Wiesz Karql szkoda by zapowietrzyć układ i narobić sobie problemów. Ewentualnie niech pociągnie jakiś syf z dna i dopiero by było. Swoją drogą ciekaw jestem co tam na dnie baku po 175000km.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Trasa z Warszawy do Gorzowa Wielkopolskiego (około 460 km), w nocy , przy wyłączonej klimie 4,11 l/100km.Średnia prędkość 81km/h,silnik asv po wirusie , na pokładzie żona i dwie duże walizki(wypad na długi weekend do rodzinki).Założone oponki 205/55/16.Miałem troche cierpliwości więc chciałem sprawdzić jak najniżej można zejść ze spalaniem w trasie jadąc z prędkością 90-100 km/h.acha nie jechałem autostradą i nie używałem tempomatu.Octavia 2 -1.6FSI 115Km
Volvo v50 2.0d, 136Km
Komentarz
-
-
warszawa - ustronie morskie
Witam
U mnie trasa jak w temacie - 505 km - 4,7 l/100 km. Predkosc okolo 100 km/h. Klima. 3osoby dorosle + dziecko + full bagazu.
PozdrawiamByła O1 2003 1.9 TDI ASV 110 KM, Jest O2 FL 2013 2.0 TDI CR 110KM
www.mukozuzia.pl
Przekaż Swój 1% podatku Zuzi. Pomóż ratować jej życie.
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walker1200km, prędkości 90-180, spalanie 5,9 w pełnym bagażnikiem i 3 osobami na pokładzie + klima.
Co zauważyłem, na polskim asfalcie samochód więcej pali. :shock:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
W sumie 1030 km., weszło do odbicia (zawsze tak tankuję) 49 litrów.
Około 950 to trasa nad morze i nazad. W jedną 4 osoby, bagażnik na full, klima ok. 50 trasy.
Z powrotem sam, pusty, klima ok. 75 % trasy.
Komputer pokazywał 4,8 l.
Jazda jak to w Polsce ok. 90-110 max.
Na laćkach 225 chyba nie da się mniej.
pzdr
Komentarz
-
-
Trasa 5100 km (do Hiszpanii i z powrotem). Pełen bagażnik na pokładzie 2+1, większość autostrady, ale prócz tego przeprawa przez Alpy drogą SS36 :shock: (polecam dla tych co nie mają klaustrofobii i lęku wysokości a także choroby lokomocyjnej), stanie w korkach (nicea-cannes 1 godzina, austria godzina i niemieckie authobany 3 godziny)
Dane z komputera spalanie 4.7 l/100, śr prędkość 80 km/h
Dane z tankowań 4.84 l/100
Zgadza się co do spalania na polskich i zagranicznych drogach. Na polskiej autostradzie przy podobnej pogodzie i prędkości a także podobnym nachyleniu drogi komputer pokazywał więcej niż na zagranicznych autostradach - to nie tylko moje spostrzeżenie ale i teścia który jechał drugim samochodem (toyota verso) i takie same cuda zaobserwował
Komentarz
-
-
Zgadza się co do spalania na polskich i zagranicznych drogach. Na polskiej autostradzie przy podobnej pogodzie i prędkości a także podobnym nachyleniu drogi komputer pokazywał więcej niż na zagranicznych autostradach - to nie tylko moje spostrzeżenie ale i teścia który jechał drugim samochodem (toyota verso) i takie same cuda zaobserwował
Komentarz
-
Komentarz