Numery rejestracyjne - Inspekcja Drogowa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robercik
    Drive
    • 2008
    • 91
    • Octavia II (1Z3)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

pewnie maja niezłe ciśnienie na wynik, auta pod "firmą" nie stoją
    Jest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
    Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
    Była O2 BXE
    Była O1 1.8T + automat

Komentarz

• Prezes52
      RS
      • 2012
      • 6427
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Strzelaja foty po godzinach non stop przewżnie wtedy stoją na poboczu i kamerują Trasa A4 miejscowość Dębno często tam się ustawiają

Mariusz
      Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3374
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Prezes52, Chyba DK4

A tak się pstryka fotki w Rzeszowie !
        Załączone pliki
        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Prezes52
          RS
          • 2012
          • 6427
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez phoneman
          Chyba DK4

juz mi się mylą te trasy

Mariusz
          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Flacha
            Rider
            • 2011
            • 315
            • Superb II combi (3V5)

I niech mi ktoś powie że tu chodzi o poprawienie bezpieczeństwa na drodze..Co to za bezpieczeństwo jak będzie jechał jakiś pirat 200 km/h , pstrykną mu fotkę a on kilometr dalej kogoś zabije?? I co po tym mandacie i fotce będzie?? Za coś takiego powinno się od razu zatrzymywać i karać a nie zdjęcia robić... Trafi się tak kiedyś i będzie afera że nie zatrzymali kogoś i tragedia potem była..
            Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• mirus1967
              Ambiente
              • 2010
              • 143
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Bardzo trafnie to ujales
              mirus67

Komentarz

• Alonzo_
                RS
                • 2009
                • 2460
                • Hyundai

Zamieszczone przez Flacha
                I niech mi ktoś powie że tu chodzi o poprawienie bezpieczeństwa na drodze..Co to za bezpieczeństwo jak będzie jechał jakiś pirat 200 km/h , pstrykną mu fotkę a on kilometr dalej kogoś zabije?? I co po tym mandacie i fotce będzie?? Za coś takiego powinno się od razu zatrzymywać i karać a nie zdjęcia robić... Trafi się tak kiedyś i będzie afera że nie zatrzymali kogoś i tragedia potem była..
                Powiedzą, że zajęci "innym pacjentem" byli i się wybielą, jak zawsze.
                Bo Rostek i ekipa mają inną wizję poprawy bezpieczeństwa . Przez straszenie nas (to sie prewencja u nich nazywa) i zbrojenie się za naszą kasę żeby więcej kasy skuteczniej wyciągać a nie reagować od razu. Po co od razu zatrzymywać takiego jak piszesz skoro może jeszcze ze 2-3 śmietniki na nim dalej zarobią. Reagowanie w danej chwili jest nieopłacalne .
                :wink:

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Flacha, przecież od dawna wiemy że nie chodzi tutaj o bezpieczeństwo tylko o nasze pieniądze :szeroki_usmiech ale z drugiej strony, kiedyś rzecznik ITD powiedział że jeżeli przyjdzie ci kilka razy mandat to na przyszłość zastanowisz sie czy warto zapierdalać czy jednak trochę nie zwolnić podczas podróży aczkolwiek nie wierzę w taką teorię ponieważ każdy nagina dozwolona prędkość przynajmniej o te 10-20km/h więc i tak kolejny mandat mu przyjdzie.
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Alonzo_
                    RS
                    • 2009
                    • 2460
                    • Hyundai

A najsmutniejsze to to , ze dziś zupełne dziadostwo mamy. Kiedyś to sie zagaiło z takim policemanem i po chwili z dużym prawdopodobieństwem się wiedziało jak go podejść albo że nie ma szansy. I nie zawsze kończyło sie mandatem albo łapówą.
                    A w dzisiejszych czasach zdarzyło sie (choć rzadko wpadam) że taki powiedział że dziś to nawet dorobić nie idzie bo mają takie ciśnienie (na wyniki i młodzi co patrzą im na ręce), a on chce sie dokulać od emerytury.

4 lata kiedyś latałem dużymi po polandzie i nigdy nie zapłaciłem mandatu. Sponsorowałem śniadanka i obiadki ale bez pisania kwitów. A dziś ...ech :? .

:wink:

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nie ITD, ale wracając w piątek z Jędrzejowa do Krk, na odcinku około 70 km, naliczyłem 5 aktywnych suszarek :shock:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• bishop
                        L&K
                        • 2012
                        • 1430

Zamieszczone przez Flacha
                        I niech mi ktoś powie że tu chodzi o poprawienie bezpieczeństwa na drodze..
                        Premier ...jest jak ojciec , on by na nie oszukał
                        [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QpyatBFA_HU&feature=player_embedded[/youtube]

ink

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Dzisiaj miałem okazję przetestować noxo110ex na srebrnym mondeo z ITD, bez problemu ich wyłapuje, chłopaki w Gaju na 50 walili foty w obie strony, tak byli sprytnie ustawieni że kierowcy jadący z stronę Myślenic mijając czynny fotoradar majac go już za sobą zazwyczaj przyspieszają po to aby wpaść na kolejną 50 za wzgórzem wpadając na ITD, do tego słaba widoczność i mandacik gotowy, ktoś kto nie posiada CB czy AR na 80% wpada na zasadzkę.

Natomiast jadąc z góry w stronę Krakowa jest 70 po czym łuk w prawo, przejście dla pieszych i 50, nie widziałem jeszcze kierowcy co by tam zwolnił do 50, średnia prędkość w tym miejscu to 70-80 prawie wszystkich kierowców którzy tamtędy jadą :!:

Resztę można sobie wyobrazić...

Mają rozmach sku...ny :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• macluke
                            Elegance
                            • 2010
                            • 875

piramida, na tych pięćdziesiątkach w rejonie Gaju w obie strony nikt nie jedzie 50.
                            Zatem zaczęło się polowanie.
                            No i teraz bohsterowi z ITD będą łapać na dwupasmówce, bo zamiast co najmniej 70 jest tam 50.

Komentarz

• mikolaj93
                              Rider
                              • 2009
                              • 385
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pomysł jak obejść te auta z itd.
                              Każda kamera widzi światło podczerwone. To jakby zamontować porządnego leda na podczerwień z tyłu to na zdjęciach nie było by nic widać
                              przykład http://www.tvprzemyslowa.pl/product/...0-ai-120/2027/
                              W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                              Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                              !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                              Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

mikolaj93, dobre :!: własnie sprawdziłem jak to jest z moim pilotem, rzeczywiście dwie diody walą po oczach aż miło :!:

Ciekawe czy antyradar kręcony kamerą też wysyła fale na podczerwień? To samo dotyczy się fotoradarów stacjonarnych?

Komentarz

• mikolaj93
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 385
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to trzeba kupić 500 diod i zamontować je za tylną szybą i wkoło tablic.
                                  Potem to opatentować i sprzedawać.
                                  Tylko pytanie jak to ma się do przepisu o zasłanianiu tablic.
                                  Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                                  !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                                  Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

mikolaj93, jak bedą miśki jechać za tobą i kręcić to przecież diody od razu będa widoczne, nie trzeba będzie fotoradaru

Komentarz

• Jacomelli
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 501

Ja się zastanawiam kiedy w naszym kraju znajdzie się kolejny prawnik z jajami (jak ten motocyklista na A2) i złoży pozew przeciwko ITD o wykorzystywanie fotoradarów stacjonarnych bez oznakowania- bo tak de-facto można utrzymywać, że taki fotoradar zamontowany w aucie kiedy stoi i napiernicza fotki z pobocza to jest dokładnie tym samym co fotoradar przenośny lub stacjonarny.

Gorisk na koszty sądowe można by dorzucić :diabelski_usmiech
                                      Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                      Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Jacomelli
                                        Ja się zastanawiam kiedy w naszym kraju znajdzie się kolejny prawnik z jajami (jak ten motocyklista na A2) i złoży pozew przeciwko ITD o wykorzystywanie fotoradarów stacjonarnych bez oznakowania- bo tak de-facto można utrzymywać, że taki fotoradar zamontowany w aucie kiedy stoi i napiernicza fotki z pobocza to jest dokładnie tym samym co fotoradar przenośny lub stacjonarny.

Gorisk na koszty sądowe można by dorzucić :diabelski_usmiech
                                        jak przyjdzie kilka mandatów do zapłacenia to nie jeden prawnik tym sie zainteresuje

Komentarz

• piotrek_os
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8162
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ITD była powołana chyba w innym celu niz teraz jest. To mniej wiecej jak ze strażą miejska. A komendanci juz pewnie za nowymi autami po salonach chodza za premie roczne.... :evil:
                                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 12222
                                            • Superb III (3V3)

piotrek_os, hehe, zapytam naczelnika przy najblizszej okazji jak to jest z tą ich służbą :lol:

Komentarz

• Jacomelli
                                              Rider
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 501

Popytaj, popytaj :P i zapytaj czy nie uważa, że ustawiajac samochód na poboczu i robiąc foty nie powinni wystawić znaku..

A czy ktoś wie czy może ITD (głowny, lub terenowe inspektoraty) musi posiadać statut ? Może mają nieaktualny (po dodaniu uprawnień) i można ich pociągnać za działanie nie zgodne ze statutem:P Nie takie rzeczy Polska widziała
                                              Wujek google na szybko podaje :
                                              Była: O1 2003 .19 TDI ASV
                                              Jest Vectra 1.9CDTI 2008

Komentarz

• macluke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 875

czytaliście?

ja p*, jeżeli to nie jest kolejny wymysł Faktu, to wyciągane są ciężkie działa, wykorzystywane dotąd w amerykańskich filmach na największych przestępców

Komentarz

• yogi_at_pozen
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 418

Zamieszczone przez mikolaj93
                                                  No to trzeba kupić 500 diod i zamontować je za tylną szybą i wkoło tablic.
                                                  Potem to opatentować i sprzedawać.
                                                  Tylko pytanie jak to ma się do przepisu o zasłanianiu tablic.
                                                  zdaje sie ze jest przepis ktory zabrania montowania "urzadzen" mogacych zaklucic/utrudnic odczyt tablic, tylko ze jak na zdjeciu nie bedzie widac tablic to do ciebie raczej nie trafia

a policjant podczas kontroli drogowej bedzie widzial twoje tablice normalnie wiec nie bedzie mial powodu do narzekania, no chyba ze zostana uczuleni na sprawdzanie istnienia takich instalacji

Komentarz

• Tippo
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1349
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Na wislance przy wjezdzie do Zor stalo ostatnio w srode mundek z ITD , widac go bylo z daleka, ale mialem 60/70 bo tam czesto lapia miski zwykle.
                                                    Juz mnie korcilo zeby calkiem zwolnic i pokazac mu ale sie powstrzymalem :P

Komentarz

Pracuję...