Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parasite
    L&K
    • 2011
    • 1368

Zamieszczone przez Zorr
    Szedłem sobie do kiosku i z daleka widzę babkę w starym Volvo V40, której wycieraczki chodzą na 2 biegu. To nic że sucho i słonecznie. Jak 5minut później wracałem to Pani dalej szukała miejsca do zaparkowania a wycieraczki jak chodziły to chodzą.
    Nie ma się co śmiać. U mnie czasem też się wycieraczki nie chcą wyłączyć :P
    No albo muchy przeganiała. :P
    AGR 112KM, 232Nm
    Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• blind_walker
      RS
      • 2010
      • 4533
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Osłabił mnie kierowca lory. Wyjeżdżam z ronda, a tu ciężarówka idzie mi na czołowe ,na szczęście wyhamował. Na CB zapytałem, czy gościu dopiero, co przyjechał z Anglii, że mu się kierunki mylą. W odpowiedzi usłyszałem, że jest przeciążony i do wyniosło. :shock:

Na fotce poniżej zaznaczyłem strzałką, gdzie się prawie spotkaliśmy.
      mkII 20VT (600h worked)
      Roooooomster

Komentarz

• Zorr
        RS
        • 2011
        • 2110

blind_walker, a w totka zagrałeś?
        Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
        Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• czernobyl
          L&K
          • 2008
          • 1276
          • Octavia III (5E3)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
          • BSE 1.6 MPI 102 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

chciałem korzystając z koncertu życzeń, tfu, forum, pozdrowić panią z czarnej cytrynki C4 z 222km "starej dwójki"=DK92, pod Wrześnią, godzina ok. 17:45. otóż nie zrobiłem nic poza tym, że czekałem "na dupie" owej cytrynki, aż łaskawie zjedzie na prawy pas po ciężarówki i kilku megaton powietrza. cytrynka zjechała, a wyprzedzając to autko spojrzałem, cóz to za kierownik schodzi do prawej z prędkością 18-kołowca... a tu patrzę - pani jedną ręką trzyma telefon, a drugą puka się w głowę. już chciałem jej coś odmachnąć, kiedy dotarło do mnie, że chyba nie ma czym trzymać kierownicy... przy ~110km/h :lol:

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Mnie dzisiaj osłabiła stara baba w tico...

Dojeżdżam sobie podporządkowaną do głównej, którą chce przeciąć na wprost.
            Z mojej lewej strony tico na kierunku w prawo czyli w moja stronę, z prawej sznur aut, które się przemieszczają do skrzyżowania.
            Tico zatrzymało się jeszcze przed pasami więc delikatnie zacząłem podjeżdżać, żeby ktoś z prawego pasa mnie wpuścił.
            Po chwili słyszę pisk i to tico stoi koło mnie i baba macha do mnie rękami. Otwieram okno i krzyknąłem, że ma kierunkowskaz, a ona pojechała dalej w swoją stronę z włączonym kierunkiem.

Na przyszłość trzeba jeszcze bardziej uważać...
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• soszek81
              L&K
              • 2010
              • 1245

Karql - może tak jechać i przez 100km - pierwszeństwo nie kończy się z momentem włączenia kierunku ale ze zjechaniem z drogi z pierwszeństwem - więc w przypadku stłuczki - TWOJA wina.

W praktyce to debilizm i nieodpowiedzialność tak jechać z kierunkiem.
              Była O1 kombi ALH++ 150/340
              Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Karql
                L&K
                • 2010
                • 1124

soszek81, ja wiem, że była by moja wina. Zawsze czekam, aż ktoś wyrazie zacznie skręcać, ale tutaj jak ona się jeszcze zatrzymała przed pasami to byłem święcie przekonany, że skręci w moją stronę, a nawet jeśli nie to na odcinku 10 metrów nie rozpędzi się nie wiadomo jak.

Ostatnio dużo miałem takich głupich akcji. Np. wyjeżdżamy z podporządkowanej w prawo, duży ruch sygnalizacja wyłączona. Na głównej akurat spory odstęp między autami, taki że kierowca przede mną by się zmieścił i ja jakbym się sprężył też. Koleś rusza powoli ja patrze w lewo czy zdążę. Widzę, że spokojnie więc odwracam głowę z powrotem na wprost a tu chłop stoi i zatrzymałem mu się przed samą dupą :evil:

Normalnie trzeba mieć oczy w dupie Ciężko jest u nas jeździć płynnie i dynamicznie :?

