Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Mickul
    Przede mną dwóch mistrzów środkowego - zjeżdżam trzy pasy na skrajnie lewy, wyprzedzam i wracam trzy pasy na skrajnie prawy. Potem przez chwilę jadę środkowym, bo wyprzedzam kolumnę ciężarówek i wbijam się na skrajnie lewy, bo na środkowym pasie również odbywał się manewr wyprzedzania. Manewr zakończony i wracam na skrajnie prawy.
    szczerze mówiąc, to za cholerę takich "manewrów" nie rozumiem
    gdybym to obserwował na drodze, to nie wiedziałbym w ogóle o co Tobie chodzi :roll:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• radekgw
      L&K
      • 2010
      • 1182

szkoda nie wiesz o co chodzi bo nie jezdzisz po autobahnach tam ludzie tak jezdza, ale w polsce nigdy sie to nie przyjmie wiec sie nie wczuwam i lece caly czas lewym
      Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez radekgw
        szkoda nie wiesz o co chodzi bo nie jezdzisz po autobahnach tam ludzie tak jezdza, ale w polsce nigdy sie to nie przyjmie wiec sie nie wczuwam i lece caly czas lewym
        no ale widziałem ze 2x w życiu autobana i tego manewru wyprzedzania, kogoś kto leci środkowym a ja prawym, kiedy przelatuje ze skrajnego prawego na skrajny lewy i wracam na prawy, to jakoś nie widzę
        chyba też się nie wczuwam za bardzo przynajmniej
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pascal
          Rider
          • 2009
          • 510
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:lol:

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

Zamieszczone przez szkoda
            no ale widziałem ze 2x w życiu autobana i tego manewru wyprzedzania, kogoś kto leci środkowym a ja prawym, kiedy przelatuje ze skrajnego prawego na skrajny lewy i wracam na prawy, to jakoś nie widzę
            w poniedzialek zrobie tysiaka po niemcowni i nagram Ci te ich manewry jak nie zapomne :szeroki_usmiech
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez szkoda
              w poniedzialek zrobie tysiaka po niemcowni i nagram Ci te ich manewry jak nie zapomne :szeroki_usmiech
              nagraj nagraj, ja czegoś takiego nie zarejestrowałem
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• pskosz
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 703

prędkość znowu w granicach 140-150km/h
                a jaka jest prędkość maks. na autostradzie :?:
                pozdrowienia

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8030
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

szkoda nie wiesz o co chodzi bo nie jezdzisz po autobahnach
                  Ja jeżdżę sporo i te numery też mnie dziwią. Może jednak macie za dużo pasów w jedną stronę na obwodnicy śląska skoro na trzech nie możecie się pomieścić , a dodatkowo dwa pasy odgrodzone idą równolegle w ty m samym kierunku.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Mickul
                    RS
                    • 2010
                    • 2847

Zamieszczone przez pskosz
                    prędkość znowu w granicach 140-150km/h
                    a jaka jest prędkość maks. na autostradzie :?:
                    Próbowałeś kiedyś wyprzedzać lewym pasem z przepisową prędkością? To tak jakby jechać w Warszawie przepisową 50km/h. Nie uważam, że łamanie przepisów jest okej, bo zwykle szanuję miejską 50km/h, jednak na drogach szybkiego ruchu wolę dodać gazu, bo nie chce mieć nikogo na dupie, nigdy. Nawet jest anegdota o polskich autostradach - są dwa pasy. Na prawym jedzie się 90km/h, a na lewym 160km/h.

