Ja własnie kupiłem na nastepny rok po raz kolejny w axadirect...60% zniżki OC/AC do tego NW kier i pas na 50tys ASS szyby kradzież nawet pies i kot i radio płatnosc kartą kredytową. auto zastepcze nocleg w hotelu 3 gwiazdki z kierowca ponizej 26lat bez wkladu wlasnego i wyszło........ :twisted: 1022zł :twisted:
polecam axa direct kupujac polise podaj ten numer dodatkowa znizka AC1810145/00
po14 kwietnia uaktualnie ten numer bo pewnie sie zmieni
Z ta axa to nie ma reguly. Jednym oferuja tanie ubezpieczenie a innym drogie. Ja do tej pory mialem w axa OC na forda focusa, Jak kupilem O2 2008 rok to tez chcialem ubezpieczyc ale... OC + AC mini (tzn AC tylko od kradziezy) to mi zaoferowali za 1200 zl! a OC z pelnym AC to cos kolo 2300 PLN! i w tym czesci do naprawy to zamienniki. a w Avivie pelny pakiet (bez auta zastepczego) 1400 zl i czesci do naprawy oryginalne. Wiec co do ubezpieczycieli to nie ma reguly - trzeba do kazdego zadzwonic i prosic o przedstawienie indywidualnej oferty.
aha dodam jeszcze ze to ubezpieczenie to oczywiscie z pelna znizka tzn 60%, mam 28 lat w tym prawko 11 lat.
A ja w AXA Direct za Octavię 1.9 TDI Elegance, r. 2009 zapłaciłem równe 1500 zł.
W pakiecie wybrałem: OC+ZK+AC+KR+Assistance MIDI, AC/KR z pakietem na Europę, ze zniesionym wkładem własnym. Mam zniżki 60%, deklarowany przebieg do 30.000 km, niewielka miejscowość, auto wycenione zostało na 47.900 PLN.
Cenowo wygląda, że zmieściłem się gdzieś w środku naszych wycen ubezpieczenia
Pakiet dilerski w PZU OC AC NW szyby itp auto wycenione na 22450 + 2000 szyby pełne zniżki opłata 1574zł. ZGROZA. Rok temu za to samo zapłaciłem też w PZU u tej samej Pani 1170zł. :grrr
Ergo Hestia. Czeszka wyceniona na 56 kzł wrrr ( po roku tyle straciła :evil: )
Pełne zniżki (OC+AC+Assistance+szyby(5000)+NNW+ZK+ksenony) AC-serwisowy,udział wł i konsumpcja zniesiona. 1890 zł
A od czego zleży kwota ubezpieczenia :?: od samych zniżek :?: zobacz co ja podałem.
Jeśli Twój samochód jest wart 4000 to zapłaciłeś słono jeśli 7000 to masz super ubezpieczyciela a dochodzą jeszcze inne aspekty które maja wpływ na cenę końcową :!:
Panowie a gdzie najtańsze oc w przypadku kiedy pojazd stoi na starszego60% zniżek i na mnie współwłaściciel mam 24 lata? Chyba Że oc+ac mini w jakiejś przystępnej cenie, okolice Warszawy, 40km WWL. Bo szukam i patrzę i ciężko coś dobrać jestem w hdi i w tamtym roku płaciłem za oc 880 zł..
Pakiet dilerski w PZU OC AC NW szyby itp auto wycenione na 22450 + 2000 szyby pełne zniżki opłata 1574zł. ZGROZA. Rok temu za to samo zapłaciłem też w PZU u tej samej Pani 1170zł. :grrr
dokładnie taka kwote i to samo NW, OC, AC + szyby zaplacięlm za swoja 0II tylko ze wartosc ponad 40 tys
Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Octavia Kombi II 2006 rok, wyceniona na 37 000, co w porównaniu do zakupu jest kwotą zaniżoną o ok 3 000. OC i AC (Full opcja) - 2 700 złotych (OC 60% zniżek, AC 20% zniżek)
Komentarz