Zamieszczone przez piramida
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
westwi78 dokładnie tak jak piszesz - na chwilę obecną meldunek ma niewielkie znacznie...
Co do wyprzedzania to art 24 Prawa o Ruchu Drogowym wyraźnie mówi, że:
pkt 10
Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
piramida chyba muszę częściej zaglądać do KRD i Ustaw :P a wtedy wszystko będzie jasne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez piramidakal_04, czy teraz zabudowany czy nie to masz prawo wyprzedzać prawym :!:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kal_04kiedyś był zapis o 3 pasach - teraz jak czytałem to już go nie ma...
24.10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1) na jezdni jednokierunkowej;
2) na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Komentarz
-
-
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kal_04Niestety za 4 lata będę musiał na nowo wymieniać dokument, bo inaczej kategorie "C" i "C+E" będą nieaktywne
Jak dla mnie takie coś powinni też robić po 70-75 roku życia, bo zachowanie większości grzybów jest zastraszające. Nawet mojego dziadka, ale on na szczęście "ogranicza" jeżdżenie.
Zamieszczone przez kal_04by odebrać skierowanie na badania
Jako ciekawostkę mogę dodać, że tutaj zdobywanie prawka wygląda zupełnie inaczej. Tutaj plastik dostaje się w momencie zdania teorii, praktykę robi się na aucie z nauki jazdy gdyż egzaminator się tylko dosiada na tylną kanapę (nie ma ośrodka, aut, jest tylko sala do teorii na okręgowej stacji diagnostycznej), po praktyce dopisywana jest tylko data i po wysiądnięciu z L-ki można jechać gdzie dusza zapragnie. Ot co kraj to obyczaj
Komentarz
-
-
Czy kolega przespał zmianę przepisów dotyczącą kierowców zawodowych? Co pięć lat robi się kurs uzupełniający na dawny "przewóz rzeczy" czyli kwalifikację uzupełniającą 5 modułów po 8h + lekarz i wtedy dostajesz dopiero przedłużenie. Chyba, że o tym wiesz i oburzasz się że to ogólnie jest nie sprawiedliwe wyciąganie kasy z kieszeni
http://www.prawko.com/index.php?id=okresowe
Jak dla mnie takie coś powinni też robić po 70-75 roku życia, bo zachowanie większości grzybów jest zastraszające. Nawet mojego dziadka, ale on na szczęście "ogranicza" jeżdżenie.
To też jest jakieś dziwne. Idziesz do lekarza orzecznika w Warszawie robisz badania i śmigasz do Rybnika z kompletem papierów (moduły + zdolność potwierdzona przez lekarza) robisz wniosek i potem odbiór za jakiś czas. Jednak jak nie uzywasz tych kategorii to sobie to daruj moim zdaniem. Mi funduje to firma: płaci kurs, godziny jako pracę, prowiant. W Polsce była partycypacja w kosztach, a u prywatnego figa z makiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kal_04Nie piszę tutaj o przedłużaniu ważności "świadectwa kwalifikacji", a o wymianie dokumentu.
Zamieszczone przez kal_04Teraz skierowanie na badania lekarskie wystawia odpowiedni Urząd Komunikacyjny.
Komentarz
-
-
Wisienka...
pozdrowienia dla beżowej OIIFL na nr rej WI...
Której kierowca ŚWIADOMIE zaczął wyprzedzać na czołowe :!:
Pewnie zasugerował się tym, że skoro pobocze jest szerokie (prawie jak pas ruchu) to wszyscy mu będą zjeżdżać. dosłownie szczęka mi opadła :shock:
Aż żałuję, że odpuściłem sobie kupno kamerki samochodowej, byłyby jakieś dowody dla niebieskich, bo to co zobaczyłem moim zdaniem taka wieśniacka jazda (inaczej tego nazwać nie potrafię) powinna kwalifikować się do odebrania takim osobom uprawnień, moim zdaniem jest to świadome narażanie innych uczestników ruchu na utratę zdrowia bądź życia.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
"Gratulacje" dla kierowcy Punto I, który dzisiaj przed 17 na ul. Piastowskiej w Częstochowie pokazał, że wychodzi z założenia "po co wymieniać postojówki z tyłu skoro jest przeciwmgielne"...jazda bez świateł pozycyjnych, za to z tylnym przeciwmgielnym w dobrych warunkach (no poza tym, że już ciemno było) :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosDzisiaj o dziwo, żadnego "miszcza" środkowego pasa nie spotkałemZamieszczone przez MickulWczoraj zrobiłem 868km, Racibórz - Warszawa - Racibórz - Zabrze. I... nikt mnie nie osłabił! :O
Komentarz
-
-
dziś z rana miałem przyjemność "podziwiać" przez okno autobusu komunikacji miejskiej, jak jeżdżą prawdziwi skodziarze :lol: lewym pasem śmigała O1, która ciągnęła za sobą małą przyczepkę..... wszyscy ją objeżdżali prawym i ogień do przodu, a kierownik O1 dalej twardo lewym ciął jakieś 60km/h na dwupasmówce gdzie jest ograniczenie do 70 :szeroki_usmiechSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_Poznańlewym pasem śmigała O1, która ciągnęła za sobą małą przyczepkę..... wszyscy ją objeżdżali prawym i ogień do przodu, a kierownik O1 dalej twardo lewym ciął jakieś 60km/h na dwupasmówce gdzie jest ograniczenie do 70
Oj, jak to młodzi kierowcy, nawet z autobusu potrafią wypatrzeć taką sytuację i jeszcze na forum napisać.
Za 40 lat, daj Boże, sami będą z wnukami gdzieś jechać, a z refleksu pozostaną nici. Pewnie pierwsze co zrobią, to oddadzą honorowo prawo jazdy do urzędu komunikacji, a sami będą taksówkami jeździć. Za pieniądze z emerytury.
Komentarz
-
-
Obwodnica Trójmiasta. Warunki drogowe kiepskie. Lece lewym 110km/h, prawy jedzie jakies 80km/h. Przede mna sznur samochodow na kilkaset metrow - przed sobą mam auto i kawalek odstepu. Kierownik Mondeo szybko podjechal mi na zderzak. Jechalismy tak sobie dobry kilometr (myslalem ze odpusci, ale caly czas poganial). Delikatnie wcisnalem hamulec i brak reakcji Kierownika. Na to pojechalismy sobie tak jeszcze kawalek i test numer dwa - auta przede mna tez zaczely hamowac. Kierownik nieco odpuscil (we wstecznym widzialem juz swiatla, a nie jak wczesniej tylko jego szybe) i dlugimi zaczal strzelac. Po chwili znowu podjechal i jak tylko nadarzyla sie okazja minal prawym mnie i auto przede mna, a nastepnoe wcisną się miedzy auta dalej. Byl szybszy i 20 metrow przede mna, szacun.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobolinoZamieszczone przez Wojtas_Poznańlewym pasem śmigała O1, która ciągnęła za sobą małą przyczepkę..... wszyscy ją objeżdżali prawym i ogień do przodu, a kierownik O1 dalej twardo lewym ciął jakieś 60km/h na dwupasmówce gdzie jest ograniczenie do 70
Oj, jak to młodzi kierowcy, nawet z autobusu potrafią wypatrzeć taką sytuację i jeszcze na forum napisać.
Za 40 lat, daj Boże, sami będą z wnukami gdzieś jechać, a z refleksu pozostaną nici. Pewnie pierwsze co zrobią, to oddadzą honorowo prawo jazdy do urzędu komunikacji, a sami będą taksówkami jeździć. Za pieniądze z emerytury.
Komentarz
-
Komentarz