Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soszek81
    L&K
    • 2010
    • 1245

Zamieszczone przez xtremesystems
    zle kolege soszka zrozumieliscie.
    on jechal caly czas lewym pasem a tir (jak rozumiem ) jechal prawym pasem. nagle tir zaczal zmieniac w polowie ronda pas na lewy i nie zauwazyl kolegi w osoboce..

nie wiem ale to zmieniajacy pas ustepuje pierwszenstwa wiec byla by wina tira. kolega jachal caly czas swoim pasem
    Tak na prawdę nikt mnie nie zrozumiał. Rondo ma dwa pasy ruchu, dojazdówki i zjazdówki również po dwa pasy.
    Dojeżdżając do tego ronda jest oznaczenie na tablicach oraz wymalowane na pasach:
    prawy pas dojazdowy - jedziesz przez rondo na wprost lub w prawo
    lewy pas dojazdowy - jedziesz przez rondo na wprost lub na rondzie w lewo

Tir jedzie prawym, czyli zgodnie z oznaczeniem nie powinien jechać w lewo.
    Jako że ja jadę prosto, na lewym Tir a jestem szybszy, daję przed rondem na lewy pas. W połowie ronda jestem na wysokości kabiny Tira, gdzie on zaczął skręcać w lewo z pasa prawego.
    czyli kto pojechał niezgodnie z przepisami??

xtremesystems - masz prawko już od 4 lat.
    Ja mam swoje dopiero od 13tu.
    Moja żona ma prawko od 10 ciu.
    Kolejna sprawa - ile jeździsz?
    Moja żona w te 10 lat przejechała z 7-8k km (90% miasto).
    Ja tylko w zeszłym 40k km, całość w PL.

Piszesz że słusznie jadąc z przepisową prędkością niektórzy blokują lewy pas. Już ci inni odpowiedzieli.
    Pojeździj jeszcze trochę, pojeździj jeszcze więcej. Zrób kilka razy po 600-800km na dzień po PL (bez autostrad, sporadycznie ekspresówkami) - zajmuje to dzięki życzliwości właśnie takich focusów na lewym pasie po naście godzin. Wtedy się dopiero zaczyna. Masz jeszcze 200km do domu, a ci tu taki k..as pokazuje swoje ja. Jechałeś rozsądnie (ok. 100km/h), ale po 500km trasy i kilkudziesięciu takich cwelach na drodze, masz 2 godziny w plecy, mega wkurzenie na wszystko, nie licząc samego zmęczenia jazdą i dniem. A tu perspektywa jazdy nie wiadomo jeszcze przez ile za takim mistrzem kierownicy i kolejne kilka godzin jazdy.
    Tylko że dla takiego mistrza przejechać 100 km to wyprawa na weekend.
    Dla innych to mniej niż 90 min.
    Nie róbmy po prostu innym tego co nam niemiłe. Ja nie blokuję, nie zajeżdżam, nie wymuszam, często wpuszczam z podporządkowanych. A przez kilku takich inteligentnych na drodze, po tych 4 godzinach w aucie już nie chce mi się być taki oki.
    Bo wychodzi że jestem na drodze jedynym frajerem co się zachowuje fair. No może nie jedynym, ale w okolicach 0,5% tych co na drodze.
    Takie mam odczucia.
    Była O1 kombi ALH++ 150/340
    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez soszek81
      Bo wychodzi że jestem na drodze jedynym frajerem co się zachowuje fair.
      dokładnie
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

soszek81, 100% racji !!! Nic dodać, nic ująć.
        Czarny Elegance

Komentarz

• xtremesystems
          RS
          • 2010
          • 2254
          • Hyundai

Piszesz że słusznie jadąc z przepisową prędkością niektórzy blokują lewy pas. Już ci inni odpowiedzieli.
          nie pisalem ze slusznie.. kuzwa nikt nie czyta ze zrozumieniem

wysnułem hipoteze ze moze policja nie wlepia mandatow za lewy pas coby wlasnie lewopasowi ociagacze stopowali narwancow co na 90 jada 150.. ot tyle hipotezy

ja natomiast jezdze lewym bo i tak nikt mnie nie dogania . a jak sie komus uda to zjeżdzam na prawy i go puszczam

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

xtremesystems a może właśnie dlatego w Niemczech, Austrii i innych cywilizowanych krajach jest mniej wypadków że policja łapie takich ćwoków i wlepia mandaty :idea:

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez xtremesystems
              ja natomiast jezdze lewym bo i tak nikt mnie nie dogania
              :twisted: :tunning
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• abstinent
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4842
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szkoda weź zrób porządek bo nie mogę już ad:

Komentarz

• xtremesystems
                  RS
                  • 2010
                  • 2254
                  • Hyundai

Zamieszczone przez abstinent
                  xtremesystems a może właśnie dlatego w Niemczech, Austrii i innych cywilizowanych krajach jest mniej wypadków że policja łapie takich ćwoków i wlepia mandaty :idea:
                  mozliwe..
                  chociaz tam sa takie drogi ze sztuka jest blokowac inne auta

Komentarz

• soszek81
                    L&K
                    • 2010
                    • 1245

Jak i Policja nie wlepia przechodzącym na czerwonym.
                    extremesystems
                    Nie bierz zbytnio do siebie. Po 300k km przejdzie ci zrozumienie działań drogówki
                    Za to wciąż będziesz zaszokowany tym co inni potrafią zrobić na drodze.
                    Swoją połówkę właśnie w ten sposób motywowałem - zobacz, kochanie, jakie ofermy jeżdżą, co potrafią zrobić i ty się obawiasz że będziesz źle jeździć?? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                    Odrobina doskonalenia zachowania na drodze i się nie boję że jedzie sama z naszym synkiem przez miasto czy gdzieś dalej.

szkoda - dzięki :P ops: taki ze mnie czasem Don Kiszot :diabelski_usmiech ale też i do świętego mi trochę brakuje 8)

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

szkoda - dzięki :P ops: taki ze mnie czasem Don Kiszot :diabelski_usmiech ale też i do świętego mi trochę brakuje 8)
                      mi też, ale przynajmniej się staram :!:

[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 22:45 ]
                      Jak i Policja nie wlepia przechodzącym na czerwonym.
                      wlepia :idea:
                      uważajcie :!: :szeroki_usmiech
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piori
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 116

Zamieszczone przez szkoda
                        lewy pas... dżizasss, w piątek coś mnie podkusiło i wystartowałem w kierunku Torunia około 15 (bo zazwyczaj jadę w nocy), to co się działo na gdańskiej to był jakiś horror, skur@#$%yny przylepione do lewego pasa na stałe.
                        koleś płynący fokusem, nie wiadomo, 90-95km\h zablokował całą drogę, za nim kawalkada samochodów, na prawym co jakiś czas auto, więc mało kto decydował się na slalom, a ten JEDZIE, mówię mu na CB, że dlaczego, skoro jedzie sobie spokojnie, to zajmuje prawy, czy nie widzi co się dzieje za nim?!
                        oczywiście standardowa odpowiedź, że jedzie przepisowo i żebym ja się nauczył "porządnie jeździć", mi wszystko opadło, ale z tego co słyszałem to reszta na CB go zeżarła.
                        szkoda, słyszałem Cię na CB
                        Na pewno to byłeś Ty, bo właśnie mówiłeś że zwykle jeździsz w nocy i na jakiegoś focusa nadawałeś. To było gdzieś między Nowym Dworem a Płońskiem. Miałem też się włączyć do dyskusji, ale nie było już potrzeby :P Codziennie śmigam siódemką do pracy, także wyobrażasz sobie ile zdrowia tam tracę.

Może np. napisalibyśmy jakąś petycję na petycje.pl do Komendy Głównej Policji, żeby policjanci bardziej zwracali uwagę na auta blokujące lewy pas? Bo co z tego, że prawo jest po naszej stronie, skoro praktycznie jest ono martwe?

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez piori
                          Może np. napisalibyśmy jakąś petycję na petycje.pl do Komendy Głównej Policji, żeby policjanci bardziej zwracali uwagę na auta blokujące lewy pas?
                          Ja jestem jak najbarziej "ZA" ale znając nasza policję to absolutnie nic nie da. Choć spróbowac zawsze warto
                          Czarny Elegance

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Big, jak by tak zebrać kilkaset tyś podpisów, do tego gdzieś w mediach żeby ktoś zrobił artykuł i kto wie....

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

abstinent, dlatego napisałem, że spróbowac zawsze warto. Pytanie tylko kto zająłby się napisaniem takowej petycji?
                              Czarny Elegance

Komentarz

• dontak
                                Rider
                                • 2008
                                • 586
                                • Octavia III combi (5E5)
                                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Tir jedzie prawym, czyli zgodnie z oznaczeniem nie powinien jechać w lewo.
                                Jako że ja jadę prosto, na lewym Tir a jestem szybszy, daję przed rondem na lewy pas. W połowie ronda jestem na wysokości kabiny Tira, gdzie on zaczął skręcać w lewo z pasa prawego.
                                czyli kto pojechał niezgodnie z przepisami??
                                Może po prostu jakby tir jechał lewym pasem w lewo to by się nie zmieścił w zakręcie? Kiedyś, nie wiem jak jest teraz, było dopuszczalne żeby duże samochody skręcały z powiedzmy z prawego pasa w lewo (i odwrotnie) ze względu właśnie na to że naczepa mogła się nie zmieścić w zakręt i "zabrałaby" pół skrzyżowania ze sobą.
                                OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• waylander
                                  Classic
                                  • 2006
                                  • 35

Dontak, to jest naprawdę duże rondo i tir bez problemu zmieściłby się w zakręcie.

