Jazda po Krakowie 400 km, dystans jednorazowy do 15 km. Przy włączonej klimie i koreczkach Octavia wciągnęła 8l/100.
Spalanie naszych aut - diesel
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez kabanos13Jazda po Krakowie 400 km, dystans jednorazowy do 15 km. Przy włączonej klimie i koreczkach Octavia wciągnęła 8l/100.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez kabanos13Jazda po Krakowie 400 km, dystans jednorazowy do 15 km. Przy włączonej klimie i koreczkach Octavia wciągnęła 8l/100.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osDzis tankowałem po 1058 km - średnia 5,34 :diabelski_usmiech
przed virusem na pełnym baku robiłem około 650km
po virusie na pełnym baku robię około 570kmO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez piotrek_osDzis tankowałem po 1058 km - średnia 5,34 :diabelski_usmiech
przed virusem na pełnym baku robiłem około 650km
po virusie na pełnym baku robię około 570km
Komentarz
-
-
Spalanie
Witam
Spalanie po przejechaniu 700 km głownie w Warszawie (raz w korku, raz bez) wyszło na poziomie 6,8 l/100km.
W momencie gdy nie ma korków spalanie jest na poziomie 4,9 - 5,5 litra w zależności od stylu jazdy,
Co o tym myślicie??Była O1 2003 1.9 TDI ASV 110 KM, Jest O2 FL 2013 2.0 TDI CR 110KM
www.mukozuzia.pl
Przekaż Swój 1% podatku Zuzi. Pomóż ratować jej życie.
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Re: Spalanie
Zamieszczone przez strzala_1stWitam
Spalanie po przejechaniu 700 km głownie w Warszawie (raz w korku, raz bez) wyszło na poziomie 6,8 l/100km.
W momencie gdy nie ma korków spalanie jest na poziomie 4,9 - 5,5 litra w zależności od stylu jazdy,
Co o tym myślicie??
Komentarz
-
-
Co o tym myślicie??
:shock:
Ja nie wierze
Miasto:6.6-7.5L
Trasa 150kmh po autostradzie:5.3L
AHF silnik
Komentarz
-
-
Co o tym myślicie??
Średnie spalanie z komputera z ostatnich 3000 km to 6l/100 km. Komputer o około 0,2 l zaniża spalanie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanos13W mieście wynik poniżej 5l nie do osiągnięcia. Bez korków w Krakowie kręcę się w okolicach 6l. W korkach w lecie z klimą 8l. To jest rzeczywisty wynik. Pniżej 5l to tylko w trasie i to przy PSJ.
Średnie spalanie z komputera z ostatnich 3000 km to 6l/100 km. Komputer o około 0,2 l zaniża spalanie.
Silnik ALH, modzony.
Wyniki identyczne. Delikatna jazda w mieście - ok 6. Ciut mocniej i już mniej jak 6,5 się nie da.
5/100 tylko trasa przy mega PSJ (V nie więcej niż 85km/h, zero rozpędzania turbiny, sprawdzane dwa razy na trasie po 500km każda).
Trasa przy wykorzystaniu stadka przy wyprzedzaniach i klimie - 6-6,5.
Wszystko z dystrybutora.
kabanos13 - jeździmy podobnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Zamieszczone przez kabanos13W mieście wynik poniżej 5l nie do osiągnięcia. Bez korków w Krakowie kręcę się w okolicach 6l. W korkach w lecie z klimą 8l. To jest rzeczywisty wynik. Pniżej 5l to tylko w trasie i to przy PSJ.
Silnik ALH, modzony.
Wyniki identyczne. Delikatna jazda w mieście - ok 6. Ciut mocniej i już mniej jak 6,5 się nie da.
5/100 tylko trasa przy mega PSJ (V nie więcej niż 85km/h, zero rozpędzania turbiny, sprawdzane dwa razy na trasie po 500km każda).
Trasa przy wykorzystaniu stadka przy wyprzedzaniach i klimie - 6-6,5.
Wszystko z dystrybutora.
kabanos13 - jeździmy podobnie
Komentarz
-
-
W TDI zajrzyj we wlew paliwa (tam gdzie wciskasz pistolet do tankowania). Po lewej stronie, ok 2 cm od brzegu wlewy jest taki "dzyndzel".
Jak już zatankujesz normalnie i pistolet odbije, to wciskasz pistoletem ten dzyndzel, przytrzymaj i tankuj, tylko z wyczuciem aby nie rozlewać poza wlew (ja tek robię). Wchodzi jeszcze 5-7 litrów, a jak jesteś cierpliwy to i może więcej.
Zawsze tak tankuję. Efekt jest taki że przez pierwsze 120-150 km wskaźnik paliwa w ogóle nie spada.
Komentarz
-
-
zbiornik ma 55l + to co we wlewie/odpowietrzeniu
więc tankowania po 52-54l to u mnie norma, jak napisałem wcześniej - dwa razy nawet wlazło po 57 (zawsze tankuję jednakowo więc nie ma lipy ;P ) ale dojazd do stacji był już z duszą na ramieniu, max eco drajwing i szukaniem w pamięci kto z kumpli jest w okolicy co by mnie podholował w razie czego.
Komentarz
-
-
soszek81, w liftbacku nie jest mniejszy zbiornik? Wcześniej najwięcej ile udało mi się nalać to było 49. Zawsze wysuwam pistolet tak, żeby opierał się tylko o krawędź wlewu i leje do oporu, czekam aż trochę piana zejdzie i znowu i tak kilka razy, aż piana bardzo powoli opada.
rucinski, w nowej a3 kumpla jak komp pokazywał 0, wskazówka się nie podnosiła przejechaliśmy jeszcze z 20km i na drugi dzień dojechał do stacji :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz