A propos fotoradarów: w ostatnim numerze Auto Świata jest ciekawy artykuł dotyczący "okradania" kierowców w majestacie prawa... Konkluzja: pamiętajcie, że jeśli pod zieloną tablicą oznaczajacą wjazd do miejcowości jest ograniczenie prędkości do np. 40km/h, to ograniczenie to nie jest odwoływane przez skrzyżowanie lub tablicę oznaczającą koniec obszaru zabudowanego. Ograniczenie to jest odwołane dopiero przez zieloną tablicę oznaczającą koniec danej miejscowości :!: ...
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
A propos fotoradarów: teraz się dopiero zaczną żniwa: http://www.flota.v10.pl/Nieoznakowan...dzy,85755.html przecież to zero prewencji tylko typowa maszynka do kasy :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Karql, i to jest kurestwo i złodziejstwo państwa w czystej postaci. Wszelkie tego typu fotoradary, fotoradary robiące zdjęcia od tyłu, itp. powinny być uznane za nielegalne. Pozostać powinny tylko takie, które walą foty z przodu przy okazji błyskając. Taka reprymenda z pewnością wpływa na kierowcę. A takie walące zdjęcia "z niemca" (o których kierowca nie wie) to jedynie zwykłe łupienie (a właściwie okradanie) kierowców...
Komentarz
-
-
Sytuacja ze wczoraj.
Odcinek trasy Rzeszów - Kraków (około 160-170km) przejechany w 3:20 godziny.
Powód? Imć w A8 postanowił sobie jechać "bezpiecznie" tj. teren zabudowany 30-40km/h, przy ograniczeniu do 70km/h - 50km/h a przy 90km/h jechał sobie max 70km/h :evil:
Ruch był duży, trasa prawie cały czas jednopasmowa, wszędzie ciągłe i wysepki. Sznurek za tym panem był dłuuuuuugi
Żeby było śmieszniej to na obwodnicy Tarnowa musiał nieźle za....ć, bo jechałem delikatnie ponad przepisowo, a on szybko znikał na horyzoncie. Zaraz za obwodnicą, gdy znowu droga stała się jednopasmowa i powróciły ograniczenia, A8 powróciło do swojej "bezpiecznej" jazdy :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
przecież może powstać projekt społeczny odbierający tymi i tamtym pewne uprawnienia, znoszący 60 dni na wystawienia mandatu itp. trzeba tylko coś takiego napisać , zebrać podpisy i zanieść do sejmuZamieszczone przez Agamek12to jest kurestwo i złodziejstwo państwa w czystej postaci. Wszelkie tego typu fotoradary, fotoradary robiące zdjęcia od tyłu, itp. powinny być uznane za nielegalne.
O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
chyba nie jest tak do końcaZamieszczone przez soszek81Spokojnie ludziska - ITD nie ma mieć wideorejestratorów tylko normalne radary (np ISKRA) sprzężone z kamerą - a to da się spokojnie wykryć
PS - rok temu wyszedłem z założenia - zbroją się na mnie - ja zbroję się na nich :diabelski_usmiech
ITD ma dysponować flotą 35 pojazdów wyposażonych w mobilne radary. 29 z nich to Fordy i Peugeoty wyposażone w czeski sprzęt Ramer AD 9C, który może zmierzyć prędkość z odległości maksimum 60 metrów, zarówno w przypadku pojazdów oddalających, jak i zbliżających się, nawet na trzech pasach ruchu.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Taki naprawdę daje radę: cena/jakościZamieszczone przez datoMin. ~1000 z hakiem, a taki za 3200 też ma sens...Zamieszczone przez Karqlsoszek81, ile taki sensowny antyradar kosztuje?
Noxo-350e
i jest rozdzielny.
Po co przepłacać za euro 9500 lub valentynę
Komentarz
-
-
dato - jak pisze bzyq_74 - dokładnie tą markę mam na myśli. Za mniej niż 1000 (sporo mniej) można mieć zr110ex - śmiga jak ta lala - testowane wielokrotnie na stacjonarnych, Iskrach i Rapidzie II, oraz Multanovach 6F - naprawdę to nie Cobra za 200PLN.
aro_40 - Radamer AD9x to pasmo Ka, to samo co Multanova 6F - noxo łapie to z odległości 200-250m (zbliżając się) i to w tłumie aut, zaś ok 100-150m dojeżdżając do ustawionego na robienie fotek w plecy.
Myślę że łapanie tego na aucie będzie nawet łatwiejsze jak by stało na trójnogu.
Komentarz
-
-
Jaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
"...Kara za jazdę samochodem bez kompletu (czyli dwóch!) tablic rejestracyjnych nie jest ujęta w taryfikatorze, policjant może więc ukarać kierowcę mandatem w wysokości od 20 do 500 złotych. Regułą jest też zatrzymanie dowodu rejestracyjnego..."Zamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:
a dlaczego :?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
widzę że Kolega dochodzi do podobnych wniosków co ja :diabelski_usmiechZamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robićSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Ja wczoraj dołożyłem do swoich zdobyczy kolejną kobietę, tym razem w O2, klasyczne wymuszenie. Myslala ze pojade jak wiekszosc na tym rondzie w strone miasta a tu klops i zajechala mi wyjazd z ronda ;/ nie bylo zbyt szybko i z racji sentymentu i ze akurat jechalem swoim to skonczylem sie na skromnym trabieniu.
Komentarz
-
-
Bo państwo jak by mogło to by od kazdego obywatela zdarło ile wejdzie w zamian za cudowny social na starość i to mnie wqrwia najbardziej :!:Zamieszczone przez Wojtas_Poznańwidzę że Kolega dochodzi do podobnych wniosków co ja :diabelski_usmiechZamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić
Nic tylko płacić na armię urzędasów, posłów i innych bezproduktywnych niedołęgów w zamian za żebractwo pod koniec własnego żywotu :evil:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
a to :szeroki_usmiechZamieszczone przez piramidaBo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
piramida pamietaj jeszcze o naklejce na szybach
. Odnosnie polskich mandatow to nic, Kumplowi teraz przyszlo zdjecie z niemiec 164 na 80... to jest 600 euro mandatu, a ja lecialem za nim i 3 razy robilem ta trase, nawet nie chce wiedziec co bedzie jak do mnie one przyjda
W niemczech za przekroczenie o chyba 40 w terenie niezabudowanym prawko trzeba oddac na 3 miesiace np../.
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Jechać w nocy, przykleić coś na tablicę i ogień :diabelski_usmiechZamieszczone przez piramidaBo państwo jak by mogło to by od kazdego obywatela zdarło ile wejdzie w zamian za cudowny social na starość i to mnie wqrwia najbardziej :!:Zamieszczone przez Wojtas_Poznańwidzę że Kolega dochodzi do podobnych wniosków co ja :diabelski_usmiechZamieszczone przez piramidaJaki grozi mandat za brak tablic rejestracyjnych? Bo niedługo jadąc na drugi koniec Polski tak trzeba bedzie robić
Nic tylko płacić na armię urzędasów, posłów i innych bezproduktywnych niedołęgów w zamian za żebractwo pod koniec własnego żywotu :evil:
Komentarz
-

.

Komentarz