Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eggzman
    Rider
    • 2008
    • 465
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BLR 2.0 FSI 150 KM

Zamieszczone przez blind_walker
    Mickul, wczoraj wieczorem jechałem tamtędy i droga była tak odśnieżona, jak ta u mnie na osiedlu. Do tego wszyscy jechali środkowym, albo lewym pasem. Do Katowic wolę jechać A4. Droga trochę dłuższa, ale przynajmniej widać asfalt, a nie błoto pośniegowe.
    To w Garwolinie jeszcze nie widziałem pługu, który by zgarniał śnieg lub sypał cokolwiek na drogę, tylko od razu jadą od razu na obwodnicę. Na drodze jest lub i jak dziś zacząłem hamować za autem, które zaczynało skręcać to od razu załączył się ABS. Odkąd jest obwodnica to zrezygnowali z oczyszczania drogi z śniegu.
    Kacper
    Opel Combo C 1,6 8v
    O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• Tobi77
      Rider
      • 2012
      • 509
      • Octavia I combi (1U5)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Deteeśka zawsze zimą wygląda jak droga osiedlowa. A pasy powstają tam nowe, wyznaczane kołami samochodów.
      Moja Octavia

Komentarz

• blind_walker
        RS
        • 2010
        • 4533
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez eggzman
        To w Garwolinie jeszcze nie widziałem pługu, który by zgarniał śnieg lub sypał cokolwiek na drogę, tylko od razu jadą od razu na obwodnicę. Na drodze jest lub i jak dziś zacząłem hamować za autem, które zaczynało skręcać to od razu załączył się ABS. Odkąd jest obwodnica to zrezygnowali z oczyszczania drogi z śniegu.
        W Rudzie Śląskiej drogi, które są w pełni odśnieżone, to ta, która leci nad autostradą- jakieś 300-400m i przy urzędzie miasta. Jadąc do roboty o 9 rano, jadę przez obrzeża Mikołowa i mijam lub wyprzedzam pod drodze dwa pługi, jeden odśnieża drogę, a drugi pobocze i do tego mały traktorek odśnieża chodniki- widać można.
        Jeśli chodzi o ABS, to w Skodach jest bardzo czuły, co mi trochę przeszkadza jeżdżąc samochodem rodziców.
        mkII 20VT (600h worked)
        Roooooomster

Komentarz

• idas
          Elegance
          • 2006
          • 828

Zamieszczone przez sew1981
          a to tak w temacie rosyjskiego osłabiania:
          W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

:lol:
          Najlepsza kompilacja jaka widzialem :szeroki_usmiech
          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• loponez
            Ambiente
            • 2011
            • 196

SUV, 4x4, abs, esp, asr czy inne abc - nic z tych systemów jak pusto we łbie.
            Posiadanie systemu nie zwalnia z myślenia, on pomaga a nie zastępuje kierowcy.
            Nie sprzęt a technika robi z Ciebie zawodnika
            Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
            nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• piori
              Ambiente
              • 2010
              • 116

Wczoraj osłabił mnie typek na CB. Ktoś zapytał czemu jedzie ciągle lewym pasem, on odpowiedział "Bo tak mi się podoba". Normalnie ciężko cokolwiek odpowiedzieć, gdy się słyszy taki tekst. Z resztą słowa w takim przypadku nic nie pomogą...

A dziś mistrzem był pan, któremu popsuł się polonez i tak sobie stał na lewym pasie krajowej dwupasmowej "siódemki" (320 km w stronę Warszawy) ok. 6:30 rano - poranny szczyt, jeszcze dość ciemno i tłumnie powracająca z weekendu "Warszawa". Kto miał CB to już wcześniej zjeżdżał na prawy pas, ale widziałem kilka osób wyraźnie zaskoczonych taką przeszkodą. A właściciel tego złoma stał sobie dumnie przy nim. Ciekawe czy go ktoś nie zgarnął i nie leży w czarnym foliowym worku...

Komentarz

• genio
                Ambiente
                • 2008
                • 198
                • Octavia II (1Z3)
                • CDAB 1.8 TSI 152 KM

Dziś osłabiłem się sam.
                Jadąc rano do roboty, jedną z dróg którymi mogę jechać jest jednokierunkowa, a wygląda tak: http://tnij.org/t7eh
                Jezdnia, którą jeżdzą także autobusy. No więc rano, jeszcze ciemnno, wjeżdzam w tę uliczkę a jakiś gościu mi wyskakuje na maskę machając rękoma. Myślałem, że człowieka nie zauważyłem i się po prostu rzucał - prawdziwy powód poznałem jakieś 10 m dalej. Na czarnej jezdni szklanka - hamulec do podłogi i w myślach zdrowaśka, mijając po drodze jakieś już rozbite auta. Żonka na miejscu pasażera zupełnie nie świadoma tego co przeżywam a ja walczę. Udało się zatrzymać po około 50 m. W połowie jezdni droga zablokowana przez stojący w poprzek autobus, który po drodze naruszył słup oświetleniowy i kilka posesji.
                Było ostro..

Komentarz

• kabanos
                  RS
                  • 2011
                  • 4544
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

genio, dalej jest, bo pada marznący deszcz

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Znów Rosja :shock: : http://motoryzacja.interia.pl/hity_d...lm,1885964,415
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jacomelli
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 501

Tak, Rosja to stan umysłu..
                      Swoją drogą to Toyota powinna ten film używać jako reklama solidności aut.

