Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Prekompilator
    Rider
    • 2013
    • 420

Zamieszczone przez Rok z Bagien
    Zamieszczone przez Prekompilator
    Wyjechał z podporządkowanej?
    TAK.
    Kiedy rozpoczynałem manewr lewy pas był pusty. Z pierwszej podporządkowanej nic nie miało prawa wyjechać bo jeden kierunek "od głównej". Z drugiej, dalszej też jednokierunkowej (jak ktoś z Łodzi to chodzi o Tuszyńską/Śląska) "do głównej" mógł się ktoś pojawić. Wyjechał jak kończyłem swój manewr (miałem skręcić w tą pierwszą w lewo) i widząc mnie specjalnie przyspieszył żeby zdążyć mnie przyblokować. I jak tylko stanął natychmiast wysiadł i kazał mi "wyp...lać" do tyłu....
    Błyskawiczność jego reakcji pozwala mi bronić tezy, że gość był mocno nabuzowany i wystarczyłoby stanąć obok niego w korku i się krzywo uśmiechnąć, by wyskoczył ze swego rydwanu...i napier...ać. :roll:
    Znajomy miał podobny przypadek - wyjechał z korka, wjechał na LEWE pobocze (szerokie) i jechał powoli, z włączonym lewym kierunkowskazem, do małej dróżki po lewej, w którą zamierzał skręcić.
    Ci z naprzeciwka go mijali - do czasu gdy nadjechał TIR ze sfrustrowanym i go przyblokował na tym poboczu. Ponieważ znajomemu się nie spieszyło, wyłączył silnik i czekał. Po kilku minutach sfrustrowany zorientował się, że to on ma problem, bo ma termin dostawy, a poza tym nie mógł cofnąć do tyłu, bo inny TIR stał blisko za nim.
    Znajomy czekał spokojnie nadal - dłuższą chwilę zajęło, gdy oba TIR-y cofnęły i mogły pojechać dalej. I tyle wyszło sfrustrowanemu z tej całej "nauki".

Komentarz

• dominik9420
      L&K
      • 2012
      • 1136

A mnie dzisiaj osłabiła kobitka w fordzie i ja sam siebie też.
      Otóż, skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną.
      Z początku widziałem, że nie mam miejsca na przejechanie więc zatrzymałem się przed sygnalizatorem. zrobiło się trochę więcej miejsca, jeszcze miałem zielone, więc wjechałem na skrzyżowanie, na środku ktoś stał do lewoskrętu, a ford stał za tym samochodem (zamiast ominąć po prawej) i tak oboje staliśmy jak te aż ten co miał skręcić w lewo, skręcił, dojechaliśmy do przejścia (piesi jeszcze mieli czerwone) a ta się zatrzymała i czekała aż im się zielone zaświeci, żeby ich przepuścić ad: tak wyszło, że zablokowałem 1 pas ruchu, dzięki niedzielnemu kierowcy... :roll:
      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
      Pozdrawiam i Szerokości!
      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• crom.de
        RS
        • 2012
        • 1545
        • Superb II (3T4)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Tony065
        crom.de, koleś aktualizował swój profil na fejsie, dlatego tak telefon trzymał, a Ty go od razu pod 12t chcesz pakować :szeroki_usmiech :?: zero tolerancji :wink:
        U mnie zawsze było zero tolerancji :evil: nagradzałem najczęściej trąbą z pociągu EU07 :diabelski_usmiech nie mówię, że duży może itd jednak jadąc wielkim autem po mieście w korku to wkur..ające jest takie jeżdżenie gdy czas goni a on robi odstępy co oczywiście chu..ltaje wykorzystują. Bo nawet jak on dawał rady i kogoś "nie wpuścił" to wepchnął się przedemnie.