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• jama89
                  L&K
                  • 2008
                  • 1214

Zamieszczone przez Karql
                  Ciężko jest u nas jeździć płynnie i dynamicznie
                  Karql, nie każdy ma
                  144 KM / 301,4 Nm by CompSport
                  :lol:
                  Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Z kierunkami włączonymi dużo wcześniej to normalne że debile tak jeżdżą i trzeba uważać na takich bo oni myślą że jak skręcają 100m wcześniej to wszyscy wokół muszą wiedzieć tylko nie biorą pod uwagę że takim kierunkiem mylą kierowców wyjeżdżających z podporządkowanej :!:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Karql
                      L&K
                      • 2010
                      • 1124

jama89, zdaje sobie z tego sprawę, ale w miarę możliwości

Nie trzeba mieć dynamicznego silnika, żeby od razu ruszyć na zielonym. Jak stoję pierwszy na światłach to jestem zobligowany, żeby uważać kiedy się zmienią. To nie jest problem obserwować np. światło dla pieszych i jak im zgaśnie zielone już włożyć 1 itp.

W sumie nie ma się co rozwodzić, bo to jest temat rzeka

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• jama89
                        L&K
                        • 2008
                        • 1214

Karql, ja dziś chce ruszać bo na sygnalizatorze pieszych już czerwone, a tu baba z siatkami wchodzi i krzyczy "GDZIE!!??" :lol:
                        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

Może to nie dotyczy kierowców, ale...
                          Co za (cenzura) dopuścił do użytkowania odcinek trasy Toruńskiej (pomiędzy mostem Grota-Roweckiego a centrum M1 i na którym wciąż prowadzone są roboty) bez 100% usunięcia śladów po oznakowaniu tymczasowym jezdni? Te ślady są wciąż tak wyraźne (niemal porównywalnie z docelowym oznakowaniem), że naprawdę można pomylić się i niechcący wjechać na czyjś pas.
                          Jechałem tamtędy we wtorek i musiałem naprawdę bardzo mocno wytężyć wzrok i zastanowić się, który pas ruchu (a raczej ślad na jezdni) jest poprawny i obowiązujący...

Debilizmów ciąg dalszy:
                          Niedługo oddany zostanie do użytku wiadukt nad torami przy ul. Mehoffera. Położono w związku z tym piękny asfalt na zjazdach z tego wiaduktu, bardzo ładny asfalt położono też w zeszłym roku na wyremontowanej ulicy Parcelacyjnej, na którą będzie się zjeżdzać z tego wiaduktu. Ale pozostawiono około 20m starej dzurawej nawierzchni na skrzyżowaniu tych dwóch nowych nawierzchni. Oczywiście kilkanaście dni temu i na tej starej nawierzchni położono nowy asfalt, ale tak niechlujnie, że są w tym miejscu potężne uskoki. Miałem nadzieję, że zostanie to wyrównane, ale chyba już tak zostanie, bo namalowano na tej "poprawionej" nawierzchni nowe pasy...

Kuźwa, jak ma nie być wypadków, jak tak się partaczy drogi...?
                          Adam... Używam:
                          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kabanos
                            RS
                            • 2011
                            • 4544
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Trzeba mieć talent, żeby tak zaparkować :lol:
                            Załączone pliki

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Yarwa
                              Elegance
                              • 2010
                              • 915
                              • BMW

nie ma co się smiać, naprawde dobry kierownik :roll: - widzę, że ewidentnie celował pierwszym wyżłobieniem w oponie żeby było na krawędzi krawężnika. Jak pociąg na torach

Komentarz

• damian1975
                                RS
                                • 2012
                                • 4107
                                • Superb III (3V3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kabanos
                                Trzeba mieć talent, żeby tak zaparkować :lol:
                                Mistrzostwo świata po prostu :!: :szeroki_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

A tu nasi klubowi ściganci mówią jakie to te zimówki miękkie są... Jak widać dają radę nawet na torturach
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Karql
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1124

Zamieszczone przez zepter00
                                    A tu nasi klubowi ściganci mówią jakie to te zimówki miękkie są... Jak widać dają radę nawet na torturach
                                    O widzę, że kogoś ruszyła dyskusja ze mną, że pije do mnie w różnych miejscach :lol:

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• kabanos
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 4544
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zepter00, a później z niewiadomych przyczyn ...
                                      Ja tam jakimś szybkim wściekłym nie jestem, a chodzi mi po głowie zmiana na zimę z 195/65/R15 na 205/55/R16, bo po prostu lepiej i bezpieczniej się na takim profilu jeździ.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mnie ostatnio osłabił kierowca Opla i rowerzysta. Pierwszy nie wyhamował, a drugi w najlepsze przejeżdżał sobie przez drogę.
                                        Takim to sposobem Opel zaparkował w tylnym kole rowerzysty, który znajdował się na osi jezdni.
                                        Efekt: jak dupnął rowerzystę, to ten zrobił fikołka, pierd... o Lupo na parkingu, ja robiłem uniki przed protezą nogi (choć w pierwszej chwili myślałem, że urwało facetowi nogę), a zaraz potem musiałem przeskakiwać nad lecącymi w moim kierunku zakupami poszkodowanego. Rowerzysta z całą pewnością miał złamanie otwarte nogi, była masa krwi itd. Poza tym był przytomny podawał nr do żony i rozmawiał z nią przez tel. Nie wyglądał aby miał jeszcze jakieś obrażenia, choć wypadek wyglądał groźnie.
                                        Trzeba przyznać, że Policja oraz Ambulans zjawiły się w przeciągu 3 - 5 min od momentu poinformowania.
                                        Prawdopodobnie obaj kierowcy są sobie winni, samochodem nie zachował ostrożności i chyba nie dostosował prędkości, a rowerzysta beztrosko kosił po skosie przez jezdnie.
                                        W Polsce nie ma kryzysu.
                                        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Zorr
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2110

Zamieszczone przez Udesky
                                          ... ja robiłem uniki przed protezą nogi (choć w pierwszej chwili myślałem, że urwało facetowi nogę), a zaraz potem musiałem przeskakiwać nad lecącymi w moim kierunku zakupami poszkodowanego. Rowerzysta z całą pewnością miał złamanie otwarte nogi, była masa krwi itd.
                                          :shock:
                                          nie dość że jednej nogi nie miał to jeszcze w drugiej otrzymał otwarte złamanie?
                                          oj nie ma chłop szczęścia w życiu
                                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Nie dość, że nie ma jednej nogi to "prosi" się o utratę drugiej. :twisted:
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• Udesky
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1692
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Zorr
                                              nie dość że jednej nogi nie miał to jeszcze w drugiej otrzymał otwarte złamanie?
                                              Szczęście, że tylko na tym się skończyło.
                                              Może dobrze, że stało to Lupo, bo tak poleciałby chodnikiem i zatrzymał się na ścianie.
                                              W Polsce nie ma kryzysu.
                                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zepter00
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2304

Zamieszczone przez Karql
                                                Zamieszczone przez zepter00
                                                O widzę, że kogoś ruszyła dyskusja ze mną, że pije do mnie w różnych miejscach :lol:
                                                Ja już nawet zapomniałem, że się tu wypowiadałem ale jak widać "nocna strasz czufa" :lol: Jeśli ktoś się czuje dotknięty moją wypowiedzią... lata mi to koło pióra

Tymczasem w Rosji http://www.liveleak.com/view?i=5c9_1342837463
                                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• sew1981
                                                  RS
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2009
                                                  • 10917
                                                  • Fiat

Dzisiaj na chwilę podczepiłem się na DK za pędzącym Citroenem C5, pewnie wóz firmowy - nowy wypust, katował go co niemiara. Na chwilę, bo gość zapitalał 160-180 po krajówce jak po dobrej autobahnie.....nienormalny jakiś. jak widziałem jak wyprzedza i jakie prędkości osiąga, stwierdziłem, że mimo, że kablowanie nie jest w moim stylu, to jednak przegięcie i zadzwoniłem na 112.
                                                  Wątpię, że go zatrzymali gdziekolwiek, ale jakoś sumienie nie dawało mi spokoju, jak widziałem co odwala imbecyl. Widać, że długi czas tak pop.....miał robali sporo na aucie.cb nie miał, pewnie tylko antyradar, bo czasem ciut zwalniał. Tacy kretyni powinni sami brać pistolet i przystawiać sobie do łba, a nie narażać np. dzieci z mijanych wiosek na śmierć pod kołami jego bryki, bo nawet największe umiejętności nie wyhamują tak pędzącego auta.... :|

Komentarz

• bws34
                                                    Rider
                                                    • 2011
                                                    • 543

sew1981, Właśnie mi się przypomniało jak to rzekomo spychałeś ostatnio BMW do rowu - to tak apropos tej historii :P
                                                    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

Pracuję...