Odcinkowy pomiar predkosci wcielcia w zycie, to bedziesz mial 6 z przodu i srednia 71km/h :twisted:
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
U mnie poniżej 6.5 nie schodzi ;p Na trasie wcale nie jest lepiej :diabelski_usmiechO1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
Komentarz
-
-
Przedwczorajsza trasa Wrocław - Rzeszów - Wrocław. Na A4 tempomat ustawiony na 140 km/h... non stop. Jedyny odcinek nieautostradowy to jakieś 40 km pomiędzy Tarnowem i Dębicą po starej czwórce w tempie standardowym dla tej trasy :evil: - średnia z całości wg kompa 6,5 litra.
Nie wiem czy to dużo czy mało :?: :roll:Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
wokan, normalne spalanie, ja na tym odcinku nam około 9l ale srednia przejazdu znacznie wyzsza :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
piramida, Mi się wydaje dużo... Ale gdy kiedyś robiłem trasę Wrocław - Przemyśl - Wrocław Fabią 1.9 TDI na jednym zbiorniku i jeszcze zostawało gnoju na wypad do Kudowy... Po tym wszystko dla mnie dużo pali :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Ekonomia się w Fabii skończyła gdy zmieniłem silnik, turbinę, wtryski i wydech.... Więc te 9 litrów też wrażenia nie robi, bo fun i niskie spalanie w parze nie idą :diabelski_usmiechOctavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
No dobra, to i ja się dorzucę
Przeciętnie (cykl mieszany) - 6,5
zima, miasto i ogień - 7,5-8,5, raz na krótkiej i szybkiej trasie przez miasto 10,3 :twisted:
ale norma trasowa w normie dozwolonych prędkości to zaledwie 5,3
Dlatego furaka jednak jeszcze nie zmieniam :P
[ Dodano: Sob 15 Lut, 14 14:27 ]
A i jeszcze jedno, jak żona wsiada za kierownik i jedziemy w trasie to potrafi spaść do 4,8 :shock:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Ja też tak nie umiem :wink:
Raz mi się udało nawet osiągnąć wynik 3,9, ale to nie była jazda ops:
Przelot na trasie ponad 110 km, późną nocą, nic oprócz mnie nie jechało, a ja byłem tak zjechany, że średnia prędkość wyszła 89...
Niemniej raz taki wynik zobaczyłem i mocno się zdziwiłem :wink:
Dobra, wystarczy mojego pitolenia 8)O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Przejechalem sie taka trasa wczoraj jak na obrazku. 25km mozna przyjac, ze jedziemy po drodze klasy S, reszta po wojewodzkiej. Na S-ce 90-100km/h potem 40-70km/h tak jak pozwalaja znaki.
Wychodzi srednia predkosc przejazdu 62km/h i spalanie 4.5l Wiec, zeby zejsc do 3.5l jakie teoretycznie wyliczyl producent, to by trzeba bylo wsadzic jakies eco opony 195/65/15, a potem ta trase pokonac z predkoscia nie wieksza jak 75km/h na S-ce, a potem trzymac tez nie wiecej jak 55km/h no i nie pokonac drogi 50km na dwie raty, tylko w calosci.
Normalnie jezdzac na tej trasie mam 5,0-5,2 130 na S, a na reszcie 60-90km/h :lol:Załączone pliki
Komentarz
-
-
Maicroft, to i tak jest mega zadowalający rezultatO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
To prawda, no ale komfort, look i pozostałe bajery... :roll:
To jest ten jeden z atutów dlaczego jeszcze fury nie zmieniłem :diabelski_usmiech
No dobra, koniec OT.O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftzeby zejsc do 3.5l jakie teoretycznie wyliczyl producent
Ale w katalogu czy reklamie wygląda to super, ekolodzy się cieszą a karawana jedzie dalej jak to mawiał klasyk
Komentarz
-
-
Maicroft, gusiak11, w piątek póóóżnym wieczorem dystans 130km, przelotowa miedzy 70-90, spalanie 4.0 bez spinania się... jazda po wiochoch 2 osoby na pokładzie, troche mgły było więc powoli jakbym się postarał byłoby mniej.
Wczoraj powrót 4.2 delikatnie szybciej, avg speed 65km/h
da się zejść do danych katalogowych na trasie, w jeździe choć trochę miejskiej nie ma takiej opcji, albo ja nie umieKodiaq 1.5 DSG Style
Komentarz
-
-
A ja próbuje rozgryzc spalanie "mojego angola" BXE.
Wg. VCDSa powinien przebieg pokazywac w km, ale pokazuje w milach, a samo spalanie pokazuje w jednostce blizej nie okreslonej.
Normalnie spalanie angol podaje w milach z galona.
I tak 45mil/gal to jakies 6,3l/100km.
A moj komputerek pokazuje na trasie 15,5-16, tylko w jakiej jednostce :twisted:
Kombinuje, ze to moze byc liczba kilometrow z litra tym razem i takie 16 na wywietlaczu to odpowiadaloby 6,25l.
Te 16 w przeliczeniu na mile tez by sie nie zgadzaly, bo 16mil z galona to bylo zbyt malo, a 16mil z litra to chyba zbyt optymistycznie, to by to bylo 3,8l/100km, a przy 130 tyle BXE nie pali :lol:
Zakladajac trase i znikniecie na wskazniku paliwa z 3/4 na 1/2 po pokonaniu 200km to by sie nawet zgadzalo. Ile pali z tankowan, nie pytajcie, powtarzam to ciagle osobie ktora jezdzi tym autem codziennie, ale nie moze sie zmobilizowac.
Komentarz
-
-
Warszawa-Gliwice-Warszawa +/- 600 km trasa + 310 po "mieście" - wynik 6,12l/100 - na stację dojechałem już na oparach :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz