Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Zamieszczone przez piramida
    Panowie ale macie problemy, po prostu zapierdalajcie tak aby nikomu nie przeszkadzać i żeby nikt przez was nie musiał hamować a wszyscy będą szczęśliwi
    W sumie masz rację...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• tomekb1
      Rider
      • 2013
      • 352

Panowie ale macie problemy, po prostu zapierdalajcie tak aby nikomu nie przeszkadzać i żeby nikt przez was nie musiał hamować a wszyscy będą szczęśliwi
      Piramida nie wiem czy przed Tobą udało by mi się tak jechać, żebyś nie musiał przyhamować. :lol:
      Pozdrawiam
      Tomek

Komentarz

• Prekompilator
        Rider
        • 2013
        • 420

Zamieszczone przez tomekb1
        Gdzie jest to wolne miejsce? Weź mi podpowiedz, bo ja nie widzę.
        O Dżizassss - to ty dopiero na tym etapie?
        Na prawym pasie po skręceniu w lewo, ale przed zjazdem z ronda.

Ale dlaczego nazywa kierowców, którzy jednak nie chcą łamać przepisów nazywa bezmyślnymi? Buractwo wychodzi.
        A czy ja ich namawiam do łamania przepisów? Chcę tylko, żeby - zgodnie z przepisami - zajmowali w pierwszej kolejności prawy pas, później drugi od prawej itd., a nie bezmyślnie blokowali wjazd na skrzyżowanie innym.
        Sytuację można porównać do czekania na bramkach autostrady, gdzie bramek jest 10, ale wszyscy ustawiają się tylko do dwóch. Ci dalej nie mogą skorzystać z wolnych bramek, bo stoją jeszcze na odcinku 2-pasmowym.

Zamieszczone przez westwi78
        właśnie, bezmyślność. Tych co łamią przepisy bo ich zbawi 5 minut.
        A potem mają pretensje to tych, którzy jadą prawidłowo.
        Jakież to... polskie...
        Nie - oni nie jadą prawidłowo. Przez takich głąbów czeka się 3 razy dłużej na skrzyżowaniu. To powinno być karalne zgodnie z taryfikatorem, podobnie jak wjazd na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go.

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

Zamieszczone przez Prekompilator
          Nie - oni nie jadą prawidłowo. Przez takich głąbów czeka się 3 razy dłużej na skrzyżowaniu. To powinno być karalne zgodnie z taryfikatorem, podobnie jak wjazd na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go.
          aha.

Agamek, mam coś dla Ciebie inżyniera

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

aha.

Agamek, mam coś dla Ciebie inżyniera

http://www.polsl.pl/Wydzialy/RT/ZN_T...obotaKaron.pdf
            Myślisz, że ja mam siłę czytać tyle stron? :shock:
            Ja prosty inżynier od kubaturówki a nie dróg jestem jestem.
            Streść proszę
            Adam... Używam:

Komentarz

• tomekb1
              Rider
              • 2013
              • 352

To powinno być karalne zgodnie z taryfikatorem, podobnie jak wjazd na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go.
              A to się uśmiałem... Właśnie na filmie wpieprzyles się na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go :lol:
              Dobra. Idę oglądać mecz.
              Pozdrawiam
              Tomek

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Zamieszczone przez Agamek12
                Streść proszę
                To już jest streszczone

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Piramida nie wiem czy przed Tobą udało by mi się tak jechać, żebyś nie musiał przyhamować. :lol:
                  było by ci ciężko :szeroki_usmiech a tak na serio miałem na myśli to żeby przed nikogo się nie wpychać co by tam ten musiał hamować
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

tomekb1, no dobra, ten Twój akurat się tam przypadkiem załapał. Chodziło mi o posty kolegów westwi78 i Agamek12, bo mogę przysiąc, że tydzień czy dwa temu już je czytałem :lol:
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

Zamieszczone przez rafiki
                      tomekb1, no dobra, ten Twój akurat się tam przypadkiem załapał. Chodziło mi o posty kolegów westwi78 i Agamek12, bo mogę przysiąc, że tydzień czy dwa temu już je czytałem :lol:
                      No ja bardzo Ciebie proszę...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• rafiki
                        RS
                        • 2012
                        • 15975
                        • Superb III (3V3)

no co...zwidy mogę mieć, bo ostatnio sypiam po 1,5 godziny na 48 :lol:
                        رافال
                        Spoty
                        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

no co...zwidy mogę mieć, bo ostatnio sypiam po 1,5 godziny na 48 :lol:
                          No to tym bardziej z całą stanowczością wnoszę...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

no co...zwidy mogę mieć,
                            deja vu. Matrix coś zmienia

Komentarz

• Prekompilator
                              Rider
                              • 2013
                              • 420

To powinno być karalne zgodnie z taryfikatorem, podobnie jak wjazd na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go.
                              A to się uśmiałem... Właśnie na filmie wpieprzyles się na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go :lol:
                              Dobra. Idę oglądać mecz.
                              To jakim cudem opuściłem skrzyżowanie, skoro tej możliwości nie było?
                              "Czynić niemożliwe" - od dzisiaj to moje motto.

Komentarz

• westwi78
                                RS
                                • 2008
                                • 2940

Prekompilator, zobacz sobie co zrobiłeś w 19 sekundzie.

Komentarz

• Prekompilator
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 420

Nie przeczę, że wjechałem na skrzyżowania. Pytam, gdzie ten brak możliwości zjechania z niego.
                                  Proponuję obejrzeć film nieco dalej, zwracając uwagę na sygnalizatory, ew. wspomóc się streetview.

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Od 19 do 28 sekundy blokowałeś skrzyzowanie (tak jak i ten przed Toba).
                                    Gdyby się zapaliło czerwone na sygnalizatorze to co? Wolno Ci za niego wjechać?
                                    I tak już pojechałeś na pomarańczowym.

Komentarz

• Wally
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 3790
                                      • Volkswagen

ja pier.ole... nie możecie roztrząsać kto ma większego na onecie ?
                                      Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                      => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                      => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                      "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wally, najwidoczniej nie :lol:

Dajcie już sobie spokój, bo to się nudne robi. :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

To nie czytajcie, jak nudne. Temat jest jaki jest, a mnie własnie osłabia jak ktoś poucza innych a sam jeździ jak ci... .

Komentarz

• Prekompilator
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 420

Od 19 do 28 sekundy blokowałeś skrzyzowanie (tak jak i ten przed Toba).
                                            Gdyby się zapaliło czerwone na sygnalizatorze to co? Wolno Ci za niego wjechać?
                                            I tak już pojechałeś na pomarańczowym.
                                            Napisałem ci kulturalnie, żebyś sobie obejrzał filmik do końca. Nie blokowałem skrzyżowania, bo miałem zielone, a na samym początku skrętu jest osobny sygnalizator S-3, który zapala się z opóźnieniem ze względu na ruch tramwajowy. Gdy się zapali, lewy pas rusza - co też widać na filmie. Jedyne co mi groziło, to pozostanie na rondzie (ze względów o których pisałem wcześniej), ale ruchu na pewno nie blokowałem.

Postaraj się na przyszłość rozpoznać temat, zanim cokolwiek uzewnętrznisz, zwłaszcza w pretensjonalnym, krytykanckim tonie. Do tej pory wszystko powinno być jasne, ale przez takich jak ty i przez twoje bezsensowne pretensje, tego typu dyskusje ciągną się bez końca, bo cały czas trzeba tłumaczyć oczywistości, które i tak widać po dokładniejszym przyjrzeniu się i chwili zastanowienia.

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Nie blokowałem skrzyżowania, bo miałem zielone
                                              co ma jedno z drugim wspólnego?

jak byś został na tym skrzyżowaniu, to by nie mogli na nie wjechać ci z lewej => tym samym zablokowałeś skrzyżowanie. To że to jest skrzyżowanie o ruchu okrężnym, nie upoważnia do takiego wjeżdżania za sygnalizator S1. S3 to już zupełnie inna bajka bo jest później.