Wczoraj za to Golf chciał zostać zmieciony. 3 pasy jazdy, w moim kierunku dwa. Jednak robią kanał na "środkowym" więc zagrodzone migające, ale oczywiście turas/rumun w Golfie CZY mimo znaków w najlepsze do wyprzedzania i tak jak jechał obok mnie tak próbował się zmieścić przede mnie przed pachołkami. Więc hamowanie na szczęście, że to 6 rano chodnik pusty to lekko w prawo i obyło się bez strat kasacja Golfiny murowana. Ja byłem na szczęście w dużym bolidzie.
        - Superb
        - Panda 1.2

Komentarz

• bobolino
          Rider
          • 2010
          • 392

Mnie jeszcze bardzo osłabia, włączanie kierunkowskazu w nieodpowiednim momencie.
          Na drodze dwupasmowej jadę lewym pasem, zbliżam się do auta jadącego prawym i kiedy prawie że zrównuję się z gościem, to on z prawego "puszcza" lewy kierunkowskaz.
          I teraz nie wiem, czy on mnie widzi w lusterku? Może widzi, a może nie? Chu go wie! I taki delikwent powoduje, że zamiast jechać dalej swoim tempem, to odruchowo zdejmuję nogę z gazu, bo nie wiem, czy zaraz nie zjedzie na mój pas.
          Tak trudno wstrzymać się dwie-trzy sekundy i dopiero włączyć kierunkowskaz PO TYM, jak auto na lewym pasie pojedzie dalej? Po co włączać wcześniej? To tylko służy dezorientacji.
          Sprawa ma się inaczej w przypadku TIR-ów, kiedy to nie mogą wcisnąć się gdzieś - to jestem w stanie zrozumieć.

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Mnie jeszcze bardzo osłabia, włączanie kierunkowskazu w nieodpowiednim momencie.
            dla kogo nieodpowiednim?

Sztuczne problemy widzę stwarzacie...nie włącza kierunkowskazu - źle, włącza - też źle, bo nie wtedy kiedy sobie inny kierowca życzy...no ludzie... :?

Komentarz

• eaglemirek
              RS
              • 2010
              • 14107
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez westwi78
              dla kogo nieodpowiednim?

Sztuczne problemy widzę stwarzacie...nie włącza kierunkowskazu - źle, włącza - też źle, bo nie wtedy kiedy sobie inny kierowca życzy...no ludzie... :?
              Trudno się nie zgodzić, choć osobiście staram się nie robić by wbijać kierunek gdy ktoś mi dojeżdża do na sąsiednim pasie. Ale nie mam już oporów robić tego na 3 pasach gdy pomykam skrajnie prawym, zbliżam się do wolniejszego na moim pasie wbijam kierunek lewy i szlak mnie trafia jak kierownik jadący środkowym ma to głęboko w poważaniu i mimo wolnego swojego lewego trudno mu zmienić by mnie wpuścić bym nie musiał hamować i wył tempomat a potem na nowo przyspieszał do V podróżnej. Przecież to nic innego jak jadąc 2 pasmówką widzimy że ktoś chce wjechać z rozbiegówki bądź innej bocznej drogi, mając możliwość zmiany pasa na lewy a po chwili ponownie na prawy by to komuś ułatwić.
              Każdy jednak widzi tylko siebie i to tylko w tym momencie i tej konkretnej syt ale już nie pamięta gdy syt się odwraca :!:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Też staram się włączać kierunek w odpowiednim momencie a nie na "pałę", tak jak bobolino pisze, zdarza się że tez nie wiem jak sie zachowa kierowca który na mojej wysokości włącza kierunek :roll:
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dominik9420
                  L&K
                  • 2012
                  • 1136

Zamieszczone przez westwi78
                  Cytat:

dla kogo nieodpowiednim?

