Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skfarek
    RS
    • 2010
    • 4795
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mnie osłabił dzisiaj rano Pan władza, facet jadący dwa auta przed nimi z pasa do jazdy prosto skręcił w lewo zajeżdżając drogę prawidłowo jadącemu kierowcy. Co na to Pan władza? Nic, pojechali (bo ich trzech jechało) sobie dalej prosto nie reagując w jakikolwiek sposób. Ale jak przekroczysz prędkość o te 15 km/h na prostej to usłyszysz sakramentalne: panie kierowco dokąd się Pan tak spieszy?
    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Matiz nie mógł poczekać tylko wyskoczył z kolumny jak filip z konopii :twisted:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V8hZ2QQLAN4[/youtube]
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

Zamieszczone przez bzyq_74
        Matiz nie mógł poczekać tylko wyskoczył z kolumny jak filip z konopii :twisted:
        dobrze że na pasach nie wyprzedza(-sz)

a fakt faktem Matiz wyskoczył i gdyby nie dodatkowy pas to byłoby krucho...
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Karql
          L&K
          • 2010
          • 1124

Zamieszczone przez Zorr
          a fakt faktem Matiz wyskoczył i gdyby nie dodatkowy pas to byłoby krucho...
          Na filmie jest inne wrażenie, ale wydaje mi się, że bzyq_74 teraz praktycznie nie hamował, a jakby musiał to nie byłoby większego problemu
          Było: 117,5KM / 238,9 Nm
          Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

Zamieszczone przez Karql
            Na filmie jest inne wrażenie, ale wydaje mi się, że bzyq_74 teraz praktycznie nie hamował, a jakby musiał to nie byłoby większego problemu
            w sumie to masz rację (no chyba że akurat przyśpieszał albo by się zagapił, ale nie po filmie nie widać aby tak było)

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zorr
              Zamieszczone przez Karql
              w sumie to masz rację (no chyba że akurat przyśpieszał albo by się zagapił, ale nie po filmie nie widać aby tak było)
              Nie chciało się koledze hamowac i tyle :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

dontak, nie wiem jak w Bydgoszczy, nie chce siać stereotypami, ale w Wrocławiu 90 % taksiarzy to mendy nie z tej ziemii. Jak widza, ze chcesz wjechac dodaja gazu, jak jada normalnie to tryb econo i 30-40, ruszanie to zajmuje jakby KAMAZa jakiegos startowali, nie mowiac o skrecaniu - zawsze bez kierunku. Ci mlodsi jezdza juz normalnie, ale tacy +50 to bym powystrzelal. Raz jednego puscilem, pozniej bylo jakies zamieszanie, probuje przed niego wjechac, a ten mi trabi i dojezdza, zebym nie wjechal - otworzylem szybke i powiedzalem, ze chamstwo jednak nie zna granic, puscic to nas, a nie my - zadalem pytanie i widzialem jak gosc pokrywa sie purpura. Takze ja rozumiem zachowanie niektorych kierowcow do tircowcow, taksowkarzy i innych grup spoleczonych naszych drog.
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kabanos
                  Zamieszczone przez Zorr
                  Zamieszczone przez Karql
                  Szybka ocena sytuacji - jest plac i różnica prędkości ok 50km/h
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• kmink
                    L&K
                    • 2007
                    • 1360
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bzyq_74
                    Zamieszczone przez kabanos
                    Zamieszczone przez Zorr
                    Zamieszczone przez Karql
                    Szybka ocena sytuacji - jest plac i różnica prędkości ok 50km/h
                    gdybym miał podobna sytuacje to zrobiłbym tak samo, zwłaszcza że na drodze trochę oleju było rozlane :szeroki_usmiech
                    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Pitiae
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 167

Nie wiem czy tu to pasuje i czy tego już nie widzieliście ale.... działa na wyobraźnie.

:shock:
                      Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl

Komentarz

• Zorr
                        RS
                        • 2011
                        • 2110

Zamieszczone przez kmink
                        gdybym miał podobna sytuacje to zrobiłbym tak samo, zwłaszcza że na drodze trochę oleju było rozlane :szeroki_usmiech
                        no widzisz a ja bym hamował

Komentarz

• andriu21tg
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1499

wczoraj jade z pracy ( AL.Murckowska korek )Gospodarczą zjazd na Murckowską.. jestem na łuku..i nagle kątem oka w lusterku widze Tira ktory pasem do jazdy w prawo(na Gospodarczą) przecina pas wylaczony z ruchu i pakuje sie na moja rozbiegówke...w ostatnim momecie odbicie w prawo ja prawie rów a koles ogniem prosto .. auto mi zgaslo .. -mowie nie .. ko... wa i wycofka z pobocza i ogien , a ze niebylo pelnego przelotu za Bliska dogonilem Pana..wychodze Pytam szmacia...a co robi.. koles mumia nawet slowa sory nic siedzi jak by go zamurowało.. szoferka zamknieta.. zrobilem fotki i tyle.. moje wrazenie i tętno 300 niepolecam..

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez andriu21tg
                            wczoraj jade z pracy ( AL.Murckowska korek )Gospodarczą zjazd na Murckowską.. jestem na łuku..i nagle kątem oka w lusterku widze Tira ktory pasem do jazdy w prawo(na Gospodarczą) przecina pas wylaczony z ruchu i pakuje sie na moja rozbiegówke...w ostatnim momecie odbicie w prawo ja prawie rów a koles ogniem prosto .. auto mi zgaslo .. -mowie nie .. ko... wa i wycofka z pobocza i ogien , a ze niebylo pelnego przelotu za Bliska dogonilem Pana..wychodze Pytam szmacia...a co robi.. koles mumia nawet slowa sory nic siedzi jak by go zamurowało.. szoferka zamknieta.. zrobilem fotki i tyle.. moje wrazenie i tętno 300 niepolecam..
                            i wtedy pomocny przyjdzie rejestrator jazdy
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• andriu21tg
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 1499

piramida, kró...aaa dokladnie o tym pomyslalem .. hehe dokladnie !! niech sie chlopaki okresla ktory bierzemy.. bo widze ze temat przechodzi rewolucje ...i niebede sie zastanawiał..

Komentarz

• loru
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4286
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no to se przeszarżował http://www.tvn24.pl/-1,1723806,0,1,b...wiadomosc.html
                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• chrisk_89
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 834
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez loru
                                  "(..)19-letni kierowca BMW" (..) "19- latkowi zabrano prawo jazdy. Był trzeźwy. Decyzją prokuratury został zatrzymany."

I co? Dostanie maksymalnie 6 lat. Wyjdzie po 3....
                                  A wystarczyłoby wprowadzić przepis - pierwszy rok po otrzymaniu prawka - jazda w obecności osoby dorosłej (trzeźwej!!!).
                                  Do 20 roku życia zakaz jazdy samochodzikami powyżej 1,2 cm sześc. (nie miałby już czym się popisywać!)
                                  Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Karql
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1124

W mojej okolicy na Wszystkich Świętych był gruby wypadek.

Policjanci nie ukrywają, że ustalenie rzeczywistego przebiegu wypadku, do którego doszło w nocy z poniedziałku na wtorek przy dworcu PKP, będzie bardzo trudne. Na policję nie zgłosił się żaden świadek zdarzenia. Powszechnie przyjęta wersja wypadku brzmi nieprawdopodobnie.

Koleś wjechał na środek ronda wyrzuciło go, przeleciał 30m w powietrzu i wbił się w budynek na wysokości 1m. Licznik podobno stanął na 160km.

Kolesiowi musiało coś odjebać, bo nikt normalny, a nawet największy wariat by tam tak nie wpadł.
                                    - od strony której jechał czy coś jedzie dopiero widać na samym rondzie
                                    - przy dojeździe do ronda jest delikatny łuczek w prawo, nawet gdyby pojechał prosto, nie trafiłby w środek ronda, musiał więc nawet odbić w lewo przy samym rondzie

Co siedziało w głowie chłopa tego się nie dowiemy, całe szczęście, że nikt postronny nie ucierpiał.