Ostatnie zdanie ode mnie i kończe dyskuje z Tobą:

Jeśli o mnie chodzi, to możesz jeździć BUS pasem 150 km/h pod prąd, bez włączonych świateł i samochodem bez przeglądu. Tylko nie pier... że to upłynnia ruch i jest ogólnie git, a inni którzy tego nie robią to cwele.

Komentarz

• Prekompilator
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 420

Nie blokowałem skrzyżowania, bo miałem zielone
                                                co ma jedno z drugim wspólnego?

jak byś został na tym skrzyżowaniu, to by nie mogli na nie wjechać ci z lewej => tym samym zablokowałeś skrzyżowanie.
                                                To by się nie mogło stać, bo po zapaleniu S-3 pas, na którym stałem, rusza. Zawsze (chyba że dalej nie ma miejsca, ale tu widziałem że było). To nie jest typowe skrzyżowanie o ruchu okrężnym ze światłami jakich pełno - to jest inne. I tak się na nim jeździ jak ja to robię.
                                                Gdyby nie było osobnego sygnalizatora S-3, to wtedy byłaby inna rozmowa.

Orientuj się w temacie, człowieku, zanim zaczniesz pouczać innych swoim protekcjonalnym tonem. Bo tłumaczenie oczywistości i przeciąganie tematu z takimi jak ty jest męczące nie tylko dla mnie.

Jeśli o mnie chodzi, to możesz jeździć BUS pasem 150 km/h pod prąd, bez włączonych świateł i samochodem bez przeglądu. Tylko nie pier... że to upłynnia ruch i jest ogólnie git, a inni którzy tego nie robią to cwele.
                                                A załapałeś w ogóle, o jakim niepożądanym zachowaniu był ten filmik? Bo z tego co piszesz wyżej wynika, że jedyne co zrozumiałeś, to to że mam pretensje do jakiegoś zachowania innych kierowców, ale za cholerę nie potrafisz się wstrzelić, o jakie zachowanie chodzi.
                                                Może od rozumienia tego co czytasz zacznij swoje samodoskonalenie - bo jak trafisz na kogoś mniej uprzejmego niż ja, to wyjaśni ci to w mniej przyjemny sposób. A uwierz mi, w pełni na to zasłużyłeś.

Komentarz

• Jark7
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2008
                                                  • 777

Prekompilator,
                                                  chyba tym filmikiem sam sobie wbiłeś gwóźdź w kolano, bo co do pretensji to masz pretensje do innych (których nie widać :szeroki_usmiech ) a sam mogłeś pas na prawy zmienić sporo wcześniej (i nie na ciągłej)
                                                  Po drugie - jak dla mnie to sprawa Twojego wjazdu na skrzyżowanie jest równie jasna jak dla westwi78 i tu nie ma o czym dyskutować.

A może się ostatnio przepisy zmieniły - jeśli tak to przekompiluj je dla nas nierozumiejących

Prekompilator, chyba trochę przekombinowałeś, czasami warto spuścić głowę i walnąć się pięścią w klatę :bow ops:
                                                  Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                                  Jark7
                                                  było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• hubert78
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 1576

A mnie dzisiaj osłabiła Pani z lizakiem "stop" przed szkołą.
                                                    Prosta droga, nowo wyasfaltowana, szeroka , pogoda super, to cisnę 90, a ona mi na przejście z lizakiem :!: Co za chamstwo, ledwo co wyhamowałem, a zanim gówniarze do przeszli przez przejście musiałem czekać 20 sekund. W ogóle kto wymyślił w tamtym miejscu przejście dla pieszych, przecież kilometr dalej są światła niech tam gówniarstwo przechodzi a nie . Normalnie nie do pomyślenia, przez takie przeszkody jadąc do pracy droga zajmuje mi aż 4 minuty dłużej :wink:

Komentarz

Pracuję...