Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

tak , a ja wczoraj sobie stoje na pasie prawym (dwa pasy w jednym kierunku), na sygnalizatorze włącza się zielona strzałka do skrętu w prawo...i jakiś imbecyl z tyłu trąbi ma mnie..i pokazuje zieloną strzałkę....
    Dodam tylko , że jechałem prosto ( nie miałem włączonego kierunkowskazu), na jezdni ani znakach pionowych nie było strzałki z oznaczeniem kierunku jazdy, a lewy pas był zajęty przez inny pojazd....
    Gdybym jechał moim superbem to nawet by nie pisknął , bo mam wyrazistą naklejkę z tyłu i dobre blachy ( to jest sprawdzone już wiele razy)...ale poruszałem się starą corsą.
    Konkluzja - do końca nie wiedziałem co niby według niego miałbym zrobić, żeby przeturlał się w prawo swoją leciwą astrą. Może użyć funkcji "teleport", ale ta była dostępna tylko w drogich wersjach corsy b, ja mam niestety tylko "city" :szeroki_usmiech

Komentarz

• guzolot
      Rider
      • 2010
      • 473

Zamieszczone przez Thundi
      Możesz przedstawić podstawę prawną do tego stwierdzenia ??
      Tak.
      Dz. Ust. 220 poz. 2181 z 2003r. Zał nr 3 p.3

Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
      ---

A to moja skodzinka:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• Hunter
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1655

wczoraj jadąc DK nr 8 do Rudy Śląskiej służbówką, coś dziwnie mi tykał prawy kierunek, jak go wrzucałem. Więc wyprzedziłem dużego mobila i do gościa grzecznie przez radio, z pytaniem czy mógłby mi pomóc i powiedzieć czy mi awaryjne świecą z tyłu, jak włączę na kilka sek jadąc przed nim. A koleś do mnie: "Nie chce mi się z tobą gadać" - ręce mi normalnie opadły... :evil: Rejestracja KWA... Później innego dużego mobilka poprosiłem i mi Kolega pomógł -
        ...nie ma to jak Octavia :drive:
        >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Jark7
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2008
          • 777

Zamieszczone przez Hunter
          "Nie chce mi się z tobą gadać"
          To chyba Boguś L. był :szeroki_usmiech
          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
          Jark7
          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• filipT
            Rider
            • 2010
            • 554

tamten kupił żeby słuchać 8)
            Mój Szkodnik

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

sew1981

Może koleś chciał Cię pouczyć, że jak jedziesz prosto, to nie zajmuj prawego pasa ze strzałką. Blokowałeś go po prostu 8)

Czasami można zjechać takiemu do przodu, nie blokując skrzyżowania. Jak nie to stoisz, czekasz i przyjmujesz na klatę (raczej na zderzak) wyrzuty tego z tyłu.
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

Morgoth, tak, lepiej zajac lewy zwlaszcza jadac zawrotnie zapie....ca Corsa City :szeroki_usmiech

Albo jeszcze lepiej, zajac lewy maluszkiem, bo za nami pilnie skreca jakis bufon - a pozniej milego wbijania sie na prawy pas maluszkiem, jak np 50 metrow za skrzyzowaniem chcesz w prawo skrecic
                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

Zamieszczone przez misiek^wro
                  Morgoth, tak, lepiej zajac lewy zwlaszcza jadac zawrotnie zapie....ca Corsa City :szeroki_usmiech
                  Za krzyżówką można wrócić na prawy. A w ogóle o czym my mówimy, w mieście można jeździć tylko 50 km/h, więc lewy czy prawy pas nie ma znaczenia :roll:
                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                  G.B.Show

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Zamieszczone przez Morgoth
                    A w ogóle o czym my mówimy, w mieście można jeździć tylko 50 km/h, więc lewy czy prawy pas nie ma znaczenia
                    Ma znaczenie kolego, ma
                    Zgodnie z prawem o ruchu drogowym w Polsce obowiązuje ruch prawostronny i masz obowiązek zajmować prawy pas, lub jechć możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, nawet jeśli poruszasz się z max. dopuszczalna prędkoscia w mieście czy też poza nim.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• Deo
                      RS
                      • 2009
                      • 1729
                      • Volkswagen
                      • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Za krzyżówką można wrócić na prawy. A w ogóle o czym my mówimy, w mieście można jeździć tylko 50 km/h, więc lewy czy prawy pas nie ma znaczenia :roll:
                      Morgoth, chyba zapomniałeś o fakcie, że u nas obowiązuje ruch prawostronny, więc ma znaczenie którym pasem jedziesz.
                      No chyba, że lubisz się wlec lewym pasem przez pół miasta, a później nadawać w tym wątku, jak to jakiś "niepełno sprytny" jeździec blokował lewy pas jadąc 50 km/h. :roll:

EDIT:
                      Widze, że Big mnie uprzedził.
                      Pozdrawiam,
                      Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                      Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• Morgoth
                        L&K
                        • 2010
                        • 1116

Zamieszczone przez Big
                        Zgodnie z prawem o ruchu drogowym w Polsce obowiązuje ruch prawostronny i masz obowiązek zajmować prawy pas, lub jechć możliwie blisko prawej krawędzi jezdni, nawet jeśli poruszasz się z max. dopuszczalna prędkoscia w mieście czy też poza nim.
                        Prawda, ale istnieje jeszcze coś takiego jak grzeczność, więc gdy widzisz, że komuś z tyłu się śpieszy, albo miga w prawo odpowiednio wcześniej, to po grzyba zajmować mu prawy pas?

Zamieszczone przez Deo
                        Morgoth, chyba zapomniałeś o fakcie, że u nas obowiązuje ruch prawostronny, więc ma znaczenie którym pasem jedziesz.
                        No chyba, że lubisz się wlec lewym pasem przez pół miasta, a później nadawać w tym wątku, jak to jakiś "niepełno sprytny" jeździec blokował lewy pas jadąc 50 km/h. :roll:
                        Ja to zawsze jeżdżę lewym , więc gdy muszę skręcać w prawo z prawego, to strasznie mnie wkurzają tacy zawodnicy, którzy mnie blokują.
                        Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

Morgoth, sa dwupasmowki w miastach, na ktorych dozwolona jest 60tka, 70tka i nawet 80tka ...

I nie widze na nich malucha na lewym pasie - chociaz jak sie przeprowadzisz do Wroclawia i kupisz malczaka, to widze pierwszego chetnego ...

Ponadto dyskusja rozwiazana - w Pl jezdzimy prawym pasem i tyle ... a grzecznosc? Grzecznosc juz dawno wyemigrowala z naszych Polskich drog - a wiem co mowie, bo czesto trzaskam po 50-100 km po miescie za dnia i widze jak ludzie jezdza. Jak mam przed soba 5 aut i akurat gdzies hen hen daleko widze niemca na kierunkowskazie, to mam 99% szans na to, ze ja go puszcze - bo chamstwo przede mna sie spieszy
                          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• westwi78
                            RS
                            • 2008
                            • 2940

Rejestracja KWA...
                            o to Ci skur#%&!yn z mojego miasta (tzn rejestracja). Pamiętasz może firmę z naczepy?
                            Przepraszam w imieniu reszty KWA

Komentarz

• filipT
                              Rider
                              • 2010
                              • 554

Morgoth, ale grzeczność obowiązuje w obie strony. Ciężko wyobrazić sobie sytuacje gdzie przy 2 pasach na wprost z czego jeden też do skrętu w prawo, wszyscy stoją na lewym bo a nóż trafi się ktoś kto będzie skręcał i nie będzie łaskaw poczekać 30 sekund aż zapali się wszystkim zielone.
                              Takie zjechanie równa się wjazd na czerwonym :wink:
                              Mój Szkodnik

Komentarz

• Morgoth
                                L&K
                                • 2010
                                • 1116

Morgoth, sa dwupasmowki w miastach, na ktorych dozwolona jest 60tka, 70tka i nawet 80tka ...
                                Owszem ale tam raczej nie ma skrzyżowań ze światłami, co?

Zamieszczone przez filipT
                                Morgoth, ale grzeczność obowiązuje w obie strony.
                                Oczywiście, czy ja mówię że nie. Jeśli ten z przodu widzi że koleś z tyłu miga, to dlaczego go nie puszcza? A jeśli nie widzi, albo nie może zjechać, to nie robi nic i koleś czeka jak wszyscy. Ot i cały wic, nie ma sensu się kłócić.
                                Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Deo
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1729
                                  • Volkswagen
                                  • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Przyjedz do Krk to zobaczysz dwupasmową "70" ze skrzyżowaniem i światłami :P
                                  Pozdrawiam,
                                  Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                  Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

• zajas
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 631

Deo,

Komentarz

• vince123
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 923

przepuszczam dzis sobie ludzi na pasach....patrze po lusterkach a tu z lewej strony polonez mnie mija...malo brakowalo i mialby kogos na masce...a na dodatek ustawil sie przede mna i zachowuje sie jak gdyby nigdy nic...strabialem typa ,a on zaskoczony....heh
                                      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                      nadkole nowe LP
                                      kontakt PW

Komentarz

• martinl
                                        Ambiente
                                        • 2006
                                        • 133
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Deo
                                        Albo trzypasmową dwujezdniówkę z "70" i światłami (Bora, Wielicka...)
                                        1.9 TDI rulezzz...
                                        Było 116.6HP 287,4Nm
                                        Jest 139,6HP 325,5 Nm
                                        Beżowa strzała kombi

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

mnie osobiscie bardzo to wq...ia jak zielona strzałka jest blokowana przez pojazd jadący wprost :twisted: no chyba ze gosc w ostatniej chwili sie zatrzymał to ok. Kiedys jechałem za gosciem i specialnie włączyłem prawy kierunek wczesniej aby w razie czego gość z przodu to zobaczył i rzeczywiscie zapaliło sie żółte a gość myk na lewy pas co by udostępnić prawoskręt
                                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Thundi
                                            L&K
                                            • 2005
                                            • 1157

Zamieszczone przez piramida
                                            mnie osobiscie bardzo to wq...ia jak zielona strzałka jest blokowana przez pojazd jadący wprost
                                            Ot i właśnie ludzkość, z jednej strony będą krzyczeć że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny a z drugiej żebyś stawał na lewym pasie bo uniemożliwiasz skorzystanie z zielonej strzałki.

Ktoś kto staje na prawym pasie (który umożliwia jazdę na wprost i skręt w prawo) nie łamie przepisów - gorzej on właśnie zastosował się do przepisów :!: Więc radzę w takich przypadkach wyluzować

Zamieszczone przez Deo
                                            Na upartego Wrocław też może być (Legnicka) (3 pasmowa 70km/h of corse)
                                            O ortografie dba FF.
                                            Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                                            http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                                            Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• Hunter
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 1655

westwi78, jeden kierowca o całym mieście czy miejscowości nie świadczy :wink: Nie wiem z jakiej firmy było to auto. Pozdro

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

westwi78, jeden kierowca o całym mieście czy miejscowości nie świadczy :wink: Nie wiem z jakiej firmy było to auto. Pozdro
                                                a to szkoda bo jakby z tej znanej i byś znał dokładny nr rej, to by zadzwonił i przeprosił

Komentarz

• Hunter
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1655

westwi78,

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Thundi
                                                    Zamieszczone przez piramida
                                                    mnie osobiscie bardzo to wq...ia jak zielona strzałka jest blokowana przez pojazd jadący wprost
                                                    Ot i właśnie ludzkość, z jednej strony będą krzyczeć że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny a z drugiej żebyś stawał na lewym pasie bo uniemożliwiasz skorzystanie z zielonej strzałki.

Ktoś kto staje na prawym pasie (który umożliwia jazdę na wprost i skręt w prawo) nie łamie przepisów - gorzej on właśnie zastosował się do przepisów :!: Więc radzę w takich przypadkach wyluzować

Zamieszczone przez Deo
                                                    Na upartego Wrocław też może być (Legnicka) (3 pasmowa 70km/h of corse)
                                                    wiesz tu nie chodzi o łamanie przepisów tylko o prawa dzungli, jak jest lewy pas wolny to przeciez logiczne ze stając na prawym bede blokować prawoskręt. Z resztą przyzwyczaiłem sie juz ze wiekszość kierowców nie patrzy w lusterka i ma głęboko w dupie co sie dzieje za nimi na drodze :!: Przykład między innymi blokowanie lewego pasa na drogach szybkiego ruchu i nie tylko jak nie przez slamazary to cięzarówki......
                                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...