Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macluke
    Elegance
    • 2010
    • 875

Zamieszczone przez piramida
    i byc moze następnym razem upewni sie czy rzeczywiście nic nie jedzie :szeroki_usmiech
    no, przy okazji pojawił sie element edukacyjny
    A ja dzisiaj miałem odwrotnie - jechałem (wieczorem) z Długiej w Prądnicką, stoję na światłach, przede mną koles na numerach KN, ruszamy a on przejeżdzą przez skrzyżowanie z prędkością 25km/h.
    Mimo tego, że byłem trzeci w rzędzie aut, myślałem, że nie przejadę na zielonym :evil:

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

Kobieta za kółkiem w tej zacnej bryce, jechała odwrotnie niż przepisy nakazują gdzie można- nie wyprzedzała a gdzie nie można- wyprzedzała, pały w nieoznakowanej vectrze nawet nie zareagowały chociaż byli zmuszeni uciekać na pobocze gdy ta szła "na trzeciego"- bali się albo zadzierać albo że jej nie dogonią nawet prędkości rozwijała takie że ja przy stanie licznika zloty sześćdziesiąt czułem się jak na furmance :szeroki_usmiech
      Załączone pliki

Komentarz

• winni77
        RS
        • 2009
        • 2183
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie dziś, a właściwie wczoraj osłabił kierownik Mini. Stoi sobie na pasie do skrętu w lewo jakieś 8 aut, ja jestem 7dmy, a przede mną owe Mini. Zapaliło się zielone i kierownik błyskawicznie zorientował się, że nie zmieści się na tych światłach, więc wyskoczył na pas do jazdy wprost, licząc (z resztą słusznie), że kierowca przed nim zatrzyma się na zółtym, tuż przez końcem pasa skręcił sobie z pasa do jazdy na wprost jadąc pół skrętu już na czerwonym. Nic tylko lać i patrzeć czy równo puchnie :evil:
        Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mickul
          RS
          • 2010
          • 2847

A mnie wczoraj osłabili wszyscy, którzy tylko czekają aż ktoś dostanie mandat.

Jadę sobie przez miasto w sznurku aut z 30-40km/h i za mną kierownik jedzie bez świateł (na samej postojówce, bo druga przepalona), więc mrugnąłem mu awaryjnymi, bo zapomnieć o światłach to ludzka rzecz. Za bardzo nie zrozumiał o co chodzi, więc myślałem, że zaraz sznurek dwudziestu aut z przeciwka mu pomruga - i co? I nikt nie pomrugał, bo po co, paluszki lewej ręki sobie zmęczą. Zapomnieć o światłach to ludzka rzecz - sam tak miałem i jechałem ponad 10km do domu, bo nikt nie raczył mi pomrugać, że jadę na postojówkach. A jechałem, ponieważ auto rodziców nie ma informacji na desce o zapalonych światłach mijania tylko od zapalenia świateł postojowych zapala się cała deska rozdzielcza i na tym koniec (trochę uciążliwe). Ja zawsze mrugam, bo nic mi się nie dzieje wtedy, a najczęściej jeszcze dziękują za przypomnienie - przecież to ludzka rzecz zapomnieć no ale po co mrugać? :shock:

Ludzie potrafią mrugać tylko jak się ma im z lewego pasa zjechać. :lol:

Komentarz

• PieTrzaK
            L&K
            • 2009
            • 1323
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

W sumie nie wiem czy omijał czy wyprzedzał, ale dosyć ambitnie:

Komentarz

• dontak
              Rider
              • 2008
              • 586
              • Octavia III combi (5E5)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wracając do lewego pasa to przedwczoraj osłabił mnie...... rowerzysta! Na dwupasmówce (centrum miasta i ruch dosyć spory) pomykał sobie rezolutnie lewym pasem :shock: Nie robił sobie nic z tego że wszyscy mu trąbią i mrugają! A co wolno mu! 8)
              OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• krzysiek13
                L&K
                • 2010
                • 1155

PieTrzaK, jak jadę do białego zawsze przynajmniej jeden raz coś takiego na mnie jedzie. Zazwyczaj, ale nie zawsze - litwini. To się stało jakimś standardem ostatnio. :shock: Raz jechałem i leci na mnie taki na zwężce gdzieś w okolicach Jeżewa, bardzo dobra widoczność, więc z daleka zauważyłem, zatrzymałem się i wjechałem między pachołki. Litwin niewzruszony.
                Octavia

Komentarz

• Mickul
                  RS
                  • 2010
                  • 2847

Zamieszczone przez delanopl
                  Kobieta za kółkiem w tej zacnej bryce, jechała odwrotnie niż przepisy nakazują gdzie można- nie wyprzedzała a gdzie nie można- wyprzedzała, pały w nieoznakowanej vectrze nawet nie zareagowały chociaż byli zmuszeni uciekać na pobocze gdy ta szła "na trzeciego"- bali się albo zadzierać albo że jej nie dogonią nawet prędkości rozwijała takie że ja przy stanie licznika zloty sześćdziesiąt czułem się jak na furmance :szeroki_usmiech
                  Powinno być prawo, że za przekroczenie prędkości o 150% zabiera się auto. :diabelski_usmiech

Komentarz

• sew1981
                    RS
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2009
                    • 10917
                    • Fiat

k085, no cóż jeżdza jak u siebie...zapominają, że już są w Polsce.
                    PieTrzaK, trzeba na takich bohaterów tirów uważąć, ale ten to chyba raczej omija, może ten z naprzeciwka wolno jechał,trzeba by to widzieć. Może mu mrugnął. Wiecie jak omijał to z drugiej strony się nie dziwie , że się wpitala, wiecie jakie "odejście" ma z naczepą jak stanie, możliwe, że by tam stał godzine, jak ruch z naprzeciwka i by blokował z tyłu.

Komentarz

• dwaoka
                      Elegance
                      • 2010
                      • 927

Zamieszczone przez Mickul
                      Zamieszczone przez delanopl
                      Powinno być prawo, że za przekroczenie prędkości o 150% zabiera się auto. :diabelski_usmiech
                      etam, lepiej przymusowa LOBOTOMIA.
                      bkc+dsg

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                        RS
                        • 2010
                        • 2822

Zamieszczone przez dontak
                        Wracając do lewego pasa to przedwczoraj osłabił mnie...... rowerzysta! Na dwupasmówce (centrum miasta i ruch dosyć spory) pomykał sobie rezolutnie lewym pasem :shock: Nie robił sobie nic z tego że wszyscy mu trąbią i mrugają! A co wolno mu! 8)
                        dzis miałem podobnego delikwenta.... tylko ten "mój" lawirował po dwóch pasach nie dość że śnieg napadał, na drodze ślisko bo błoto posniegowe leży, to ten daje po garach praktycznie środkiem ulicy... i żeby jeszcze było zabawniej, bez żadnej kamizelki odblaskowej czy nawet światełka z tyłu.... szczęście że ruch był nieduży, bo chyba miazga by z niego została, no ale suma sumarum koleś się opamiętał po kilku obtrąbieniach, bo zaraz zjechał na nieodśnieżony chodnik
                        SPOT Poznań:
                        .....
                        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• PieTrzaK
                          L&K
                          • 2009
                          • 1323
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

k085, ja tą trasą jeżdżę coś koło 2 razy na tydzień i to co tam się dzieje po pojęcie przechodzi... :wink: Właśnie przez trasy na DK8 moja dziewczyna boi się wsiąść za kółko :wink:

sew1981, może omija, może nie - na focie dokładnie przebiegu nie widać. Ale wygląda to mimo wszystko dosyć ciekawie :P

Komentarz

• delanopl
                            Elegance
                            • 2009
                            • 831

Mickul, zwłaszcza takim bezmyślnym ludziom :diabelski_usmiech

Komentarz

• czernobyl
                              L&K
                              • 2008
                              • 1276
                              • Octavia III (5E3)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez k085
                              PieTrzaK, jak jadę do białego zawsze przynajmniej jeden raz coś takiego na mnie jedzie. Zazwyczaj, ale nie zawsze - litwini. To się stało jakimś standardem ostatnio. Raz jechałem i leci na mnie taki na zwężce gdzieś w okolicach Jeżewa, bardzo dobra widoczność, więc z daleka zauważyłem, zatrzymałem się i wjechałem między pachołki. Litwin niewzruszony.
                              no, na zdjęciu PieTrzaK, jest od biedy miejsce na 3 - mnie ostatnio Litwini próbują rozjechać przy każdej okazji na kawałku Łomża - Ostrołęka (DK 61, de facto skrótowa trasa do republik nadbałtyckich, używana przez lżejsze tiry oraz te cięższe, gdy nie ma krokodyli k. stadionu w Łomży) - tam panowie z LT/LV/EST robią dokładnie to samo, ostatnio jakiś niedorozwój wypadł jakieś 400 przede mną wyprzedzając inną ciężarówkę. jak się pojeździ trasami, którymi śmigają Litwini (ja zaliczam często odcinek Łomża - Płock, zbieżny z trasami lawet i osobówek z pn-wsch. EU) i zastanawiam się, za ile świniaków się tam dostaje prawo jazdy :evil:

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez czernobyl
                                ... zastanawiam się, za ile świniaków się tam dostaje prawo jazdy :evil:
                                U nich mandaty za takie ekscesy to w przeliczeniu 3000 zł i jeżdzą potulnie jak baranki.
                                U nas sobie fantazjują bo na nasze 500zł sikają ciepłym moczem.
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• PieTrzaK
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1323
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez czernobyl
                                  Łomża - Ostrołęka
                                  Kawałek ładnej drogi to kozaczą :roll:

Komentarz

• blind_walker
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4533
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Śmigam sobie dzisiaj DTŚka i dojeżdżam do TIRa na środkowym pasie. Mrugam, gościu od razu awaryjkami przeprosił i grzecznie zjechał na prawy pas. Odmrugałem mu i pojechałem dalej przed siebie. Jednak są kumaci kierowcy na średnicówce.
                                    mkII 20VT (600h worked)
                                    Roooooomster

Komentarz

• słoń
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 777

ta średnicówka to jawi się tu jak jakaś droga piekielna na której wiara jest zła na siebie i każdy każdeko wku...a

Komentarz

• ja tam nie mam nic do tej trasy, mysle ze jest bardzo dobra szkoda tylko ze sie zaczyna znowu sypac. nie jezdze nia codziennie, ale uczeszczam przynajmniej 3 razy w tygodniu.
                                        Ja mialem ostatnio sytuacje taka ze nogi mi sie jak z waty zrobily.
                                        W czwartek ok 18 wracalem z Jaworzna od kolegi Kropecka. Dla okolicznych - dojezdzam od strony "Azotki" do rozjazdu przy stacji paliw i skrzyzowania gdzie od strony Borow jest skret w lewo na Jelen, facet w VW Transoprterze wlasnie sie ustawia na lewoskrecie, zdjalem noge z gazu, facet staje wiec na gaz i spokojnie, oczywiscie przepisowych 50 nie mialem, ale mysle ze 60 to nie przesada. Gdy jestem okolo 10 metrow przed facetem on nie wiedziec czemu rusza i zajezdza mi droge.
                                        Powiem szczerze dalej nic nie widzialem, odruchowo hamulec do dechy (dobrze ze jest ABS) szybko w prawo odbilem uciekajac az w jezdnie prostopadla i odrazu spowrotem na swoja bo przedemna latarnia i barierki. wyhamowalem juz z klaksonem wcisnietym.
                                        Facet pomalu odjechal patrzac, wiec pojechalem za nim i go zatrzymalem, ja mialem nogi z waty, ale myslalem ze on zejdzie na zawal jak sobie zdal sprawe co zrobil.
                                        Tak blisko juz dawno nie bylo od skasowania auta, jak wrocilem obejrzec slady to naprawde sie dziwie ze mi sie udalo, wiem ze wielka w tym zasluga ABS-u i ESP.

Komentarz

• dwaoka
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 927

w niedziele wracalem z Kielc do Grodziska, na drugim rondzie w Radomiu (ostatnim w strone Warszawy) wjezdzam srodkowym pasem na rondo i sekunde pozniej widze jak nastepnym wjazdem na rondo (z prawej) wpada (bez zatrzymania) autokar, bez mojego OSTREGO hamowania skasowal by mi caly bok, robiac ze mnie harmonijke... zjechal z ronda w strone Warszawy, ujechal troche lewym pasem blokujac wszystkich po czym przecial prawy i zjechal na przystanek zabrac ludzi... :shock:

[ Dodano: Wto 22 Lut, 11 14:28 ]
                                          cóż, wiekszy moze wiecej tak?
                                          bkc+dsg

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2822

Zamieszczone przez dwaoka
                                            cóż, wiekszy moze wiecej tak?
                                            nie, tak się jeździ w radomiu :P
                                            SPOT Poznań:
                                            .....

Komentarz

• dwaoka
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 927

Wojtas_Poznań, hehe, po paru latach nieobecności, czasem bywam w Kielcach, tam byłem świadkiem jak w lato próbowałem się włączyć do ruchu ze stacji benzynowej (w zakorkowaną ulicę) i przejezdzala L-ka i facet wrecz krzyczal do kursanta - NIE WPUSZCZAJ CWANIAKA!

tankowanie na stacji objawem cwaniactwa...
                                              bkc+dsg

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2822

przejezdzala L-ka i facet wrecz krzyczal do kursanta - NIE WPUSZCZAJ CWANIAKA!
                                                a Ty mu wtedy: " na Warszawiaka nie ma cfaniaka"
                                                SPOT Poznań:
                                                .....

Komentarz

• dwaoka
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 927

Wojtas_Poznań, Ja po Grodzisku M. jezdze z tablicami TK i zauwazam dwie zaleznosci, albo mi ktos siada na tylnym zderzaku, albo wpuszcza "tego przyjezdnego".

Pomimo meldunku, nie zmieniam rejestracji, bo ustawa nie przewiduje kary
                                                  bkc+dsg

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2822

mi ktos siada na tylnym zderzaku
                                                    to trzeba szybciej jeździć :P

Pomimo meldunku, nie zmieniam rejestracji
                                                    luzik, ja na swojej ulicy też mam zioma z blachami TK :szeroki_usmiech
                                                    SPOT Poznań:
                                                    .....

Komentarz

Pracuję...