Pewnie rosyjscy magicy naprawią auto i będzie nówka sztuka nieśmigana.
                      Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                      Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Chamstwo, wieśniactwo, i sku*wysyństwo.
                        Sam nie wiem, jak określić zachowanie "kierowcy" czerwonego Seicento.
                        Młody gówniarz 17-letni potrącił 12-latka. Jakbym był tam na miejscu, to za jaja bym go z powrotem zaciągnął na miejsce wypadku.
                        Co za znieczulica z tych ludzi, którzy bezczynnie stali i nie pomogli. Ciekaw jestem, jakby to ich dziecko ktoś potrącił.
                        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• eggzman
                          Rider
                          • 2008
                          • 465
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BLR 2.0 FSI 150 KM

Gnojek się wystraszył i uciekł. Jeśli miał papiery na prowadzenia auta, to nawet nie była pewnie jego wina chyba wyskoczył mu ten 12-latek zza dostawczaka. A tak za ucieczkę i nieudzielenie pomocy, będzie miał przesrane.

A do tego T4 obok, której upadł odjechała jak gdyby nigdy nic...
                          Kacper
                          Opel Combo C 1,6 8v
                          O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• dominik9420
                            L&K
                            • 2012
                            • 1136

eggzman, Zobacz ile ludzi tam było i żaden nie ruszył dupy żeby pomóc, dopiero grupka uczniów szkoły średniej ruszyła z pomocą.
                            Miał, kat B1
                            Czytaj tutaj
                            Pozdrawiam i Szerokości!
                            Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• Jacomelli
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 501

S.. syństwo!
                              Samo potrąceni to w sporej mierze wina przechodnia. Wyszedł pod auto. Choć seicento jechało zdecydowanie za szybko.. ja w takich miejscach zwalniam bo wiem ze piesi czasem wyłażą nie patrząc.

Ucieczka.... bez komentarza.

Gorzej z postawą ludzi. Np ten biały transporter- po prostu minął zwijającego się dzieciaka. Przechodnie też nie kwapili się żeby podbiec. Szybciej lecieli goście od świateł niż ci co stali obok. :roll:

Sam mam malucha (4 lata) i uczę go żeby z ulicy spier...niczał w podskokach, sam nie wychodził, uważał itd.
                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• eggzman
                                Rider
                                • 2008
                                • 465
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BLR 2.0 FSI 150 KM

Już oglądałem kilka takich sytuacji z potrąceniami i zawsze jak wychodzę zza jakiegoś większego auta to najpierw wyglądam czy coś nie jedzie za nim. A potrafią solidnie zap..
                                Kacper
                                Opel Combo C 1,6 8v
                                O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• dominik9420
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1136

Jacomelli,
                                  Na wideo tego nie widać, ale miejscowi wiedzą, że jest tam przejście na przejściu i w pobliżu szkoła podstawowa, jakies 100m dalej. Pomijam już szkoły średnie.
                                  Samo ograniczenie w tym miejscu jest 30km/h
                                  Więc myślący człowiek nie zapie*dala tamtędy.
                                  Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• Jacomelli
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2008
                                    • 501

Nie znam miejsca, ale i tak napisałem ze jechał za szybko... Niestety.

Dać gówniarzowi samochód to jak małpie brzytwe. :evil:
                                    Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• octII
                                      Ambiente
                                      • 2012
                                      • 191

w tym tygodniu widzialem podobny przypadek w tv (chyba we wroclawiu to bylo) jak pijana kobitka wbiegla pod auto, salto wywinela takie ze hoho, skonczylo sie na tym ze tylko poobijana no i mandat miala dostac jak wytrzezwieje. wtedy ulica byla pusta, to jedno auto akurat jechalo na ktore ona trafila...

Komentarz

• Angel
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 503
                                        • Octavia III combi (5E5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
                                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

octII, W Gliwicach był ten przypadek
                                        Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• dominik9420
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1136

Wiecie co, może nie chodzi o sam fakt, potrącenia dzieciaka, bo ewidentnie wybiegł zza samochodu i kierujący seicento nie był w stanie go dostrzec, al chodzi o ludzką znieczulicę i kierowcę do ch*ja, bo się nie zatrzymał i nie udzielił mu pomocy.
                                          W sumie, to kierowcę tego T4 też powinni pociągnąć do odpowiedzialności, bo poprostu sprawę olał, kolejna osoba która miała to wszystko w dupie jest (prawdopodobnie) paniusia która stała obok dzieciaka i nawet nie podeszła.
                                          Co jest z tymi ludźmi ja się pytam.... :shock:
                                          Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• Jacomelli
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 501

Dominik to sie nazywa znieczulica. Edukuj sąsiadów
                                            Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• słoń
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 777

z innej beczki.osłabił mnie jakowyś dziadzio ,który śmigał po ulicach Wałcza swoim T4 z zaciągniętym ręcznym,kupa dymu i smrodu,myślałem,że takie akcje to sa tylko w internecie a tu proszę!

Komentarz

• eaglemirek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 14107
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

słoń, a jesteś pewien że dziadzio miał zaciągnięty ręczny a nie przymarzła mu linka od tegoż ręcznego i jechał w cieplejsze miejsce/mechanik.
                                                Dzisiaj też taką syt widziałem tyle że zaraz się zorientowałem o co biega bo tylko prawy tył się nie kręcił.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• słoń
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 777

nie jestem pewien.jezeli tak bylo jak piszesz to dziadzio i tak mnie oslabia,że używa recznego w zimie

Komentarz

• AdamB
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 8030
                                                    • Octavia IV (NX3)
                                                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

nie jestem pewien.jezeli tak bylo jak piszesz to dziadzio i tak mnie oslabia,że używa recznego w zimie
                                                    W CC700 nie używałem ręcznego w zimie bo zamarzał, w Fabii oraz teraz w OII używam ręcznego w zimie i NIGDY mi nie złapał przez 12 lat a używam za każdym razem jak parkuje lub zatrzymuje się nawet na światłach.
                                                    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

Pracuję...