W piątek Pan ze Starogardu stwierdził, że o godzinie 20 na 3 pasmowej drodze, można na pewniaka skręcić ze środkowego pasa w lewo, i to sporą Omegą combi :roll:
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez shokTo znaczy.Jak ten z lewej?
2:05 masz pokazaną symulacje jak się powinno jeździć po tym rondzie prawidłowo i już będziesz wiedział dlaczego ten z lewej ma pierwszeństwo.
Gdzie wy tam widzicie problem... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walker
A co do wyprzedzających się ciężarówek, to tak... Ma sens wyprzedzanie jednej ciężarówki, która przed sobą ma jeszcze tuzin innych? Nie lepiej jechać jedną kolumną i porozumiewać się między sobą przez radyjko, kiedy przyśpieszać, kiedy zwalniać itd, żeby nie stwarzać zagrożeń na drogach?
TIR zwykle jedzie kilkaset km więc nawet wyprzedzenie kilku innych po drodze daje wymierny rezultat.
Zamieszczone przez blind_walkerNic nie mam do kierowców ciężarówek, bo są takimi samymi ludźmi jak wszyscy inni użytkownicy dróg i robią błędy jak kierowcy osobówek. Różnica i to znaczna jest w masie pojazdu, a co za tym idzie energią jaka dysponują, to z kolei wiąże się z drogą hamowania itd.
Zamieszczone przez blind_walkerMożna jeszcze dyskutować o motocyklistach, którzy prują 160km/h na jednym kole... Te tematy są studnią bez dna, choć nie można pakować wszystkich do jednego wora.
Ale nie generalizujmy jak piszesz.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Najważniejsze w tym jest to ,że jak sie ktoś żle na nim ustawił to musi opuścic rondo gdzieś sobie nawrócić i wrócic na nie.A tam ewidentnie widać jak jeden z drugim (cwaniaczki) ustawi się na zewnetrznym i chce objechać całę rondo by na ostatnim zjeżdzie zjechać w prawo.Od objechania ronda w około służy pas wewnętrzny.Ciekaw jestem jedynie jak oznaczone jes to rondo na znakach pionowych.Bo jeśli chodzi o znaki namalowane na jezdni widać jak trzeba na nim się poruszać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorucały problem polega na tym że to nie ten z twojej prawej ma pierwszeństwo tylko ten z lewej :idea: i już sobie poradzisz na tym rondzie.
Ja tam osobiście nie mam problemów z jazdą po nim, jak muszę to jadę jak nie to sobie ominę i tyle nie ma problemu.
Wg. mnie problem jest po stronie kierowców, bo jadą na pamięć i dlatego jest tam tyle wypadków/kolizji i koncerty klaskonowe.
Komentarz
-
-
przyznam szczerze, że na rondzie Radosława mogli zastosować znaki poziome jak na rondzie Mogilskim w Krakowie.
Dlaczego :?: Zobaczcie sami :wink: >>Klik<<Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauJa tam osobiście nie mam problemów z jazdą po nim, jak muszę to jadę jak nie to sobie ominę i tyle nie ma problemu.
Zamieszczone przez MihauWg. mnie problem jest po stronie kierowców, bo jadą na pamięć i dlatego jest tam tyle wypadków/kolizji i koncerty klaskonowe.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brechahttp://bydgoszcz.gazeta.p...w_szpitalu.html
Osłabienie to mało powiedziane :roll:
Tymczasem podajesz przykład gdzie:
- do kierowcy Autobusu chyba nikt nic nie ma - Ja prywatnie oceniam że zachował się super jak na taką sytuację
- o zachowaniu kierowcy Audi można tylko gdybać bo jest kilka możliwych sytuacji (zjechał celowo, zasnął (to te złe) ale również możliwe że miał zawał czy pojazd uległ uszkodzeniu w czasie jazdy )
Więc zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
szkoda,
standard, miejsce na karcie w aparacie by mi się skończyło jakbym pstrykał wyczyny takich deboli.
zapraszam do Pruszkowa w okolice stacji pkp, od kiedy wprowadzili opłaty za park&ride ludzie stawiają wzdłuż ulicy po obu stronach, ci normalni stają tak że i przejść się da i 2 auta się miną, a debole zajmą pół pasa, bo parkowanie równoległe to wyższa szkoła jazdy, mission impossible
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipTszkoda,
standard, miejsce na karcie w aparacie by mi się skończyło jakbym pstrykał wyczyny takich deboli.
zapraszam do Pruszkowa w okolice stacji pkp, od kiedy wprowadzili opłaty za park&ride ludzie stawiają wzdłuż ulicy po obu stronach, ci normalni stają tak że i przejść się da i 2 auta się miną, a debole zajmą pół pasa, bo parkowanie równoległe to wyższa szkoła jazdy, mission impossible
wiesz, okolice stacji PKP rządzą się własnymi prawami
ale tu kontekst jest zupełnie inny: mega spokojna okolica, dużo miejsca i inne auta zaparkowane tak, że można przynajmniej stwierdzić, że się jakoś odstaje od ogółusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale tu kontekst jest zupełnie inny: mega spokojna okolica, dużo miejsca i inne auta zaparkowane tak, że można przynajmniej stwierdzić, że się jakoś odstaje od ogółu
parę dni temu miałem zdarzenie:
próbowałem sobie znaleźć miejsce parkingowe na terenie szpitala. oczywiście płatne 2pln za każdą rozpoczętą godzinę.
