Zamieszczone przez Tippo
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Z tą "miastowością" miast nie ma co przesadzać. We wrześniu przez tydzień przebywałem w Warszawie. Codziennie, między mniej więcej godz. 10:30 - 15:30 przemieszczałem się między Markami, a Centrum Warszawy (tam i z powrotem - wiadomo, trzeba dziecku w stolicy pokazać ZOO, Muzea, Łazienki i gdzie ojciec "drzewiej" mieszkał). Z tego okresu czasu średnie spalanie z kompa - 7,6 l/100. Po powrocie do siebie i resecie, po tygodniu kręcenia się po mieście, średnie spalanie wyszło 8,1. Nie ma więc normy, że w większym mieście spalanie będzie większe...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Codziennie, między mniej więcej godz. 10:30 - 15:30 przemieszczałem się między Markami, a Centrum Warszawy (tam i z powrotem - wiadomo, trzeba dziecku w stolicy pokazać ZOO, Muzea, Łazienki i gdzie ojciec "drzewiej" mieszkał). Z tego okresu czasu średnie spalanie z kompa - 7,6 l/100.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Z tą "miastowością" miast nie ma co przesadzać. We wrześniu przez tydzień przebywałem w Warszawie. Codziennie, między mniej więcej godz. 10:30 - 15:30 przemieszczałem się między Markami, a Centrum Warszawy (tam i z powrotem - wiadomo, trzeba dziecku w stolicy pokazać ZOO, Muzea, Łazienki i gdzie ojciec "drzewiej" mieszkał). Z tego okresu czasu średnie spalanie z kompa - 7,6 l/100. Po powrocie do siebie i resecie, po tygodniu kręcenia się po mieście, średnie spalanie wyszło 8,1. Nie ma więc normy, że w większym mieście spalanie będzie większe...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AntNo to ładnie (wręcz idealnie) ominąłeś godziny szczytu. Było pojeździć tak jak ludzie jeżdżą do pracy i z niej wracają. Spalanie minimum 30% w górę. Dlatego u mnie można spalić 9l/100 a można i 13l/100. To głównie zależy od godzin w jakich się poruszam tymi samymi odcinkami.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
bo w Wawie jeździ się w miarę przyzwoicie, ALE poza godzinami szczytu. Chciałbym zobaczyć to Twoje spalanie z Wawy z mojej porannej trasy sprzed otwarcia mostu północnego. Trasa 18km z czego pierwsze 6km w czasie od 50 minut do 2h.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
E..tam Panowie, rewelka :!: - to jest eco :szeroki_usmiech
W środę ful tank dziś poprawka przejechane 109km do tankowane dziś 15.90l.
Trasa do roboty 10-12km Ząbki - CH Wileńska i powrót po drodze 9 świateł doliczając momenty wkurwienia i łykanie trzech zielonych za jednym podejściem, oraz jeden przejazd CH Wileńska - CH Marwilska - Kondratowicza - Ząbki. A cha, co rano 10 minut rozgrzewki przed wyjazdem za bramę.
I wynik 14.58l/100km
a to po niżej rekordu :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
dawno mnie nie było... (praca praca praca)
spalanie średnie z baku, 95% miasto Wrocław trasa 4km tam i 4km powrót, obecnie wg wskazania komputera ~11,5L/100km.
Ostatnio przy porannym rozgrzewaniu + jazda na 1-2 biegu w korku (ludzie pozapominali jak się jeździ przez te śniegi) po 4kilometrach mam spalanie ~15,5L/100km.
PS Ostatnio tankowałem 14.11.2012 i jeszcze nie mam rezerwy.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSPS Ostatnio tankowałem 14.11.2012 i jeszcze nie mam rezerwy.
ale_jak_to
Jest jakas appka na androida, ktora by sama po gpsie mierzyla trasy przejazdu i pozwalala korygowac dane uzytkownikowi zarowno jesli chodzi o spalanie licznikowe jak i dlugosc trasy? Chodzi o to zeby potestowac na kilku pierwszych bakach spalanie octy
proponowałbym tradycyjny system pomiaru tj. przebieg i tankowanie pełnego baku... u mnie było 4% różnicy i na przeglądzie poprosiłem o korektę.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSWczoraj trasa Częstochowa - Gliwice, 80km (przez Miasteczko Śląskie, Tarnowskie Góry, kawałek A1 i meta na Chorzowskiej w Gliwicach) czas 1:13 średnie spalanie 6,6l, jazda raczej szybka. Powrót czas 1:30, średnie 5.6l, jada przepisowa z podpowiadaczem.
