U mnie średnie spalanie prawie cały czas po mieście wyszło 8,1 średnie z zimy.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Kuźwa jak Wy to robicie że tyle Wam spala? Ja mam co prawda Octavię dopiero miesiąc, ale jeżdżę spokojnie i ni w cholerę nie mogę zejść niżej niż 7,2 w cyklu mieszanym (3/4 - miasto 1/4 - trasa). Nawet jeśli wyskoczę na trasę (zakopianka - szeroka dwupasmowa) i nadal raczej jadę spokojnie (100 - 120) to chwilowe z trasy wychodzi mi 5,5. Nic niżej
może wersje OII po FL są cięższe i stąd to wynika :?:Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wrógjeżdżę spokojnie i ni w cholerę nie mogę zejść niżej niż 7,2Zamieszczone przez wrógto chwilowe z trasy wychodzi mi 5,5
A co do innych wyników miasto -miastu nie równe, jeden bedzie jechał do pracy 5km-10min a drugi 300m do skrzyzowania 25min, akurat Kraków jest zalicznay do miast bardziej zakorkowanych wiec wydaje mi się że twoje 7,2 to i tak świetny wynik.
Zamieszczone przez bzyq_74II zawsze będzie palić więcej niż I
Komentarz
-
-
Przejechalem dzis moje 4km do pracy, bylo 9l/100km wiec norma :lol: Przerwa godzine. Przejechalem do Mikolowa, tak jadac spokojnie bez nerwow itd. Tam pol godziny przerwy. Wrocilem, przejechalem jeszcze 20km po S1 no i srednia mam 53km/h a spalanie 5.4 :lol: Wiec nic smiesznego, nie wiem jak trzeba sie wlec tym autem po drogach krajowych, zeby zesc do niskiej 4 jak to kazdy pisze :diabelski_usmiech
Takie spalanie to BKD mialo przy sredniej 80-85km/h 8)
Komentarz
-
-
u mnie 100% Gdańsk = min. 8l/100km->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Podziwiam wszystkich schodzących poniżej 4,0 l/100km... Macie na wyposażeniu jakieś kotwice do zaczepiania tirów, czy jak? Jak jeżdże szyko po autostradach (tak 2 z przodu) wychodzi 8-9 l/100km, przy normalnej jeździe, bez dynamicznego ruszania, max 2000 obr, wychodzi 6,5-7,0. Jak zakładam kapelusz i podziwiam krajobraz 5,5-6,0.
I teraz niech mi ktoś wytłumaczy, jak zejść na 3,8? Cały czas z górki :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz