Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AKa
    Rider
    • 2008
    • 572
    • Mercedes-Benz

georgg, facet. Pomiędzy bogiem a prawdą- zdarza mi się tak zaparkować, ale nie zazwyczaj wtedy, gdy muszę wejść do jakiegoś bloku na chwilkę. Ale ta chwila nie trwa dłużej niż 5 minut. :diabelski_usmiech

Ostatnio rozpieprzyła mnie babka na skrzyżowaniu, ja sobie chciałem skręcać w prawo z podporządkowanej, ona zawracała. Dwupasmówka z obu stron+ przejście + ciągła przed nim. Skręcam sobie, a babka zawraca- na tyle ciekawie, że chciała wjechać na prawy skrajny, zamiast popatrzeć na oznakowanie poziome i pojechać na lewy. Stanęliśmy na środku skrzyżowania jak te fiuty na weselu i babka przez szybę gestykuluje mi żem pałkens i bezmózg. O ile jestem osobą spokojną i świadomą tego, że czasami pomyłki się zdarzają- i mogłem zrobić błąd. O tyle moja druga połówka jest choleryczką i sprzedała pani powodującej ambaras "międzynarodowy gest pokoju". Co spowodowało demonstrację klaksonu owej pani. Szybko spojrzałem czy to nie ja popełniłem błąd wjeżdzając na skrajny prawy- i jako, że nie popełniłem niczego- zjechałem ze skrzyżowania, otworzyłem okno i pozdrowiłem środkowym palcem.
    Parafrazując dowcipy o Leninie- a mogłem przypieprzyć. :diabelski_usmiech
    Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• PieTrzaK
      L&K
      • 2009
      • 1323
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zdarza się komuś zająć 2 miejsca na parkingu. Zdarzają się też tumany zajmujące miejsca dla inwalidów. Ale dzisiejszy klient który zaparkował na 2 miejscach dla inwalidów mnie po prostu zwalił z nóg..... :shock:

Komentarz

• georgg
        RS
        • 2013
        • 17103
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez AKa
        georgg, facet. Pomiędzy bogiem a prawdą- zdarza mi się tak zaparkować, ale nie zazwyczaj wtedy, gdy muszę wejść do jakiegoś bloku na chwilkę. Ale ta chwila nie trwa dłużej niż 5 minut. :diabelski_usmiech
        AKa błędna odpowiedź. :szeroki_usmiech Jeżeli ktoś tak parkuje na 5 minut to można to przeboleć. Trwało to o wiele dłużej. :evil:
        SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
        ​​​
        Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• AKa
          Rider
          • 2008
          • 572
          • Mercedes-Benz

Liczyłem na to, że jednak ktoś po prostu wpadł i wyszedł. A tak- to proponuję wetknąć mu za szybę kartkę z okolicznymi szkołami nauki jazdy. :diabelski_usmiech

Poza tym- jak tak parkuję- to naprawde musi mi się śpieszyć, albo miejsca jest tyle co na smarta. :wink:
          Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.

Seat Leon FR 1.8TSI 2013

Komentarz

• georgg
            RS
            • 2013
            • 17103
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez PieTrzaK
            Ale dzisiejszy klient który zaparkował na 2 miejscach dla inwalidów mnie po prostu zwalił z nóg..... :shock:
            Dla takiego to tylko karny ku_as :diabelski_usmiech i wezwanie Policji żeby zapłacił mandat.
            ​​​
            Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• Waśka
              Rider
              • 2013
              • 552
              • Mitshibishi

Zdarza się komuś zająć 2 miejsca na parkingu. Zdarzają się też tumany zajmujące miejsca dla inwalidów. Ale dzisiejszy klient który zaparkował na 2 miejscach dla inwalidów mnie po prostu zwalił z nóg..... :shock:
              przebijam. przed Wydziałem Komunikacji w W-wie jeden taki załadował się olbrzymią terenówką (po grzyba takim wozem w godzinach szczytu pchać się do centrum...?) zajął miejsca jak wyżej, tuz przed wejściem do tego szacownego przybytku. nie miałem niestety nalepki z karnym ku*asem za ch*owe parkowanie, więc podkablowałem go ochronie budynku. owiedziałem się że oni to mają" w dupie" (cytat). zapytałem czy wobec tego wezwa straz miejską chociaż, ale nie - też to mieli w dupie.
              Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG

Komentarz

• PieTrzaK
                L&K
                • 2009
                • 1323
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Karne kutasy niestety nie zawsze pomagają. Klient z bloku obok namiętnie parkował na parkingu swoją 206-tką w poprzek. Co noc dostawał po 3 kutasy ode mnie + inne nalepki od innych podirytowanych i co? I nic, auto stało dalej tylko nalepki były zdrapywane... :lol: Dopiero po jakimś tygodniu chyba coś dotarło bo auto zaczęło być parkowane normalnie.

Komentarz

• georgg
                  RS
                  • 2013
                  • 17103
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dopiero po jakimś tygodniu chyba coś dotarło bo auto zaczęło być parkowane normalnie.
                  Wszystko zależy od tego jak ktoś szybko myśli. :szeroki_usmiech Ten od 206-tki chyba miał drobne problemy z dedukcją. :szeroki_usmiech Ale jak widać poskutkowało.
                  ​​​
                  Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• dominik9420
                    L&K
                    • 2012
                    • 1136

Zamieszczone przez piramida
                    akurat danie po heblach zaraz po wyprzedzeniu uważam za szczyt buractwa
                    To nie było typowo Warszawskie zajechanie drogi i hamowanie przed samą maską, bo z "dupy garażu też bym nie chciał mieć" po prostu. wyprzedziłem i zacząłem hamować.

Zamieszczone przez kabanos
                    przecież trzeba się zabawić w nauczyciela
                    Jakoś sobie nie wyobrażam robić całego boku w samochodzie (bo nadkola mam już zrobione :P ) przez jakiegoś kretyna.
                    Sam sobie zapracowałem na samochodu, i wiem ile to kosztuje, nie będę na byle buraku samochodu rozbijał.
                    Patrzysz na wiek, okej. Ale uwierz mi, że mam już lekko ponad 10kkm przejechane a samochód to poniekąd moje narzędzie pracy.

Jak ktoś nie potrafi nawet utrzymać swojego pasa ruchu, to może warto się zastanowić nad oddaniem PJ, bo to nie jest przymus, tylko przywilej :idea:
                    Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                    Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                    Pozdrawiam i Szerokości!
                    Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                    http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

dominik9420, a kto mówi o wieku? :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

Zamieszczone przez kabanos
                        dominik9420, a kto mówi o wieku?
                        Już się do tego tak przyzwyczaiłem, że każdy patrzy, że 18 (w sumie 19:P ) Dali mu rodzice samochód i pokazuje.
                        A poza tym taka jest prawda, że dużo ludzi nie patrzy na umiejętności kierownika, tylko na wiek.
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• damian1975
                          RS
                          • 2012
                          • 4107
                          • Superb III (3V3)
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dominik9420, bez urazy ale umiejętności będziesz miał jak przejedziesz z 500kkm wtedy można porozmawiać :diabelski_usmiech

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• dominik9420
                            L&K
                            • 2012
                            • 1136

damian1975, Spoko, pracuje nad tym :diabelski_usmiech
                            Jeszcze 1,5 roku i kierowca zawodowy ze mnie będzie
                            Zamieszczone przez damian1975
                            umiejętności będziesz miał jak przejedziesz z 500kkm wtedy można porozmawiać
                            Ale jak patrze na osoby które zdawały egzamin nawet wcześniej ode mnie i jak "wolno" ruszają z pod szkoły, a gubią się na pierwszym skrzyżowaniu równorzędnym, to pozostawiam to bez komentarza...
                            Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• damian1975
                              RS
                              • 2012
                              • 4107
                              • Superb III (3V3)
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dominik9420, no cóż nie każdy musi być kierowcą ,po prostu niektórzy nie mają predyspozycji a bardzo chcą jezdzić i tak to potem wygląda w praktyce jak opisujesz :szeroki_usmiech ja dzięki bozi ponad dużą bańkę kkm i jak dotychczas bezwypadkowo a i trochę świata się przejechało wozidłem :wink:

Komentarz

• dominik9420
                                L&K
                                • 2012
                                • 1136

damian1975, No i oby 2 pękła tak jak pierwsza- bez "przygód"
                                Wybieram się na wakacje do Pszczyny, więc może w Katowicach się spotkamy :P
                                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• damian1975
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 4107
                                  • Superb III (3V3)
                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

dominik9420, czemu by nie :wink: tylko daj wcześniej znać ,może być na pw :szeroki_usmiech

Komentarz

• Tobi77
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 509
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez AKa
                                    Szybko spojrzałem czy to nie ja popełniłem błąd wjeżdzając na skrajny prawy- i jako, że nie popełniłem niczego- zjechałem ze skrzyżowania, otworzyłem okno i pozdrowiłem środkowym palcem.
                                    Kierowca, który zawraca, ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa również pojazdom wyjeżdżającym z drogi podporządkowanej, więc tak czy siak niczym nie zawiniłeś. A pinda niech się przepisów nauczy.
                                    Ja dzisiaj za to pomykam sobie przez moją dzielnicę, z górki miło się rozpędzam bo z daleka widzę - mam zielone. A jakiś fiut z lewej wjeżdża mi na skrzyżowanie, bo przecież czerwone to tylko kolor. Na szczęście wyhamował w porę.
                                    Moja Octavia

Komentarz

• adamusek
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 331

mnie osłabił golf wymuszajac pierszenstwo na mostku, dobrze ze z daleka zauwazylem ze ostro grzeje i zjechalem na czas bo bylby ładny dzwon :evil:
                                      W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                                      Prowadzi NaviExpert Lifetime
                                      Ostrzega Yanosik
                                      Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez adamusek
                                        mnie osłabił golf wymuszajac pierszenstwo na mostku, dobrze ze z daleka zauwazylem ze ostro grzeje i zjechalem na czas bo bylby ładny dzwon :evil:
                                        http://www.youtube.com/watch?v=2cw6ZhC8Uxw
                                        po co to wrzucać na YT? :roll:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• arturas03
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1298
                                          • Toyota
                                          • AGN 1.8 20V 125 KM
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez dominik9420
                                          A ja myślę, że właśnie tacy są najgorsi bo myślą, że już wszystko umieją i opanowali kierownicę do perfekcji. Też tak myślałem, ale dopiero dachowanie nauczyło mnie pokory i szacunku do kierownicy.
                                          Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                          Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• loponez
                                            Ambiente
                                            • 2011
                                            • 196

Zamieszczone przez arturas03
                                            Zamieszczone przez dominik9420
                                            A ja myślę, że właśnie tacy są najgorsi bo myślą, że już wszystko umieją i opanowali kierownicę do perfekcji. Też tak myślałem, ale dopiero dachowanie nauczyło mnie pokory i szacunku do kierownicy.
                                            Taa jest. Ja też już kilka setek km nawinąłem na koła i to zarówno cztery jak i dwa (tutaj na pewno dużo mniej) i cytując znanego filozofa - wiem że nic nie wiem. Nie ma opcji żeby pojąć całą wiedzę i umiejętności "kierowcy". Twierdzenia tego dowodzi sposób zakończenia żywota "sław kierownicy" - Śp. Janusz Kulig czy Marian Bublewicz.
                                            Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                                            nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• avocado
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 182

Zamieszczone przez Tobi77
                                              Zamieszczone przez AKa
                                              Szybko spojrzałem czy to nie ja popełniłem błąd wjeżdzając na skrajny prawy- i jako, że nie popełniłem niczego- zjechałem ze skrzyżowania, otworzyłem okno i pozdrowiłem środkowym palcem.
                                              Kierowca, który zawraca, ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa również pojazdom wyjeżdżającym z drogi podporządkowanej, więc tak czy siak niczym nie zawiniłeś.
                                              a nie na odwrót? jest to gdzies opisane?

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jak było to sorki ale który to taki mądry nie umie jeździć na suwak??

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xNqDYFbQ4Qw&feature=youtu.be[/youtube]
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• qbec
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 398

Mihau - było, w otrąbiony - pozdrowiony
                                                  Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• dominik9420
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1136

Zamieszczone przez arturas03
                                                    dominik9420 napisał/a:

Źle mnie zrozumiałeś.
                                                    Chodziło mi o zrobienie kategorii E do C.
                                                    Jazda samochodem (szczególnie w nocy), to coś co mnie odpręża i wiem, że to chcę robić zaraz po zawodzie strażaka i policjanta :diabelski_usmiech
                                                    Wszyscy jesteśmy ludźmi i każdemu zdarza się popełnić błąd
                                                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...