?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ale_jak_toJa mam silnik ZBZ
Ja uważam, że dobre spalanie. Czasami wracając od kolegi z Mszczonowa (mam równe 50km do domu) jadę sobie raczej eko, tak do 110km/h na tempomacie i do Janek dojeżdżam z wynikiem 6,4-6,8L, a niestety od Janek pińcet świateł i w garażu melduję się z wynikiem 0,4-0,7L większym. Oczywiście mówię o wskazaniach komputera.
Ja najfajniejsze IMO spalanie miałem jadąc z Mikoszewa do Wawy. Po zjeździe z A1 w Toruniu (średnia prędkość na kompie jakieś 1,1zł) miałem 7,2L, a leciałem cały czas 1,4zł na tempomacie, cały czas walka z podmuchami wiatru i dalej do Wawy DK10, DK7 1,2-1,3zł w porywach do 1,7zł, sporo wyprzedzania ale również sporo odcinków bez jakiegokolwiek samochodu i dojechałem chyba z wynikiem 7,6L. A jadąc do Mikoszewa na 2 samochody DK7 cały czas miałem na kompie jakieś 6,6 albo 6,8L jazda do 110km/h, w większości okolice 100km/h. Średnia prędkość do Wawy wyszła o lekko ponad 10km/h większa niż do Mikoszewa.
Komentarz
-
-
oczywiscie mialo byc BZB, klepnalem na szybko odwrotnie
Czyli te silniczki troche wiecej palily niz CDAA CDAB (chyba takie mialy oznaczenia) ? Fakt w sumie ze na klimie (w sensie na climatronicu Auto). W 3 osoby, pies i bagaznik kilka toreb ogolnie powierzchniowo caly zawalony ale nic ciezkiego.
Komentarz
-
-
Ja mam silnik ZBZ, myslisz ze 6.9l to za duzo jak na delikatna jazde? Widze po Twoich wypowiedziach, 5,6 litra...
?Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
O2FL Combi 2010r
1.4TSI CAXA 6M 122HP
Warszawa -> Tychy - spalanie 5.2/100
Tychy -> Warszawa - spalanie 4.6/100
i bardzo proszę nie pierdolić, że niemożliwe
generalnie nie miałem ciśnienia żeby wstawiać, leciałem mega spokojnie, wiadomo Święta, luz
tempomat ustawiony na 80', ale jakieś światełka, zwężenie, etc
średnia 70km/h
dystans 300kmkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Jeszcze troche i wyruchacie Yarisa z jego 3,1l po miescie.
No wlasnie, ale dobrze ze napisales o jezdzie max 80km/h, a na ograniczeniach do 70 55-60km/h czyli totalne zamulenie ruchu i samochodu - cos w tym jest jak mowili, ze sie da to i tamto zrobic :diabelski_usmiech
Od Tychow leci ekspresowka, zwezka pierwsza jest w Czestochowie, potem dalej ciagle 2 pasy drogi ekspresowej albo szybkiego ruchu. W tygodniu jakos bardzo malo bezpieczna taka jazda jest.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJeszcze troche i wyruchacie Yarisa z jego 3,1l po miescie.
przecież napisałem, że trasa Warszawa - Tychy, a to chyba każdy wie jaka tam ścieżka, tempomat 80', Święta - czyli ruch zerowy...także nie wiem kogo zamulałem ehhh
uwierz mi, że ja kręcę mnóstwo km (5-7k km/miesiąc) i naprawdę mam wyjebane na takie teksty, że totalne zamulenie ruchu czy samochodu, bo wiem kiedy i gdzie mogę sobie na taką akcję pozwolić (czyli raz, może dwa razy w roku właśnie jak lecę do Rodziców na jeden dzień świąt)kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz