Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Od momentu jak zaczęły wchodzić dzienne światła to się zaczęło tak robić, w wawie to też plaga, po zmroku na dziennych, w deszcz na dziennych, w deszcz i po zmroku na dziennych albo zamiast dziennych pozycje i p.mgielne. :klnie:
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• maymer
      Elegance
      • 2010
      • 839

Też to zauważyłem. Mihau też zwróciłem na to uwagę, bardzo dużo tych zawodników od pozycyjnych i przeciwmgielnych.

Komentarz

• blind_walker
        RS
        • 2010
        • 4533
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mihau, Dzisiaj jechałem za NOWĄ BMW serii 5. Na 100% miała lewą ćwiartę wspawaną i dach robiony. Zostawiała 3 ślady, katy miała jakieś dziwne i tył był cały krzywo poskładany. Aż strach tym jechać. W środku starsze małżeństwo z fotelikiem 3-6.

zepter00, Jadąc do Niemiec na wakacje, prawie wjechaliśmy do tyłka takiemu zawodnikowi. Ulewa, jechaliśmy ok 130km/h, a on może 100 i standardowo okupywał lewy pas.
        mkII 20VT (600h worked)
        Roooooomster

Komentarz

• sesik
          RS
          • 2006
          • 2165

Wczoraj wieczorem po zatankowaniu auta żony, wracałem do domu. Na skrzyżowaniu ulicy cynamonowej z ghandi, ja chciałem przejechać prosto, a pan z mercedesa jechał z naprzeciwka i skręcił w lewo, niestety nie zauważył jadącego czarnego, dużego kombi
          Oto rezultat
          Best ET = 13.666
          Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
          PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
          http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• blind_walker
            RS
            • 2010
            • 4533
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sesik, jesteś cały?
            mkII 20VT (600h worked)
            Roooooomster

Komentarz

• xtremesystems
              RS
              • 2010
              • 2254
              • Hyundai

Zamieszczone przez maymer
              Też to zauważyłem. Mihau też zwróciłem na to uwagę, bardzo dużo tych zawodników od pozycyjnych i przeciwmgielnych.
              a ja zastanawialem czemu pacjeci jezdza w miescie na przeciwmgielnych . a to o to chodzi

Komentarz

• JanuszSz
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2835
                • Superb II combi (3T5)

sesik,
                Kierowca Mercedesa przeżył?
                Rozmowę z Tobą.
                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

sesik, Wygląda nieciekawie. Ale widac, że auto się spisało, bo piszesz do nas.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A mnie osłabiła pani z obsługi sklepu nie dla idiotów
                    Dzwonie:
                    bib bib bib
                    pani\ słucham nazwa firmy

ja\ dzien dobry ( nie przedstawiam się skoro ktoś zapomniał ) kupiłem u państwa laptopa i padł w nim system, nie mam płyty z systemem bo obecnie nie są one dodawane do komputerów- system jest na dysku twardym dodatkowo zrobiłem kopię zapasową ale nie mogę w żaden sposób go uruchomić.

pani\ aha

ja\ czy jak zakupiłem komputer w m&m w Polsce to czy mogę z tym komputerm udać się na sprawdzenie do m&m w innym kraju

pani\ momencik zapytam się tylko

ja\ ( myślę) ciekawe ile będę musiał czekać

pani\ ( za niecałą minutkę) może pan spróbować

ja\ znaczy co mogę spróbować ? ... znaczy to gwarancja jest ogólnie Europejska w m&m czy nie

pani\ no nie wiem może pan spróbować ale trzeba mieć podbitą gwarancję

ja\ ale ja mam jedynie dowód zakupu i kartę gwarancyjną , bo jak kupowałem zostałem poinformowany ,że to wystarczy

pani\ skoro tak pan słyszał to może pan spróbować

ja\ no to dziękuję bo w sumie dalej nic nie wiem dowidzenia

pani\ do widzenia

Jakbym chciał spróbować to bym nie dzwonił w celu się upewnienia tylko próbował.