Komentarz

• blind_walker
                      RS
                      • 2010
                      • 4533
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Odnośnie lewego pasa. Jedziemy sobie dzisiaj całą rodzinką A4 w kierunku Krakowa, środkowym pasem jedzie Polo ok 100-110km/h, za nim Trafic, a my zbliżamy się do tych dwóch samochodów. Tata zmienił pas na lewy(na prawy włączały się inne samochody, przez to nim nie wyprzedał), ale w lusterku pojawiło mu się czarne Porsche, no to z powrotem na środkowy pas, puściliśmy go, ale od razu ustawiliśmy się za nim, żeby choć przez chwilę posłuchać prawdziwej muzyki. Nagle gościu z Trafica wrył się przed nos 911stce i zaczął zwalniać. Na to Porsz poszedł prawym pasem, wyprzedził Renówkę, VW i... zaczął ostro hamować. Efekt był jeden: Renka tańcowała w rytm wcześniej wspomnianej melodii z dodatkiem odgłosu piszczących opon, a z tyłu zrobiło się niemałe zamieszanie.
                      mkII 20VT (600h worked)
                      Roooooomster

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez blind_walker
                        Odnośnie lewego pasa. Jedziemy sobie dzisiaj całą rodzinką A4 w kierunku Krakowa, środkowym pasem jedzie Polo ok 100-110km/h, za nim Trafic, a my zbliżamy się do tych dwóch samochodów. Tata zmienił pas na lewy(na prawy włączały się inne samochody, przez to nim nie wyprzedał), ale w lusterku pojawiło mu się czarne Porsche, no to z powrotem na środkowy pas, puściliśmy go, ale od razu ustawiliśmy się za nim, żeby choć przez chwilę posłuchać prawdziwej muzyki. Nagle gościu z Trafica wrył się przed nos 911stce i zaczął zwalniać. Na to Porsz poszedł prawym pasem, wyprzedził Renówkę, VW i... zaczął ostro hamować. Efekt był jeden: Renka tańcowała w rytm wcześniej wspomnianej melodii z dodatkiem odgłosu piszczących opon, a z tyłu zrobiło się niemałe zamieszanie.
                        co za debil, juz nie musiał sie chwalic ze ma super bryke, szkoda ze nie wziął pod uwage ze pozostali uzytkownicy drogi nie mają takich hamulców jak on :!:
                        Szkoda ze tak nie zrobił cięzarówce wtedy moze dowiedział by sie prawdy :szeroki_usmiech
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• blind_walker
                          RS
                          • 2010
                          • 4533
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

co za debil, juz nie musiał sie chwalic ze ma super bryke, szkoda ze nie wziął pod uwage ze pozostali uzytkownicy drogi nie mają takich hamulców jak on :!:

A miał się czym chwalić, bo o ile wiem, te żółte są najpotężniejsze jakie można mieć w Porsche, a on właśnie takie miał...
                          mkII 20VT (600h worked)
                          Roooooomster

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Mickul, już się przyzwaczaiłem do mistrzów środkowego pasa, biorę ich prawym/lewym w zalezności od sytuacji.
                            Na poczatku zajeżdzałem przed nich i zmniejszałem prędkość o 10 km/h od nich i zmuszałem go do zmiany pasa, gdy zmieniał pas na lewy, ja myk na prawy. :diabelski_usmiech
                            Oczywiście uprzednio sprawdziłem kto powozi, aby nie mieć klepanej michy przez karków :P

Na DTŚ-ce optymalnie jest jechać 130-140 lewym. Mało jest gości kórzy jadą szybciej, bo zakręty bardzie ostre niż na A4.
                            Na A4 to lewym trzeba ciąć <160, aby za bardzo często nie zmieniać pasów.
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• jama89
                              L&K
                              • 2008
                              • 1214

Zamieszczone przez blind_walker
                              bo o ile wiem, te żółte są najpotężniejsze jakie można mieć w Porsche, a on właśnie takie miał...
                              to są ceramiczne, więc napewno narobiły zamieszania i strachu gościowi z renatki :P
                              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• rkb
                                RS
                                • 2008
                                • 2152
                                • Rapid Spaceback (NH1)
                                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Na mnie ciąży jakieś fatum, w 2 dni na tym samym skrzyżowaniu widzialem 3 wypadki na żywca jak na światlach stalem
                                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Mickul
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2847

I wczoraj kolejna przygoda - stoję równolegle na światłach ze starym BMW 5 (ten okularnik). Ja skręcam w prawo, on w lewo. Jego zielone zapaliło się pierwsze więc delikatnie zjechał na mój pas, a ja patrzę co on robi. Skręcał w lewo dokładnie na Al. Korfantego, która ma trzy pasy no i nagle - zarzuca tylnymi kołami, zaczyna driftować na te trzy pasy i... krawężnik, dwie opony poszły się j... :lol:

Komentarz

• keneida
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 316

jechałem do pracy (Wrocław, Krakowska w stronę centrum) jak zazwyczaj o tej porze płynność ruchu średnia.
                                    Panu musiało się nieźle śpieszyć to postanowił z lewego pasa przejechać na drugą stronę ulicy na chodnik + ścieżka rowerowa i tam skrócić sobie drogę.

Pech chciał, że przed nim pojawił się samochodzik z przyczepką chcący się włączyć do ruchu. A, że chciał się włączyć w kierunku większości kierowców i, że jakoś niespecjalnie go chcieli wpuścić to kierownik audicy sobie trochę postał
                                    Wrocławskie spoty

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

:shock: :shock: :shock:
                                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• adi747
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1138

pajace :evil: temu drogi za mało a ten drugi ma tak wielkie auto ze 2 miejsca zajmje takich lubie najbardziej zostawiają auto jak gówno i idą dalej :roll: polska no i rosja :?
                                        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                        była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                        2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                        JEST
                                        megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                        octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• abstinent
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4842
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

e no bez przesady, a skąd wiecie że wcześniej tak ktoś zaparkował, że inaczej nie mógł postawić?
                                          no chyba że kolega widział jak podjechał to faktycznie cepy
                                          szkoda że straż miejska nie może wlepić mandatu na takim parkingu przy sklepie :twisted:
                                          takie chamstwo trzeba tępić :box2

Komentarz

• suchy
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 682

Mihau, Mam taką pacjentkę na osiedlu z identycznym problemem. Tyle, że ta "moja" stanęła by tak metr wcześniej nie dojeżdżając do końca miejsca parkingowego..przez co często również blokuje wyjazd z miejsc parkingowych obok(ponieważ z wiekszości trzeba wyjeżdzać na skręconych kołach bo droga wąska) i wcale jej to nie obchodzi ale jak ją raz ktoś na chwilkę zastawił to aż przez zamknięte okno słyszałem jak się na gościa wydzierała.. :|
                                            Było, minęło:
                                            RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• Yarwa
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 915
                                              • BMW

ja przynajmniej wr Wrocku zauważam pewną zależność - im mniejsze auto to tym bardziej nie starannie parkuje i zajmuje 2 miejsca parkingowe. Jest to nagminne.

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Ostatnio jest moda na zwezki. Przed kazda zwezka oczywiscie tiry blokuja lewy pas, bo to jest jakas inna rasa i twierdza ze ci z malych to sa z innej planety. Oczywiscie zasada zamka nie istnieje wg nich, pomimo tego ze wielu juz mowi ze dostalo mandaty za blokowanie lewego pasa i nie wpuszczanie przed zwezka :twisted: Innych jak widac to nie uczy, chyba ze sami w koncu dostana.

Czasem tak mysle czy te ciolki z duzych nie jezdza tez malymi do sklepu, czy tylko jak to mawiaja przez 25 dni w miesiacu siedza za kolkiem i zajmuja sie masturbacja za nim :lol:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• pascal
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 510
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Maicroft, probelm jest o wiele bardziej złożony - to nie tylko ci duzi tak mają. ja jak wracam z warszawy do konstancina w godz. szczytu to musze popierdalać przez jakieś nadwiślańskie zadupia, bo na zwężce zawsze się znajdzie jakiś wychowawca jebany co blokuje lewy pas, żeby wszyscy stali na prawym. :evil:

Komentarz

• abstinent
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 4842
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, a później na CB słyszę kur... co za pierd... cwaniaki z pod tecso
                                                    no cóż jak się da szybciej to czemu nie :lol:
                                                    ja to przynajmniej zawracam gdzieś dalej a nie na chama koło ronda na podwójnej :twisted:
                                                    sami są sobie winni :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...