjeżdżając jak anglik na lewo. I to mnie (a w zasadzie rowerzystę) uratowało - ułamek sekundy przed tym jak się z nim zrównałem, rowerzysta wpadł przednim kołem w jakąś nierówność i się przewrócił. Jak długi, całkowicie na lewą stronę, na jezdnię. Wydawało mi się przez ułamek sekundy że tam obok stała kostucha :shock: Jeszcze się trzęsę :shock:
                                            Anioł Stróż czuwa :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• eaglemirek
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 14109
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nad rowerzystą :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• meesha
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 145

Heh. Nie, nie robię tego na minimum. Po prostu normalnie nie robię aż tak wielkiego zapasu. I gdybym pojechał jak zwykle, byłby zonk, bo to co się stało było nie do przewidzenia.

Komentarz

• eaglemirek
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 14109
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To przestań na przyszłość jeździć jak zwykle i jeśli masz możliwość to rób zapas a może kiedyś uratujesz życie rowerzyście lub zdrowie a sobie (nazwijmy to ) unikniesz kłopotów :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• meesha
                                                    Ambiente
                                                    • 2009
                                                    • 145

Oj tam, nie o to chodzi że nie robię zapasu, czy też robię go niewłaściwie. Nie jestem nienormalny, staram się używać wyobraźni. Są jednak na drodze czasem takie sytuacje, że inni uczestnicy, mimo zachowania ze swojej strony maksimum tego, co można w normalnej sytuacji od kierowcy wymagać, robią rzeczy kompletnie irracjonalne i nie do przewidzenia. Tak jak dziś. Na prostej drodze! Jak patrzę na tę sytuację jeszcze raz w pamięci, to nie jestem w stanie sobie wyobrazić aby jakikolwiek kierowca pojechałby dalej w lewo jak mniej więcej na środek drogi. A to zabiłoby rowerzystę.

I to mnie właśnie osłabiło. O swoich potencjalnych kłoptach nie pisałem, bo to pikuś w porównaniu do potencjalnego zgonu człowieka.

Komentarz

Pracuję...