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez Mihau
                      Od momentu jak zaczęły wchodzić dzienne światła to się zaczęło tak robić, w wawie to też plaga, po zmroku na dziennych, w deszcz na dziennych, w deszcz i po zmroku na dziennych albo zamiast dziennych pozycje i p.mgielne. :klnie:
                      Można sie było spodziewać, że to nie tylko lubelska praktyka. Naprawdę głupota i totalny brak myślenia kierowców w Polsce mnie zadziwiają. Jak można być takim ograniczonym żeby w nocy jechać autem z włączonymi światłami do ... jazdy dziennej ??!!
                      Czarny Elegance

Komentarz

• bzyq_74
                        RS
                        • 2008
                        • 3467
                        • Volkswagen
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Często jeżdżą tacy nocą co mają zapalone jednocześnie mijania i dzienne LEDy.
                        Wygląda jak choinka, mijania zwykłe, a LEDy ala xenon :evil:
                        MARCIN
                        Mój szkodnik

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Zamieszczone przez Big
                          Zamieszczone przez Mihau
                          Można sie było spodziewać, że to nie tylko lubelska praktyka. Naprawdę głupota i totalny brak myślenia kierowców w Polsce mnie zadziwiają. Jak można być takim ograniczonym żeby w nocy jechać autem z włączonymi światłami do ... jazdy dziennej ??!!
                          ciesz się że mają światła do jazdy dziennej, gdyby nie one jechali by w ogóle bez świateł. W dobrze oświetlonym mieście jest to problem, bo ludzie nie widzą że nie mają włączonych świateł.
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• bws34
                            Rider
                            • 2011
                            • 543

Ja widziałem ostatnio gościa w starym STARZE który miał założone dzienne,było już szaro buro i ponuro a on twardo na ekspresówce..
                            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez Zorr
                              W dobrze oświetlonym mieście jest to problem, bo ludzie nie widzą że nie mają włączonych świateł.
                              Ale przecież nie świeci im sie podświatlenie wskaźników więc widzą, że ... nie widzą. Ja myślę że po prostu ci ludzie totanie nie myślą i jak to w Polsce, mają innych w d... - na zasadzie, a niech inni uwazaja na mnie.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
                                RS
                                • 2011
                                • 2110

Zamieszczone przez Big
                                Zamieszczone przez Zorr
                                W dobrze oświetlonym mieście jest to problem, bo ludzie nie widzą że nie mają włączonych świateł.
                                Ale przecież nie świeci im sie podświatlenie wskaźników więc widzą, że ... nie widzą. Ja myślę że po prostu ci ludzie totanie nie myślą i jak to w Polsce, mają innych w d... - na zasadzie, a niech inni uwazaja na mnie.
                                to podświetlanie całkowite to w nowych autach... w starszych nie było to tak widoczne
                                (na bazie porównania skoda vs almera N15 i faktu, iż zdarzyło mi się almerką przez pierwsze paręset metrów jechać bez świateł w mieście, co jest praktycznie niemożliwe w skodzie)

PS Ja nie bronię jeżdżących bez świateł tylko staram się wytłumaczyć przyczyny takiego stanu rzeczy.

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Zamieszczone przez Zorr
                                  PS Ja nie bronię jeżdżących bez świateł tylko staram się wytłumaczyć przyczyny takiego stanu rzeczy.
                                  Ale jak tu cokolwiek tłumaczyć skoro taki baran jedzie o godz. 6 rano (czyli w nocy !!) z włączonymi tylko światłami do jazdy dziennej. Przecież to już nawet w mieście widać, że nic nie widać 8)
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Zorr
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2110

Zamieszczone przez Big
                                    Zamieszczone przez Zorr
                                    Ale jak tu cokolwiek tłumaczyć skoro taki baran jedzie o godz. 6 rano (czyli w nocy !!) z włączonymi tylko światłami do jazdy dziennej. Przecież to już nawet w mieście widać, że nic nie widać 8)
                                    jedzie baran, zgadzam się, ale baran bo nie myśli, nie wie czy i nie sprawdza czy ma światła włączone.

Natomiast w mieście to czy masz włączone światła mijania czy nie, nie robi różnicy w tym co widzisz. Oczywiście o ile droga jest dobrze oświetlona a światła mijania Twojego samochodu są zwykłe czyli dość słabe. Takie samochody bez świateł albo ze światłami do jazdy dziennej albo ze światłami postojowymi można też zaobserwować na niektórych parkingach pod hipermarketami.

Komentarz

• piernik
                                      Elegance
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 975
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ważne że on wszystkich widzi :lol:

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jeszcze bardziej mnie osłabiła kierowniczka w TAXI. O godz. 21 nie miała włączonych żadnych świateł :shock: Dobrze, że wyjeżdżając z podporządkowanej nie sugeruję się tylko światłami.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

Zamieszczone przez kabanos
                                          Jeszcze bardziej mnie osłabiła kierowniczka w TAXI. O godz. 21 nie miała włączonych żadnych świateł :shock: Dobrze, że wyjeżdżając z podporządkowanej nie sugeruję się tylko światłami.
                                          a pro po patrzenia,
                                          kupę lat temu miałem taką sytuację:
                                          wyjeżdżam z podporządkowanej i skręcam w prawo, oczywiście patrzę w lewo - wolne - więc ruszam. Jak ruszyłem tak od razu dałem po hamulcach, bo się okazało, iż po mojej prawej wprost na mnie jechały auta. Zaraz później okazało się, iż ktoś na głównej drodze malował pasy na prawym pasie i wszystkie auta omijały obszar malowany wjeżdżając na pas lewy w przeciwną stronę, czyli tam gdzie ja chciałem jechać.

ciekawe czyja byłaby wina w razie stłuczki?

Komentarz

• adamusiek
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1123

Zorr, pewnie Twoja, ponieważ oni już byli na tym pasie, a Ty dopiero wjechałeś na niego
                                            to samo jest jak włączasz się do ruch i w tym samym czasie z naprzeciwka jeden wyprzedza drugiego (jeżeli nie ma zakazu wyprzedzania)

Komentarz

• ziutsane
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 2376

A gdzie na skrzyżowaniach z jednym pasem można wyprzedzać?
                                              Radio: C90r+XDP210EQ
                                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• adamusiek
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1123

a gdzie ja napisałem, że na skrzyżowaniu ??
                                                dla przykładu włączasz się z pobocza, wyjeżdżasz z posesji, albo z lokalnej drogi nieoznaczonej jako skrzyżowanie
                                                Zorr, napisał że malowali pasy, więc zmieniona była organizacja ruchu, pojazdy już tam się znajdowały, a on dopiero wjeżdżał na ten pas

Komentarz

• bradley
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1465

Kolejne "madrosci" redaktora z onetu. http://moto.onet.pl/10957215,29,4,fi...l?node=29#play
                                                  Mozliwosc zawracania na sygnalizatorze kierunkowym. Ten sygnalizator informuje tylko ze skret w dana strone jest bezkolizyjny ale zawracac na nim nie mozna. No chyba ze jest wymalowana strzalka oprocz w lewo zawinieta w dol
                                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Zorr
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2110

Zamieszczone przez adamusiek
                                                    a gdzie ja napisałem, że na skrzyżowaniu ??
                                                    dla przykładu włączasz się z pobocza, wyjeżdżasz z posesji, albo z lokalnej drogi nieoznaczonej jako skrzyżowanie
                                                    Zorr, napisał że malowali pasy, więc zmieniona była organizacja ruchu, pojazdy już tam się znajdowały, a on dopiero wjeżdżał na ten pas
                                                    dokładnie, mojej winy bym się spodziewał, aczkolwiek robotnicy powinni jakoś oznakować "roboty" po stronie drogi podporządkowanej.

Komentarz

Pracuję...