Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Zamieszczone przez Zorr
    - albo jak ktoś zasuwa 180km/h (50m/s) w mieście i inny uczestnik ruchu wymusi pierwszeństwo
    itd itd...
    Ja dawno temu miałem wypadek (jeden i więcej mieć nie chcę), gdzie ja miałem ok. 110km/h na ograniczeniu do 40km/h Człowiek wymusił mi pierwszeństwo.
    Policjant powiedział poszkodowanemu, że moralnie wina jest po obu stronach, ale prawnie ponosi odpowiedzialność on, bo są sytuacje kiedy dokładne określenie prędkości nie jest możliwe.
    4x4

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

4x4BKF, nie rozumiem albo do końca nie rozumiem

czy
      "bo są sytuacje kiedy dokładne określenie prędkości nie jest możliwe"
      odnosi się do
      "Policjant powiedział poszkodowanemu, że moralnie wina jest po obu stronach"
      czy do
      "...ale prawnie ponosi odpowiedzialność on"
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• polkmn
        Classic
        • 2011
        • 8

1 Stary lekarz, znajomy ojca w 126p dosyć dawno temu w wiejskich okolicznościach przyrody na szybkiej drodze często skręcał w lewo sygnalizując prawym kierunkowskazem - ok. 100 spokojnie się tam jeździ, bez zwalniania takie auto można ominąć na tej drodze w zależności od potrzeb z L lub R. Nikt go nie zabił, ale były jaja. W zupełne innej części Polski uratowało mi to życie, jakoś skojarzyłem tego malucha i ogarnąłem się na prawym poboczu, bo baran na prawym kierunkowskazie oczywiście w lewo skręcił a miałem 90-110 czyli całkiem rozsądnie na niezabudowanym.
        2 Teraz mieszkam z rejestracją na "G" - na pomorzu masa debili nie sygnalizuje zmiany pasa, wczoraj śmieciara zmiotła mnie z drogi w stronę prawej barierki, znalazłem wjazd na 3-cią nitkę i jakoś żyję, wszystko trwało 2s. nie widziałem kierunkowskazu tylko jego podłużnice w okolicy moich wycieraczek :shock: , Wejherowo, 1-szej Brygady
        ps. u nas pod kauflandem 45% aut Golf III 1,9 często kombi - bez komentarza!!!

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9935
          • Ford

Mój ojciec, 6-kilku letni stosunkowo sprawny koń... 2 tygodnie temu dostał lekkiego strzała w tył Oktawki... A czym mnie osłabił...? Otóż w weekend powiedział mojej małżonce, że poważnie rozważa sprzedanie samochodu (co potwierdziła mi mama), bo coraz bardziej boi się jeździć, a po stuczce (pierwszej od 15 lat - i to jak zawsze nie ze swojej winy) już zupenie odechciało mu się prowadzić :shock: ...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jacomelli
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 501

Może mu przejdzie... mój wuj po dzwonie (poważnym, nie ze swojej winy- dostał strzała z podporządkowanej) w wieku ok 58 lat, przez dwa lata nie wsiadał za kółko. Jak wsiadał do auta to siadał z tyłu i gapił sie wszędzie byle nie na drogę. Ale już mu przeszło... nawet auto kupił i jeździ. Ponoć NIGDY nie przekracza prędkości....
            Daj ojcu czas...
            Była: O1 2003 .19 TDI ASV
            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

o kur...!! :shock: :shock:
              [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZO_P_TlHsW0[/youtube]
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                o kur...!!
                OCP :?: :lol:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Znalezione na innym forumie.

Komentarz

• LUKI
                    RS
                    • 2005
                    • 5776

miał szczęście pierdolony, bo święta spędziłby ze św. piotrem
                    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Angel
                      Rider
                      • 2008
                      • 503
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez szkoda
                      OCP
                      jakieś renault
                      Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dokładnie ladżuna 2

Komentarz

• Ayu
                          RS
                          • 2009
                          • 4154

Pan policjant ze Szczecina mówił w TVN 24 że szukają typa i sprawa idzie do sądu, grzywna i 14 punktów go nie minie.

Komentarz

• dwaoka
                            Elegance
                            • 2010
                            • 927

I jeżdżą takie ścierwa po drogach...
                            bkc+dsg

Komentarz

• bws34
                              Rider
                              • 2011
                              • 543

Na miejscu pieszego poszedłbym w tym dniu do kolektury i wysłał toto-lotka
                              "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• LUKI
                                RS
                                • 2005
                                • 5776

Zamieszczone przez hotrain
                                Pan policjant ze Szczecina mówił w TVN 24 że szukają typa i sprawa idzie do sądu, grzywna i 14 punktów go nie minie.
                                też to oglądałem

bdb decyzja :!:
                                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Zamieszczone przez dwaoka
                                  I jeżdżą takie ścierwa po drogach...
                                  Kilka dni temu wyprzedziłem na trasie "wyszkowskiej" ciążarówkę i wjechałem przed nią na prawy pas. Kilkadziesiąt metrów dalej zobaczyłem zapalające się żółte światło i zacząłem delikatnie hamować (z prędkości około 100-110km/h, a byłem jakieś 20-30m przed tą ciężarówką). Woźnica ciężarówki wtedy obtrąbił mnie, zjechał na lewy pas (po dwa pasy w każdą stronę) i przeleciał na już mocno czerwonym świetle (rzecz działa się w Słupnie przy ASO Scania)... :shock:
                                  Adam... Używam:
                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Piękne przegięcie :shock: :evil:
                                    Dzisiaj mnie jeden typ podqrwił na A4, jechałem "troszkę" szybciej niż przepisy dopuszczają, podjezdzam do gościa na lewym na bezpieczną odległość bo nie lubię dojezdzać do derzaka i chwilę czekam az łaskawy pan zjedzie na prawy, a ten kutas mi po hamlach przy prędkości około 120, no to ja na prawy i w palnik, wyprzedziłem chuja i to samo z tym że ostrzej :!:
                                    Tak mi gość podniósł ciśnienie że chętnie bym do niego wysiadł :!:

Druga sprawa to pierdolone cygany co wymchują łapskami i próbują cię zatrzymać w celu wymuszenia kasy w zamian za tombak, jeżdzą kilkoma autami na tablicach niemieckich i angielskich, co chwile próbują znaleźć frajera :evil:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

piramida, nie chce nic mówić ale zachował się tak samo po "kutasowemu" jak ten koleś. :|

Komentarz

• PieTrzaK
                                        L&K
                                        • 2009
                                        • 1323
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mnie dzisiaj osłabił debil w Mondeo na blachach KR, który zastawił moje autko. Po 25 minutach poszukiwań kierowcy (bezowocnych) udało się znaleźć właściciela auta stojącego obok. Dopiero po jego wyjeździe i manewrze zaracanio-cofanio-skręcania łamanego 36 razy jakoś udało mi się wyturlać.

W podziękowaniu zostawiłem 4 karne kutasy na szybach i serdeczny liścik.

Komentarz

• kabanos
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 4544
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PieTrzaK, Ja miałem wczoraj podobną akcję pod sklepem, tylko że kierownik był jeszcze w aucie. Stanął sobie Peugeotem na wjeździe na parking i wybiera się do sklepu. Na to gość stojący obok zwraca mu uwagę, żeby przestawił auto bo stoi na wjeździe. On na to "no i co z tego?" Ja na to: ano to że ja zaraz będę chciał wyjechać. W tym momencie mnie gość rozbroił bo powiedział "no i ..." :shock: Na to ja: blokuje Pan wyjazd i jeszcze zdziwiony. Po tym przestawił auto, acz niechętnie.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14107
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kabanos, W ubiegłym roku na podziemnym parkingu marketu miałem bardzo podobną syt. Na zwrócenie uwagi kierowcy (około 20-latkowi) że tarasuje przejazd, pod moim adresem poleciała taka wiącha przekleństw i wyzwisk że mnie staremu wojskowemu uszy więdły. A po chwili wyskoczył z samochodu z pięściami do mnie, pech (jego ) że nie przyuważył że jestem z synem który poszedł po wózek. Wsiadał do samochodu w iście ekspresowym tempie no i oczywiście odjazd (już bez słowa-jakoś szybko zamilkł)

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• misiek^wro
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8321

eaglemirek, szkoda ze nauczki nie dostal :diabelski_usmiech
                                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• McGan
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 3573
                                                • Superb III (3V3)

misiek^wro, byloby jednego matola mniej :diabelski_usmiech
                                                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Mihau
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7460
                                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A mnie dziś osłabił taryfiarz. Jadę w stronę lotniska Żwirkami i za wjazdem do byłego 36 pułku lotnictwa zmieniam pas ze środkowego na lewy. Mija mnie złotów, wrzucam kierunek i zjeżdżam i w momencie jak już miałem pół samochodu na lewym to koleś staje dęba, bo zauważył policjantów. To ja :shock: hebel i wracam na środkowy. Kurwa baran jeden. Nie ważne, że ktoś za nim jedzie/zmienia pas/łotewer. A mieliśmy ledwo 70km/h. Prawdopodobieństwo, że tam stoją to jest ponad 70% jak nie więcej, bo jak jeżdżę tamtędy prawie codziennie to non stop kampią za kładką więc można się spodziewać ale nieeee on pewnie po pare razy dziennie tam jeździ to na 100% go zaskoczyło. :twisted:

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Mnie wczoraj osłabili kierowcy poruszający się po Wrocku, widziałem chyba ze 4 sytuacje gdzie goście wjeżdżają wprost pod maskę z ulicy podporządkowanej, czy to u was normalne? :szeroki_usmiech
                                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...