bzyq_74, nie daltoniści tylko po prostu spojrzeli nie na ten sygnalizator co trzeba :P a poza tym to w 1:09 - czerwone, ale powoli i uważnie, a w 3:12 "ale panie władzo, przecie jeszcze żółte było" :diabelski_usmiech (i od tego momentu auta dostają na filmie dziwnych drgawek :?)
endryu, wiadomo, że drogowi bandyci, ale to jest wbrew pozorom bardzo częsta przyczyna wypadków w takich miejscach, podobnie w sytuacjach gdzie jest skrzyżowanie z drogą dwujezdniową i między jezdniami są światła, gdzie światło się zmienia na zielone wcześniej niż przed krzyżówką :|
Zdarzylo mi sie raz ruszyc z czerwonego i jeszcze zdzwiiony bylem, ze za mna znow (tak szybko) sie zatrzymali na czerwonym W nocy, kompletnie nie wiedzialem, ze jest czerwone, a zapalila sie strzalka w prawo zielona
Sądzę że przejazd na czerwonym poskromiony by został przez wysuwającą się kolczatkę/zapory ( np. http://youtu.be/9fmx-AgkcXY ) lub metalowe słupki z pod jezdni.
bzyq_74, na przejazdach kolejowych to się zgadzam, ale na zwykłych skrzyżowaniach to nie bardzo bo pojazdy uprzywilejowane musiały by stać i nie mogły by ratować życia...
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
Nagranie z dzisiaj, nie sugerować się datą/godziną, ani dźwiękiem- kamerka "rozjeżdża". Tak czy owak- wsteczny wbiłem i uciekałem, gdy ten jeszcze sobie beztrosko jechał zostawiając mi metr miejsca od wysokiego krawężnika... :roll:
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
AKa, ah, kocham uliczki tego osiedla... O ile wzrok mnie nie myli - Pomorska w Olsztynie. Ostatnio jadąc tam na chwilę miałem podobną sytuację jak Ty, tyle, że mi wyjechał miły Pan w X5 ...
Po co mam uważać, przecież ja mam większy samochód
Ja to słyszałem na pierwszej godzinie jazdy ciężarówką jak się uczyłem na C...
"Nie bój się ich, to oni mają się ciebie bać" :?: :?: :shock:
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
a ja ostatnio mam w głębokim poważaniu takich mistrzów wymuszania. szkoda mi moich zajebistych hamulców, więc sprawdzam kto ma "big cohones" :wink: jak na razie nie znalazł się na tyle "odważny/głupi", aby rozbić się o moją skodzinę... wychodzi to ich całe kozakowanie i "przedłużanie", hehehe... :diabelski_usmiech
Wolałbym nie sprawdzać, czy mój Golf jest mocny i czy wytrzyma uderzenie z współczesnym samochodem. Przez to staram się myśleć na drodze za kozaków, których nie brakuje.
blind_walker, aha, zapomniałem dodać, że dopuszczam, jak widzę że szarżujący ma mniej do stracenia niż ja... :diabelski_usmiech
BTW, to co niektórzy robią na drodze i w życiu nie myl z kozakowaniem, bo to zwykła głupota i brak wyobraźni.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz