Zamieszczone przez drgranatt
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez drgranattU mnie w mieście wychodzi ok. 7,5l a na trasie 5,8 jak jeżdżę spokojnie. Do tej pory przejechałem 19000 km i komputer pokazuje średnie zużycie od początku 7,8l.
PS Za słoń'iem jeżeli w mieście pali 7,5l/100km a na trasie 5,8l to nijak z tych dwóch może wyjść średnia 7,8l, coś nas kręcisz ;-)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZorrPS Za słoń'iem jeżeli w mieście pali 7,5l/100km a na trasie 5,8l to nijak z tych dwóch może wyjść średnia 7,8l, coś nas kręcisz ;-)
Po drugie to nie "kręcę" Was i nie mam takiego zamiaru.
Te wyniki jakie podałem osiągam w sytuacji spokojnej jazdy co nie oznacza, że po mieście też pali np 9l a na trasie 6,5l kiedy "poszaleję" :yay:
Suma sumarum więc komp sobie tak policzył, że wyszło mu 7,8l.
Przy normalnej jeździe w trasie do 140km/h to mieści się w 6,2l.
PS, teraz byłem w serwisie na wymianie sprzęgła i zauważyłem, że zresetowali mi średnie zużycie.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
drgranatt
Po prostu Twoje wypowiedzi są mało ścisłe i dezinformują. Podajesz wyniki minimum, nie pisząc o tym, a komputer ze średniej pokazuje zupełnie coś innego (zupełnie realne)
albo ten fragment:
Zamieszczone przez drgranattPrzy normalnej jeździe w trasie do 140km/h to mieści się w 6,2l.
[ Dodano: Pią 13 Lip, 12 10:23 ]
Zamieszczone przez MaicroftJakos zadnym benzynowym w trasie nie bylo problemu zrobic wiecej niz 10lJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zorr To co napisałeś nie zasługuje na komentarz z mojej strony.
Pozdrawiam gorąco
Zamieszczone przez słońa co sie stało sie?????
dlaczego sprzęgło już klękło?małżonka dużo jezdzi??Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Ludzie, czy wy nie umiecie czytać czy nie chcecie zrozumieć tego co czytacie :shock:
Ja wyraźnie napisałemPrzy normalnej jeździe w trasie do 140km/h to mieści się w 6,2l.
piociel nie rozumiem twojego zachwytu. Niby gdzie ten rozbiór miał miejsce :?:
Do kompletu dodam Wam koledzy, że w tej chwili wróciłem z jazdy miejskiej 2x12km i średnie wyszło 5,7l (wskazanie komputera). Jechałem spokojnie do podkreślam do 80 km/h bez gwałtownego przyspieszania.Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drgranattDo kompletu dodam Wam koledzy, że w tej chwili wróciłem z jazdy miejskiej 2x12km i średnie wyszło 5,7l (wskazanie komputera). Jechałem spokojnie do podkreślam do 80 km/h bez gwałtownego przyspieszania.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R6L50uY0kRg[/youtube]
:P :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drgranattPrzy normalnej jeździe w trasie do 140km/h to mieści się w 6,2l.Zamieszczone przez Zorrpodejrzewam, iż te "140" to licznik widział raz może dwa przy okazji jakiegoś wyprzedzania, a tak to prędkość przelotowa była zupełnie inna. Twoja wypowiedź jest jak w reklamach "usuwa do 100% łupieżu" co może oznaczać dowolną wartość od 0% do 100%, i pewnie podobnie jest u Ciebie z prędkością "do 140km/h"Zamieszczone przez drgranattTzn że "do" a nie ze stałą prędkością 140. Przy stałej w granicach 140 spalanie byłoby zdecydowanie wyższe.
Zamieszczone przez drgranattZorr To co napisałeś nie zasługuje na komentarz z mojej strony.
Tyle że takie info nic nie wnosi do tematu a wręcz myli :!: bo z taką prędkością to jechałem może ze 2-3 km ( 5 bieg bo chciałem pokręcić turbiną przed poniedziałkowym serwisem olejowym) plus rozpędzanie do niej (spalanie chwilowe na poziomie 20l :evil . Pozostałe km na drogach ekspresowych i autostradach pokonałem na tempomacie z V 130 i to nie zawsze a inne max 90
I jeszcze jedno - podajesz dane z komputera w sam. a może on ci przekłamuje o 0,5 l. lub więcej na 100km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez drgranattLudzie, czy wy nie umiecie czytać czy nie chcecie zrozumieć tego co czytacie :shock:
Ja wyraźnie napisałemPrzy normalnej jeździe w trasie do 140km/h to mieści się w 6,2l.
piociel nie rozumiem twojego zachwytu. Niby gdzie ten rozbiór miał miejsce :?:
Do kompletu dodam Wam koledzy, że w tej chwili wróciłem z jazdy miejskiej 2x12km i średnie wyszło 5,7l (wskazanie komputera). Jechałem spokojnie do podkreślam do 80 km/h bez gwałtownego przyspieszania.
1.4 TSI tyle powinno palić przy normalnym (spokojnym) stylu jazdy.
[ Dodano: Sob 14 Lip, 12 11:14 ]
Jest mój wpis na stronie 37 tego wątku. Nie wiem jak to wkleić...
Komentarz
-
-
Trasa Gdańsk - Białystok: 6.5 l/100km wg komputera
Średnia prędkość 72km/h
starałem się nie przekraczać 110-120 oprócz wyprzedzania i kilku innych sytuacji
Traska Supraśl - Białystok: 5.0 l/100km wg komputera
(jazda na "rekord", z każdej górki zjazd na luzie itp.)
na co dzień w jeździe po mieście w odcinkach od 3 do 10 km około 11, a jak zejdę poniżej 10 to jestem zadowolony.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelsanTraska Supraśl - Białystok: 5.0 l/100km wg komputera
(jazda na "rekord", z każdej górki zjazd na luzie itp.)
tak tyle to też może dałbym radę jechać na "rekord"
U mnie w kwestii spalania bez zmian. 65% trasa i 35% miasto (551km razem) spalanie 7,5 z kompa 7,8 z dystrybutora. Komp pomylił się 3 raz z rzędu o ~3,9%, może poproszę na przeglądzie o korektę softu.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
trasa Kraków - Polańczyk (nad Soliną) - ok 250km średnie spalanie 7.1l - spokojna jazda, średnia prędkość 65km/h, na 25km A4 - 140km/h na tempomacie :|
trasa powrotna.. 6,6l jazda b. spokojna wręcz emerycka- zgodna z przepisami :wink: chciałem sprawdzić czy da się tym jechać oszczędnie :roll: - da się, ale nuda :lol:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
drgranatt. 5,7 w mieście. Ja też czasami jeżdżę oszczędnie więc wiem o czym temat. To nie bylo miasto tylko teren zabudowany przez który jechałeś na 4-5 biegu w delikatny sposób. Inaczej Twoja wypowiedź jest śmieszna. Mam ten sam silnik i przetestowałem już n-kombinacji, tak że wiem ile to pali.
Komentarz
-
-
Trasa Żory-Gliwice-Opole(autostrada) dalej Niemodlin-Nysa-Paczków-Kamieniec Ząbkowicki w sumie 200 km, czas godzina + 50 minut, średnie z trasy 10,1l. W aucie 5-cioro dorosłych, bagażnik pusty, klima na 'auto". Trochę na bramce przy Opolu stałem bo Pan za daleko podjechał i mu ręki brakowało i pewnie dlatego takie spalanie wyszłoPisał Sebastian
Komentarz
-
Komentarz