Sztuczne problemy widzę stwarzacie...nie włącza kierunkowskazu - źle, włącza - też źle, bo nie wtedy kiedy sobie inny kierowca życzy...no ludzie...
                  westwi78, Powiedz mi dla czego sztuczne?
                  Też mam czasami obawy co ktoś chce zrobić na drodze a w szczególności na drogach dwupasmowych.
                  Miałem kilka sytuacji, bo komuś się nie chciało spojrzeć w lusterko i zaczął zmieniać pas na mój mając mnie głęboko w i to że samochód w miejscu się nie zatrzyma,na szczęście obyło się bez żadnych szkód.
                  W ubiegły czwartek trochę się śpieszyłem i zacząłem wyprzedzać samochód, ja swój manewr zacząłem, a ten przede mną włączyłkierunkowskaz- zasygnalizował to na szczęście zanim wyprzedziłem jego tył.
                  Wiem, że z racji tego, że zacząłem pierwszy wykonywać swój manewr powinienem go dokończyć, jednakże wolałem odpuścić. :roll:
                  Pozdrawiam i Szerokości!
                  Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• rafiki
                    RS
                    • 2012
                    • 15975
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dominik9420
                    Miałem kilka sytuacji, bo komuś się nie chciało spojrzeć w lusterko i zaczął zmieniać pas na mój mając mnie głęboko w
                    ja tak miałem na początku zeszłego roku. Al. Jana Pawła II w Cz-wie (3 pasy w każdą stronę), jadę sobie środkowym a tu nagle widzę jak z lewej Cinquecento się we mnie wpier.ala. Dobrze, że prawy był wolny, bo kierownik chyba ślepy i głuchy, bo klaksonu nie słyszał.
                    رافال
                    Spoty
                    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• dominik9420
                      L&K
                      • 2012
                      • 1136

Zamieszczone przez rafiki
                      jadę sobie środkowym a tu nagle widzę jak z lewej Cinquecento się we mnie wpier.ala.
                      Nie tak dawno jechałem Toruńską (jeszcze przed mostem grota ) 3 pasy ruchu, ja jechałem skrajnym prawym a druga mazda 6 skrajnym lewym, obaj wpadliśmy na pomysł jednocześnie żeby zająć pas środkowy, zaczęliśmy zjeżdżać w tym samym momencie, spojrzenie na kierownika po lewej, 0 reakcji, zjeżdża dalej.
                      Oczekując kultury od młodych kierowców, niech najpierw starsi się nią wykażą, a przede wszystkim niech uczą młodych kultury a nie chamstwa :roll:
                      A najlepiej to płakać mi się chce jak ktoś na kimś wymusi pierwszeństwo itp. a później popuka się w czoło kierując ten gest do osoby jadącej prawidłowo- oczywiście płacz ze śmiechu :haha:
                      Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• 4tech
                        RS
                        • 2008
                        • 4199
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

A mnie dzień w dzień osłabia nieustannie jeden temat - efekt "gumki od majtek" na światłach :evil:

Czy to kurna takie trudne, siedząc za kierownicą swojego zajebistego bolidu być skupionym na tym co się dzieje na drodze i patrzeć np. na światła sygnalizacji a nie myśleć o dupie Maryni :P

Po prostu kiedy zapala się zielone wystarczyłoby, żeby każdy ruszył, a połowa korków nie miała by miejsca
                        O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                        Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                        Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez 4tech
                          Po prostu kiedy zapala się zielone wystarczyłoby, żeby każdy ruszył, a połowa korków nie miała by miejsca
                          ale wtedy jeździłoby się mniej "ciekawie" :P
                          رافال
                          Spoty

Komentarz

• wokan
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 210

A mnie osłabił ostatnio kierowca chyba Opla... chyba bo z powodu stresu nie zarejestrowałem jaka to była marka i model...
                            Wyjazd z Wrocławia w kierunku Obornik Śląskich, jak zwykle duży ruch. Przede mną sznur aut a na czele peletonu wlokące się dwie stare wywrotki z gruzem. Nagle jest okazja aby cały ten czop drogowy wyprzedzić, więc kierunek lewy pas i ogień. Gdy już zostały mi dwa auta i owe dwie ciężarówki, nagle pierwszemu za ciężarówkami przychodzi ochota również wyprzedzić. Zapomniał tylko o lusterkach i wyskoczył mi tuz przed maskę. Zdążyłem tylko odbić w lewo, minąć go na grubość lakieru, driftując poboczem. Nie zdążyłem nawet depnąć na hamulec, co akurat później okazało się zbawienne. Całe szczęście, że akurat w tym miejscu po lewej stronie jezdni nie było ani krawężnika, ani chodnika, ani słupków, ani znaków drogowych, ani pieszych. Za to był trawniczek i wyjątkowo bardziej oddalony od drogi rów... Jedna kontra, druga kontra i sunąc bokiem po trawie wróciłem na drogę.... Ufff.... Miałem na prawdę całą masę szczęścia... on też. W lusterku widziałem jak mnie przepraszał, a ja przez pół godziny miałem nogi z waty :evil: ops: Skończyło się tylko na strachu.
                            Octavia II RS TDI 200/441
                            "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• 2.0-16v Michał
                              RS
                              • 2013
                              • 4038
                              • Octavia III (5E3)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM
                              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

wokan, miałeś farta :wink: dobrze że gość był chociaż świadomy tego co moglo się stać.
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
                              przedstawiam smerfetke

