zer0, czyli spalanie zbliżone do 1.8 TSI :wink:
Mój ostatni wynik 65% trasa, 35% miasto, śr pr. 47km/h, komp. 7,5l, realnie 8,19l
No niezupełnie, wczoraj trasa 160 km 7.2 a dziś po zatankowaniu 98 ze Statoila ta sama trasa wyszło mi 6.3. Nie dość, że jest dużo ciszej przy wyższych prędkościach to jeszcze suma sumarum jestem do przodu z kasą :shock: Od dziś przestaje tankować 95 :szeroki_usmiech
dziś po zatankowaniu 98 ze Statoila ta sama trasa wyszło mi 6.3. Nie dość, że jest dużo ciszej przy wyższych prędkościach to jeszcze suma sumarum jestem do przodu z kasą :shock: Od dziś przestaje tankować 95 :szeroki_usmiech
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Wycieczka po kraju: Warszawa - Szczecin - Kołobrzeg - Koszalin - Warszawa.
Opony szerokość 225, klima cały czas auto, światła, audio, nawigacja, ładowanie telefonów etc. Kilka postojów na włączonym silniku. Ogólnie dynamiczne poruszanie się naprzód, trochę kręciłem się po Szczecinie i Kołobrzegu.
Efekty:
hotrain, wyjaśnij proszę bo nie kumam. Trasa w sumie to 1300 km, ale nie na jednym tankowaniu?
7,1l przy takiej średniej prędkości to nieźle. U mnie raczej bliżej 7,5 pokazuje komputer.
sobota (3.11) trasa Miechów-Zakopane (2 dorosłe+ 2 dzieci, klima wyłączona) spalanie 5,7l/100
powrót tego samego dnia wieczorem spalanie 4,8 l/100.
Zakopianka bez przetamowań, jazda płynna.
W niedzielę powrót z Miechowa do Siedlec, srednia prędkoć 81 km/h, klima wyłączona, spalanie 5,8 l/100
dane z komputera
dolicz sobie wg mnie 0,3-0,5l do tych wyników realnie, 1.4tsi zejśc na trasie nawet płynnie poniżej 6l nie jest tak łatwo... No chyba, że 90km/h i 6tczka i za tirem.
dolicz sobie wg mnie 0,3-0,5l do tych wyników realnie, 1.4tsi zejśc na trasie nawet płynnie poniżej 6l nie jest tak łatwo... No chyba, że 90km/h i 6tczka i za tirem
Przyznam, że tylko raz sprawdzałemto co pokazuje komputer ze spalaniem z baku i akurat wtedy wyszło mi, że z baku jest o 0,2-0,3 mniejsze niż podaje komputer.
A - i 6 to zapodaję na ogół tak przy 70 km/ha. :wink:
To ja jeżdżę często eco ale Ty maciek.sz to już na maksa. W moim odczuciu 70 na 6 biegu to jednak trochę za mało. Fakt, spalanie mniejsze ale silnik już się męczy. Dla mnie minimum na 6 biegu to 80. Niżej zrzucam na 5.
[ Dodano: Pią 16 Lis, 12 14:32 ]
a tak na marginesie. Mi spalanie z komputera z tym z reala pokrywa się +-0,1l.
W moim odczuciu 70 na 6 biegu to jednak trochę za mało
Przy przyspieszaniu tak. Ale jak jadę za tirem bez szans na wyprzedzenie (a czasami może z szansami, ale za to nie czuję takiej potrzeby) to jednostajna jazda na 6 przy tej prędkości jest OK
W moim odczuciu 70 na 6 biegu to jednak trochę za mało
Przy przyspieszaniu tak. Ale jak jadę za tirem bez szans na wyprzedzenie (a czasami może z szansami, ale za to nie czuję takiej potrzeby) to jednostajna jazda na 6 przy tej prędkości jest OK
A ja bym przyłączył się do opinii że 70km/h to troszkę za mało na 6tke, przynajmniej ja mam takie odczucie, że tak jak kolega napisał wyżej.. jeżeli prędkość spada poniżej około 80tki to już silnik zaczyna dziwnie buczeć, czuć że się meczy. Wg mnie bezpieczne minimum, gdzie jak trzeba to nawet i da się wyprzedzić delikatnie (np na 2pasmówce gdzie nie trzeba się streszczać) to utrzymywanie prędkości od 85-90km/h w z wyż.
spalanie najnowsze z mojego tsi :twisted: ...może zacznę od początku - 3 tygodnie temu jeździłem troszkę golfem i na koniec zresetowałem kompa , pomyślałem że może cos się zmieni w tym spalaniu skoro kolegom tak mało palą w mieście , może się dotarł /mam w nim 9500km / czy co :szeroki_usmiech ..
a więc po przejechaniu 185km w samym mieście , w korkach prawie cały czas / dla zainteresowanych trasa balladyny -głeboka - muzyczna -piłsudksiego / spalanie komputerowe 10,8l , średnia prędkość 18km/h .
tyle pali 1,4tsi w "prawdziwym" zakorkowanym mieście.
a jak komuś pali 6,5 to znaczy że nie mieszka w mieście tak naprawdę...
ide wyważać koła , trzeba na paliwo zarobić :szeroki_usmiech
a więc po przejechaniu 185km w samym mieście , w korkach prawie cały czas / dla zainteresowanych trasa balladyny -głeboka - muzyczna -piłsudksiego / spalanie komputerowe 10,8l , średnia prędkość 18km/h .
Ale to 1.4 ?? Moje 1.8 nie bierze mi teraz wiecej jak 10.5, nie liczac tegiego mrozu i docierania...
Zamieszczone przez Robert_P
80% po Warszawie ... a może powinieneś podawać spalanie w motogodzinach
Komentarz