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez piori
                                    szkoda, słyszałem Cię na CB
                                    Na pewno to byłeś Ty, bo właśnie mówiłeś że zwykle jeździsz w nocy i na jakiegoś focusa nadawałeś. To było gdzieś między Nowym Dworem a Płońskiem. Miałem też się włączyć do dyskusji, ale nie było już potrzeby Codziennie śmigam siódemką do pracy, także wyobrażasz sobie ile zdrowia tam tracę.
                                    hehe, no pewnie, że ja
                                    na koniec powiedziałem jeszcze "kurwa mać" :szeroki_usmiech
                                    no nie zazdroszczę, to jest jakaś plaga, masakra, syf i padaczka :!: :?
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• soszek81
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1245

Zamieszczone przez waylander
                                      Dontak, to jest naprawdę duże rondo i tir bez problemu zmieściłby się w zakręcie.
                                      Dokładnie - miejsca tam bez liku na każdym pasie i każdy normalny TIR z lewego się wyrabia z dużym zapasem.

51.427682,21.150161

wklej to w Google Maps i zobie przybliż - nawet z satelity masz widoczne oznaczenie pasów, do tego widać tam akurat jakiegoś Tira i zobacz czy się nie mieści.

Komentarz

• krzysiek13
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1155

Mnie słabi zajmowanie miejsc przez niektórych pod blokiem :shock:
                                        Wszyscy ustawiają się równolegle do krawężnika, jeden za drugim. W zależności od tego, jak się ustawią wchodzi od 10 do ponad 15 samochodów. :evil: Przerwy między samochodami po 2-3 metry i nie ma gdzie zaparkować. Bo przyjedzie taki w godzinach przedpołudniowych jak jest pusto i staje po środku gdzieś, później ludzie dojeżdżają i się robi burdel. Ja się wcisnę gdzieś na styk, albo na początek, a po kilku godzinach wjazdów i wyjazdów wygląda to tak, że zająłem 2 miejsca :evil: Strasznie mnie to irytuje
                                        Octavia

Komentarz

• dwaoka
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 927

a co byś powiedział jakbyś taki widok miał codziennie po wyjściu z klatki? czasem wózkiem z małym dzieckiem nie mogę wyjechać

policja ani straż miejska nie mają podstaw żeby interweniować, bo to prywatna brama...
                                          bkc+dsg

Komentarz

• krzysiek13
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1155

dwaoka, ładna maszyna, szkoda, że burak jeździ
                                            Octavia

Komentarz

• soszek81
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1245

dwaoka - może małe ślady dziecięcych bucików na masce przy każdym takim prakowaniu? I cierpliwie czekać na powrót SZ. P. Kierowcy?

Kiedyś w KR jedna osoba też parkowała jak ostatnia k...., się zgadaliśmy w 4rech i tak zaparkowaliśmy na dwa dni, że staliśmy po 2cm z każdej strony przy całym aucie. Podziałało. Bez dyskusji i awantur. Może dlatego że jestem najmniejszy? (176cm i 100kg?) :diabelski_usmiech

Może jakieś słupki wkopane w chodnik? Jedna kostka do wyjęcia, słupek 5cm średnicy i wbić w ziemię na 0,5m? Tak co 1m przy całym bloku??

Komentarz

• dwaoka
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 927

rozne mysli czlowiekowi przychodza do glowy, najpierw myslalem zeby skuc sobie lod z balkonu (mam nad wejsciem), ale kobitka (przedsiebiorca) moze zazadac od zarzadcy odszkodowania i wszystkich uderzy po kieszeni...

sprawa jest trudna, bo to jest brama (studnia) i kamienice sa oddzielnymi wspolnotami, a kazdy ma udzial w dziedzincu, nie mozna od tak postawic slupkow...

ostatnio sie dowiedzialem, ze wszyscy moga wystapic do UM na postawienie znakow, i wtedy na tej podstawie Policja moze przyjechac i wlepic mandat / holowac auto...

krew mnie zalewa, ale robie codziennie zdjecia i zbieram dokumentacje
                                                bkc+dsg

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez dwaoka
                                                  a co byś powiedział jakbyś taki widok miał codziennie po wyjściu z klatki?
                                                  Zacznij od zwrócenia uwagi jak nie pomoże to często skutkuje kartka A4 z prośbą o rozsądne parkowanie przyklejona na plastusia (cała kartka zamazana od spodem klejem) na przedniej szybie a jak to nie pomoże to myślę, że jak kobitka z rana będzie musiał napompować cztery koła to jej przejdzie ochota na durne parkowanie.
                                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Iqwan
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 758

lub też taka wlepa:

była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                                                    a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

Pracuję...