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• piori
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 116

Zamieszczone przez chrisk_89
                                      A wystarczyłoby wprowadzić przepis
                                      Przepisy nakazują w zabudowanym jeździć 50 km/h i zachowywać ostrożność na skrzyżowaniach.... :roll:
                                      Na głupotę nie ma przepisu :|

Komentarz

• obrus
                                        Elegance
                                        • 2011
                                        • 783
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Karql

Policjanci nie ukrywają, że ustalenie rzeczywistego przebiegu wypadku, do którego doszło w nocy z poniedziałku na wtorek przy dworcu PKP, będzie bardzo trudne. Na policję nie zgłosił się żaden świadek zdarzenia. Powszechnie przyjęta wersja wypadku brzmi nieprawdopodobnie.

Koleś wjechał na środek ronda wyrzuciło go, przeleciał 30m w powietrzu i wbił się w budynek na wysokości 1m. Licznik podobno stanął na 160km.
                                        Jako że pracuję w Rabce a i mieszkam niedaleko słyszałem, że gówniarze założyli się, iż kierowca rozpędzi się i przelatując nad rondem wyląduje na jezdni, na przejeździe kolejowym. Troszkę jednak nie wycelował i trafił w dom. Ponoć nawet to filmowali. Ciekawe, co ustali Policja.

Komentarz

• Karql
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1124

Zamieszczone przez obrus
                                          Zamieszczone przez Karql

Jako że pracuję w Rabce a i mieszkam niedaleko słyszałem, że gówniarze założyli się, iż kierowca rozpędzi się i przelatując nad rondem wyląduje na jezdni, na przejeździe kolejowym. Troszkę jednak nie wycelował i trafił w dom. Ponoć nawet to filmowali. Ciekawe, co ustali Policja.
                                          Ja chce ten filmik :diabelski_usmiech

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• sesik
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 2165

Zamieszczone przez loru
                                            "(..)19-letni kierowca BMW" (..) "19- latkowi zabrano prawo jazdy. Był trzeźwy. Decyzją prokuratury został zatrzymany."

I co? Dostanie maksymalnie 6 lat. Wyjdzie po 3....
                                            A wystarczyłoby wprowadzić przepis - pierwszy rok po otrzymaniu prawka - jazda w obecności osoby dorosłej (trzeźwej!!!).
                                            Do 20 roku życia zakaz jazdy samochodzikami powyżej 1,2 cm sześc. (nie miałby już czym się popisywać!)
                                            Jakby jechał maluchem to myślisz żeby się nie popisywał ?

I co by to zmieniło ? Ilu ludzi łapią jeżdżących bez prawa jazdy i jakoś im brak prawka nie przeszkadza, niestety straszna polska rzeczywistość.
                                            Nie znam przyczyn wypadku, więc nie będę się rozpisywał co trzeba z kolesiem zrobić.
                                            Best ET = 13.666
                                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• bws34
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 543

A ja za swojej strony chciałem bardzo pozdrowić kutasa z ciężarówki na numerach SB i kutasa z ciężarówki o numerach SPS..Panowie po raz kolejny pokazali że jak ktoś myśli to prawym pasem za huj nie pojedzie szybciej niż on.. Normalnie żałuje że nie mam CB bo jak bym powiedział coś nie coś... Ehh żal..
                                              "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Zdziwilbys sie ile moze KM miec takie 1.2 ktore w dodatku jest lekkie :twisted:

Komentarz

• bws34
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 543

Co do tego chłopka w BMW to myślę że przymrozek zrobił też swoje,zapierdzielał na letnich gumach i poszedł..
                                                  "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

bws34, to insza inszosc, ja jak widze 6' i mniej przy letnich kapciach to wlaczam tryb "wożeDupePoBułkiNieSzybciejNiż50KmNaGodzine" :twisted:

Komentarz

Pracuję...