kluczę alejkami, wjeżdżam w jedną wąską i jak okiem sięgnąć - po obu stronach zaparkowane autka. więc wsteczny i chcę wrócić na szerszą aleję.
już prawie mi się udało, aż tu nagle, za mną, pojawia się seacik. zdąrzył tylko co wjechać w tą wąską alejkę - w zasadzie to stał tak na rogu. ja stop. seacik stoi. ja lekko w tył. seacik stoi. ja w lusterko - pani kierowniczka z kamienną twarzą. ja lekko w tył. seacik stoi. pani zdaje się nie rozumie aluzji.
czekam.
czekam.
ja lekko w tył. myślę, no musi ząłapać o co chodzi i w końcu cofnąć 3 metry, żebym mógł wyjechać z tej pieprzonej wąskiej alejki.
pani nic. a za nią w ch.j miejsca. żona mówi - jedź do przodu bo ta debilka się nie cofnie (!).
ja ostatni raz lekko w tył. czujka zaczyna pikać. pani otwiera drzwi. ja wyglądam przez okno:
- czy może pani cofnąć?
- ale ja jadę do przodu!
- czy może pani cofnąć, chciałbym wyjechać?
- ale proszę jechać do przodu i tam zawrócić!
- czy ma pani wsteczny?
- ale o co panu chodzi?
ja grzecznie jedyneczka i objechałem budynek dookoła...
Komentarz
-
-
szkoda, Znajome miejsce
Ale tam często któryś odstaje od normy......Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale te 2 egzemplarze zakotwiczyły na dłużej
Brak słów....Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
mani0, ja kiedyś miałem podobną sytuację, chciałem wyjechać z parkingu zwalniając jedyne miejsce (bo wszystko zastawione, wyjazd również zastawiony tak że jeden samochód przejedzie. no i podjechał jakiś pan z żoną, ~50ki, no i się zatrzymaliśmy na przeciwko siebie - co śmieszniejsze ja wyjeżdżałem z parkingu prawą stroną drogi (a jego lewa strona była zastawiona) no i tak stoimy, ja podjeżdżam raz, drugi trzeci, koleś nic :roll: No to wysiadam i mówię kulturalnie - że zwalniam miejsce i chce wyjechać - (każdy by się ucieszył) ale koleś mówi że on chce wjechać i on jechał pierwszy!. Chwile jeszcze pogadaliśmy, bardzo spokojnie ;-). Koleś zupełnie nie reformowalny - więc wsteczny i tyłem z powrotem na miejscówkę. Koleś wjechał chwile popatrzył i stanął centralnie na chodniku - wyjście z parkingu. :?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mani0ja grzecznie jedyneczka i objechałem budynek dookoła...
Zamieszczone przez Mihauszkoda, te dwa samochody ze zdjęcia to chyba trzeba by zakwalifikować do "porzuconych" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Coraz cześciej sie utwierdzam w przekonaniu że nie którzy to zamiast kierowac powinni się skierowac na badania psychiatryczne. :roll: Nie wiem czy niektórym cięzko zpaamietać że auto będace na skrzyżowaniu ma pierszeństwa dzisaj jakiś delikwent się chyba mocno oburzył... Panicz chciał wjechać Sobie na skrzyzowanie i skreić w lewo jak mimo iż opuszczały je auta z prostopadłej. Nie wpuściłem dziada [krzyżówka akurat iała badnięte śiwatla i ludzie wpuścili auta z podporządkowanych i jakby wjechał to by totalnie zablokował krzyżówke]... to skubany z pasa w lewo zamiast w to swoje lewo jechac przeciął trzy pasy w prawo i pojechał za nami a potem wyprzedził i zajechał droge. Gościa minełem i jechał spokojnie dalej... Ale tamten znowu podjął swoją próbe okazania że jest Panem i robił to tak namietnie że prawie się w Bete władował... i mu się chyba odechciało... Ale naprawde niektórzy powinni sie leczyć. :?Adam
Komentarz
-
-
b707, wiesz... z tego co wiem.. nie można wjeżdżać na skrzyżowanie, jeśli nie masz szansy na jego opuszczenie.. czyli nawet jeśli masz zielone światło to nie możesz wjechać na skrzyżowanie, zatrzymując się na jego środku lub nawet przy samym zjeździe, ale przed np. przejściem dla pieszych...
Większość ludzi jednak zdaje się nie pamiętać, że właśnie takie przepisy mamy w Polsce.
Gdzieś już są skrzyżowania z monitoringiem, gdzie środek skrzyżowania jest pomalowany na żółto. Osoby, które tam stoją a mają już na kierunku, z którego wyjechali czerwone światło, są mandatowani z automatu
Komentarz
-
-
Tyle że ja wjeżdzając miałem możliwość opuszczenia go i nie wjeżdzałem na wczesnym żółtym bo na krzyżówce padła sygnalizacja więc trzeba bylo czekac na luke. Jak dało rade wjechać to wjechałem i możliwość zjechania miałem bez problemową... ino z prawej podejachł Passat który usilnie chcial skręcić w lewo i się wepchać przed auta opuszczające krzyżówke.
Zresztą pomijąc kwetie można/nie można to co gośc potem odstawił moim zdaniem kwalifikuje się do leczenia :evil:
pzdrAdam
Komentarz
-
Komentarz