Hipolita, ja tutaj czegoś nie rozumiem... tj. jakim cudem ta skoda wbiła się w TIRa, skoro zdążyła się za niego schować? kierowca się zagapił na passata czy jak?
Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Hipolita, ja tutaj czegoś nie rozumiem... tj. jakim cudem ta skoda wbiła się w TIRa, skoro zdążyła się za niego schować? kierowca się zagapił na passata czy jak?
też ciężko mi to zrozumieć, ale niestety jak widać jest to możliwe.
Pewnie ledwo co się za niego schował to TIR ostro przychamował aby (chyba) passata nie rozjechać i bum :idea:
Przynajmniej tak wynika z treści artykułu.
Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition
Olomoucký kraj zažil během měsíce už druhou nehodu policejního vozu při akci. Tentokrát se v Šumperku v úterý odpoledne srazila hlídka jedoucí se zapnutými majáky a sirénou s autem v protisměru, když se v křižovatce pokoušela předjet auto.
lewy pas to standard, ale jeszcze jedna rzecz mnie osłabia, to, że prawie każdy sukinsyn włączywszy kierunkowskaz myśli, że automatycznie ma w tym momencie pierwszeństwo :evil:
no i to tłumaczenie: "no przecież dałem kierunek :!: " :lol: :lol: :lol:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
lewy pas to standard, ale jeszcze jedna rzecz mnie osłabia, to, że prawie każdy sukinsyn włączywszy kierunkowskaz myśli, że automatycznie ma w tym momencie pierwszeństwo :evil:
za to bym zabijał na miejscu - "przecież wyrwałem chwasta" :diabelski_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
ewy pas to standard, ale jeszcze jedna rzecz mnie osłabia, to, że prawie każdy sukinsyn włączywszy kierunkowskaz myśli, że automatycznie ma w tym momencie pierwszeństwo :evil:
ostatnio miałem taki przypadek starszy jegomość włączył kierunek i zaczyna zjeżdżać mimo, że ma połowę mojego auta bok swojego, na nic się zdało trąbienie a dodatkowo jeszcze wymachiwał rekami :szeroki_usmiech , skoda gadać zmieniłem pas i pojechałem dalej swoją droga.
1. Na drodze osiedlowej centralnie na środku drogi, gościu zatrzymał się podniósł maskę i robił zdjęcia silnika. Zupełny luzik.
2. Kierowca Hondy, strasznie obudowanej plastikiem jak depnął to mu się dosłownie woda w wydechu wylała, ja myślałem że to czasami coś tam kapie, ale u niego jakby ktoś szklanką wody chlusnął.
3. Ta sytuacja mnie zaniepokoiła.
Chodzi o fakt w pełni świadomego wymuszenia pierwszeństwa.
Ja byłem już rondzie (wjeżdżałem na godzinie 6) zbliżam się do zjazdu na godzinie 12 a gościu w alfie Mito bodajże, popatrzał na mnie i jak gdyby nigdy nic, wjeżdża na rondo centralnie mi przed maskę.
[ Dodano: Czw 26 Kwi, 12 08:28 ]
Zamieszczone przez loru
ostatnio miałem taki przypadek starszy jegomość włączył kierunek i zaczyna zjeżdżać mimo, że ma połowę mojego auta bok swojego, na nic się zdało trąbienie a dodatkowo jeszcze wymachiwał rekami :szeroki_usmiech , skoda gadać zmieniłem pas i pojechałem dalej swoją droga.
"skoda gadać" muszę to zapamiętać :szeroki_usmiech
Kiedys jeden impertynent na rondzie mnie tak zarysowal i tak byl pewien swego, ze wina jest moja, ze wezwal policje, ktora skutecznie to ubzduranie mu z glowy wybila :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
1. Na drodze osiedlowej centralnie na środku drogi, gościu zatrzymał się podniósł maskę i robił zdjęcia silnika. Zupełny luzik.
OCP :?: :szeroki_usmiech :wink:
Zamieszczone przez Zorr
2. Kierowca Hondy, strasznie obudowanej plastikiem jak depnął to mu się dosłownie woda w wydechu wylała, ja myślałem że to czasami coś tam kapie, ale u niego jakby ktoś szklanką wody chlusnął.
prawdopodobnie masz to samo
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
domyślam się, nazywa się to wygrzewaniem, ale żeby to się wylewało w takich ilościach i to nie zaraz po ruszeniu, to mnie zdziwiło, naprawdę...
domyślam się, nazywa się to wygrzewaniem, ale żeby to się wylewało w takich ilościach i to nie zaraz po ruszeniu, to mnie zdziwiło, naprawdę...
Dlatego jeśli chodzi o trwałość wydechów: diesel>benzyna>lpg
Mnie ostatnio (w sobotę) osłabił gość w Seacie Toledo I generacji (po rejestracji - to jakaś wieś pod Wołominem), który na skrzyżowaniu Górczewskiej z Powstańców Śląskich ze środkowego pasa minął prawie 20 samochodów czekających na zielone by skręcić w lewo i tuż przed zmianą na zielone bezceremonialnie wcisnął się, strasznie po chamsku, na lewoskręt przed pierwszego lub tuż za nim. kulturalni ludzie na przejazd takiej ilości samochodów w tym miejscu potrzebują 3-4 zmiany świateł. Jeśli jest więcej kobiet to i pięć :?
Mnie ostatni osłabił Gość w Seacie Toledo I generacji, który na skrzyżowaniu Górczewskiej z Powstańców Śląskich ze środkowego pasa minął prawie 20 samochodów czekających na zielone by skręcić w lewo i tuż przed zmianą na zielone dość bezceremonialnie wcisnął się, strasznie po chamsku, na lewoskręt przed pierwszego lub tuż za nim. kulturalni ludzie na przejazd takiej ilości samochodów w tym miejscu potrzebują 3-4 zmiany świateł. Jeśli jest więcej kobiet to i pięć
To niestety w tym miejscu jest standard :evil: :evil:
Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+" dgw.esite.pl
Co sie kurwa dzieje z tymi ludzmi na rondach? Jestem na rondzie, a gosc w ogole nie zwalnia a w ostatniej chwili hamuje przed wlaczeniem sie (w moje auto) i wymahuje lapami. Wysiadlem i wytlumaczylem mu w miare dosadnie co i jak. Matol, jeszcze wyzywac zaczal, jak ja tego nie znosze. Albo obwodnica - jade spokojnie (siakies 170 :P ), a tu sie pod maske ze 4 auta na jednym odcinku wpychaja, zeby to jeszcze kierunki powlaczali, ale po co. Najgorzej jak jedzie taki 90 po obwodowej i mu sie wyprzedzac zachce - i przed maske na lewy ze swoja stala predkoscia 92 km/h... Paranoja.
P.s. Wczoraj chyba sie oslabilem i wydaje mi sie, ze bede mial fotke (ale max 10km/h wiecej) z radaru przenosnego na ulicy, ktora jezdze po dwa razy dziennie... No ciemno bylo Blysnelo niesamowicie...
aaaa co , se napisze ...
nie wiem czy ktokolwiek potwierdzi moje spostrzezenia , ale jakos tak ostatnio poczulem wiosne i uskuteczniam naprawde spokojna jazde ( dooobra , macie mnie , ITD wypunktowala mnie w promocji ) , i zauwazylem , ze im wolniej jade tym bardziej jestem lekcewazony , ale w sensie aaaa jedzie wolniej to mu wyjade przed maska, aaaa jedzie wolno to se skrece bez kierunku, czyli im wolniej = bardziej niebezpiecznie ? :diabelski_usmiech
..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
parasite, stajesz za linia ciagla - przykejasz sie maxymalnie do barierki, wystawiasz szybko trojkat i spierdalasz za barierke oczekujac na pomoc ... jesli barierki nie ma, to zjazd na pobocze na ile to tylko mozliwe :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
nie nie , nie mowie tu o autostradzie , normalny ruch "codzienny " ... ogolnie mam jakos takie wrazenie , ze w miejscu gdzie ostatnio przycumowalem rodzinne , Pabianicach k/Lodzi , istnieje oddzielny wewnetrzny kodeks drogowy dla osob z tutejszym meldunkiem , znak STOP ? jaki STOP , przeciez nic nie jedzie , zakaz wjazdu ? co mi tam , przeciez jadac pod prad mam blizej , czerwone swiatlo : rodzaj sportu regionalnego ...juz nawet nie zwracam nikomu uwagi bo jeszcze ja po lbie dostaje
..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Oczywiście z lewej strony jeden pas do jazdy na wprost drugi w lewo, z pasa na wprost gość wczoraj włączył się w lewo, bez kierunku bezczelnie patrząc się na mnie, prawie bym go pierdyknął, bo włączałem się z naprzeciwka, że w stronę Gdańska 2 pasy, to jeden zajęła osoba z naprzeciwka, a drugi chciałem ja, chociaż, tak naprawdę, oboje powinni poczekać, aż ja się włącze, no nic pozostało mi go wyprzedzić i z powodu jego pośpiechu przewieźć go przez miasto 30km/h....
Drugi był lepszy droga w mieście, po jednym pasie w każdą stronę, jadę patrzę, a cienias jedzie na pasie lewym, wchodzi w zakręt myślę sobie, oby nic z naprzeciwka nie jechało, no i jechało, na szczęście ktoś kumaty zjechał na pobocze... jak potem wyminąłem to 70+ i blacha z jakiejś wioski...
Komentarz