A propos fotoradarów: w ostatnim numerze Auto Świata jest ciekawy artykuł dotyczący "okradania" kierowców w majestacie prawa... Konkluzja: pamiętajcie, że jeśli pod zieloną tablicą oznaczajacą wjazd do miejcowości jest ograniczenie prędkości do np. 40km/h, to ograniczenie to nie jest odwoływane przez skrzyżowanie lub tablicę oznaczającą koniec obszaru zabudowanego. Ograniczenie to jest odwołane dopiero przez zieloną tablicę oznaczającą koniec danej miejscowości :!: ...
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
A propos fotoradarów: teraz się dopiero zaczną żniwa: http://www.flota.v10.pl/Nieoznakowan...dzy,85755.html przecież to zero prewencji tylko typowa maszynka do kasy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Karql, i to jest kurestwo i złodziejstwo państwa w czystej postaci. Wszelkie tego typu fotoradary, fotoradary robiące zdjęcia od tyłu, itp. powinny być uznane za nielegalne. Pozostać powinny tylko takie, które walą foty z przodu przy okazji błyskając. Taka reprymenda z pewnością wpływa na kierowcę. A takie walące zdjęcia "z niemca" (o których kierowca nie wie) to jedynie zwykłe łupienie (a właściwie okradanie) kierowców...
Komentarz
-
-
Sytuacja ze wczoraj.
Odcinek trasy Rzeszów - Kraków (około 160-170km) przejechany w 3:20 godziny.
Powód? Imć w A8 postanowił sobie jechać "bezpiecznie" tj. teren zabudowany 30-40km/h, przy ograniczeniu do 70km/h - 50km/h a przy 90km/h jechał sobie max 70km/h :evil:
Ruch był duży, trasa prawie cały czas jednopasmowa, wszędzie ciągłe i wysepki. Sznurek za tym panem był dłuuuuuugi Żeby było śmieszniej to na obwodnicy Tarnowa musiał nieźle za....ć, bo jechałem delikatnie ponad przepisowo, a on szybko znikał na horyzoncie. Zaraz za obwodnicą, gdy znowu droga stała się jednopasmowa i powróciły ograniczenia, A8 powróciło do swojej "bezpiecznej" jazdy :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12to jest kurestwo i złodziejstwo państwa w czystej postaci. Wszelkie tego typu fotoradary, fotoradary robiące zdjęcia od tyłu, itp. powinny być uznane za nielegalne.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Spokojnie ludziska - ITD nie ma mieć wideorejestratorów tylko normalne radary (np ISKRA) sprzężone z kamerą - a to da się spokojnie wykryć
PS - rok temu wyszedłem z założenia - zbroją się na mnie - ja zbroję się na nich :diabelski_usmiech
ITD ma dysponować flotą 35 pojazdów wyposażonych w mobilne radary. 29 z nich to Fordy i Peugeoty wyposażone w czeski sprzęt Ramer AD 9C, który może zmierzyć prędkość z odległości maksimum 60 metrów, zarówno w przypadku pojazdów oddalających, jak i zbliżających się, nawet na trzech pasach ruchu.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez datoZamieszczone przez Karqlsoszek81, ile taki sensowny antyradar kosztuje?
Noxo-350e
i jest rozdzielny.
Po co przepłacać za euro 9500 lub valentynę
Komentarz
-
-
dato - jak pisze bzyq_74 - dokładnie tą markę mam na myśli. Za mniej niż 1000 (sporo mniej) można mieć zr110ex - śmiga jak ta lala - testowane wielokrotnie na stacjonarnych, Iskrach i Rapidzie II, oraz Multanovach 6F - naprawdę to nie Cobra za 200PLN.
aro_40 - Radamer AD9x to pasmo Ka, to samo co Multanova 6F - noxo łapie to z odległości 200-250m (zbliżając się) i to w tłumie aut, zaś ok 100-150m dojeżdżając do ustawionego na robienie fotek w plecy.
Myślę że łapanie tego na aucie będzie nawet łatwiejsze jak by stało na trójnogu.
Komentarz
-
-
Jaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:
a dlaczego :?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robićSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Ja wczoraj dołożyłem do swoich zdobyczy kolejną kobietę, tym razem w O2, klasyczne wymuszenie. Myslala ze pojade jak wiekszosc na tym rondzie w strone miasta a tu klops i zajechala mi wyjazd z ronda ;/ nie bylo zbyt szybko i z racji sentymentu i ze akurat jechalem swoim to skonczylem sie na skromnym trabieniu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić
Nic tylko płacić na armię urzędasów, posłów i innych bezproduktywnych niedołęgów w zamian za żebractwo pod koniec własnego żywotu :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaBo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
piramida pamietaj jeszcze o naklejce na szybach . Odnosnie polskich mandatow to nic, Kumplowi teraz przyszlo zdjecie z niemiec 164 na 80... to jest 600 euro mandatu, a ja lecialem za nim i 3 razy robilem ta trase, nawet nie chce wiedziec co bedzie jak do mnie one przyjda W niemczech za przekroczenie o chyba 40 w terenie niezabudowanym prawko trzeba oddac na 3 miesiace np../.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić
Nic tylko płacić na armię urzędasów, posłów i innych bezproduktywnych niedołęgów w zamian za żebractwo pod koniec własnego żywotu :evil:
Komentarz
-
Komentarz