Komentarz

• PieTrzaK
                                L&K
                                • 2009
                                • 1323
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dzisiaj wesoły Pan wysiadł z autobusu, wychylił się zza niego, zobaczył mnie, zrobił kroczek i stanął. Postał jeszcze sekundę i nagle stwierdził że go zbawi kilka sekund i wbiegł mi prosto pod maskę :shock:

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

PieTrzaK, może chciał wyłudzić odszkodowanie? Wybiega Ci 2 metry przed auto a potem jest, że go potrąciłeś :evil:
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• arturas03
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1298
                                    • Toyota
                                    • AGN 1.8 20V 125 KM
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Stoję dzisiaj na czerwonym, a za mną kierownik w polonezie. Stoimy obaj. Ja jako pierwszy gapię się na sygnalizator i czekam na zielone. Nagle ŁUP! Wychodzę z auta zaglądam z tyłu, niby nic nie widać... Tłumaczenie kierowcy z poloneza: "stoczył mi się". Normalnie cycki mi opadły. Z drugiej strony dobrze, że to nie był TIR...
                                    Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                    Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• PieTrzaK
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1323
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez rafiki
                                      Wybiega Ci 2 metry przed auto a potem jest, że go potrąciłeś :evil:
                                      Chętnie bym gościa sprzątnął, mam kamerę :wink: (Nie)stety działa się wtedy odruchowo.

Komentarz

• rafiki
                                        RS
                                        • 2012
                                        • 15975
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez PieTrzaK
                                        działa się wtedy odruchowo.
                                        ale żaden odruch nie pomoże jak baran wejdzie kilka metrów przed auto
                                        رافال
                                        Spoty

Komentarz

• PieTrzaK
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1323
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

No tak - ale przynajmniej zaczyna się hamować i szukać drogi ucieczki.

Komentarz

• dominik9420
                                            L&K
                                            • 2012
                                            • 1136

Zamieszczone przez PieTrzaK
                                            No tak - ale przynajmniej zaczyna się hamować i szukać drogi ucieczki.
                                            Szczególnie dużo to da, przy obecnych warunkach, drogowców znowu zaskoczyła zima i jajko na drodze...
                                            na 90- prędkość w okolicach max 50km/h a i parę osób rowy już zwiedziło
                                            Żaden system, żadna najlepsza opona nie daje rady, oprócz ludzkiej wyobraźni :roll:
                                            Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• rafiki
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 15975
                                              • Superb III (3V3)

dominik9420, u mnie na osiedlu ostatni raz widziałem pług poprzedniej zimy (2011/2012), a żeby było posypane to tylko chodniki. Wyjeżdżając dzisiaj z betonowej dojazdówki do swojego garażu postawiło mnie bokiem przy prędkości 15-20 km/h :roll:
                                              رافال
                                              Spoty

Komentarz

• dominik9420
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1136

rafiki, powodzenia w podjechaniu na jasną górę :diabelski_usmiech
                                                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• rafiki
                                                  RS
                                                  • 2012
                                                  • 15975
                                                  • Superb III (3V3)

dominik9420, dzisiaj przejeżdżałem obok i wbrew pozorom droga była tylko lekko wilgotna, ale żadnej szklanki :shock:
                                                  رافال
                                                  Spoty

Komentarz

• SS
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 16209
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dominik9420
                                                    rafiki, powodzenia w podjechaniu na jasną górę :diabelski_usmiech
                                                    tam już są odpowiednie służby, żeby dostęp umożliwić :wink:
                                                    Pisał Sebastian

Komentarz

Pracuję...