Panowie może dajcie spokój, bo temat jest o cenie paliw. . .można by to wydzielić na nowy topic typu "o firmach transportowych, zarobkach, moralności Kalego i innych dyrdymałach"
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Misiek,
- trochę się przeliczyłeś z tym 1500zł...bo wszyscy umiemy liczyć - to raz, a dwa że sam na końcu dodałeś o inwestowaniu, kasie zapomogowej...i pewnie masz jeszcze kilka innych źródeł dochodu...50zł na takiej cześć, 20zł na innej...po prostu przyświrowałeś trochę :wink:
- ja nie należę osób, które jak ktoś im pluje w twarz to mówią że deszcz pada...dlatego wybacz ale będę sobie bezsensowne podwyżki, niskie pensie itd komentował ile mi się podoba...bo po prostu mam racje...i oddziel grubą krechą melancholijne narzekanie od wyrażania niezadowolenia...nikt tu nie płacze jak to mu źle w życiu tylko mówi co mu się nie podoba...a chore ceny paliw, niskie zarobki to fakty a nie jakieś urojenia...
Mnie też wqrza jak ktoś ciągle biadoli jak to mu źle a dupy nie ruszy żeby coś zrobić ze swoim życiem....ale czytaj ze zrozumieniem....tutaj nikt w ten sposób nie pisał...a jeśli ktoś zamarudził "za mocno" to jest to wynik "zaawansowania" naszych rozmów :P
- w Pl mgr nic nie znaczy bo się na otwierało pełno szkółek niedzielnych...mamy mgr-ów i inż...moim zdaniem prawdziwy inżynier to taki po polibudzie... bo potem się okazuje że "na zachodzie" po przejrzeniu suplementu mgr czy inż staje się licencjatem :wink:
wiem trochę o tym bo moja żona pracuje i uczy się(PhD) na uniwerku w norge...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkMisiek,
- trochę się przeliczyłeś z tym 1500zł...bo wszyscy umiemy liczyć - to raz, a dwa że sam na końcu dodałeś o inwestowaniu, kasie zapomogowej...i pewnie masz jeszcze kilka innych źródeł dochodu...50zł na takiej cześć, 20zł na innej...po prostu przyświrowałeś trochę :wink:
Zamieszczone przez kmink- ja nie należę osób, które jak ktoś im pluje w twarz to mówią że deszcz pada...dlatego wybacz ale będę sobie bezsensowne podwyżki, niskie pensie itd komentował ile mi się podoba...bo po prostu mam racje...i oddziel grubą krechą melancholijne narzekanie od wyrażania niezadowolenia...nikt tu nie płacze jak to mu źle w życiu tylko mówi co mu się nie podoba...a chore ceny paliw, niskie zarobki to fakty a nie jakieś urojenia...
Mnie też wqrza jak ktoś ciągle biadoli jak to mu źle a dupy nie ruszy żeby coś zrobić ze swoim życiem....ale czytaj ze zrozumieniem....tutaj nikt w ten sposób nie pisał...a jeśli ktoś zamarudził "za mocno" to jest to wynik "zaawansowania" naszych rozmów :P
Zamieszczone przez kmink- w Pl mgr nic nie znaczy bo się na otwierało pełno szkółek niedzielnych...mamy mgr-ów i inż...moim zdaniem prawdziwy inżynier to taki po polibudzie... bo potem się okazuje że "na zachodzie" po przejrzeniu suplementu mgr czy inż staje się licencjatem :wink:
wiem trochę o tym bo moja żona pracuje i uczy się(PhD) na uniwerku w norge...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
ja usilnie mysle nad zrobieniem doktoratu - bo to juz by bylo cos
Co do cen paliw to dziś w Pruszkowie
Schell/BP/Orlen - wszędzie podobnie.
ON - 5,54
PB95 - 5,48
LPG - 2,89
W Warszawie ceny podobne, choć można było spotkać ON po 4,48 na LukOluW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Agamek12no i się pokłócili o nic :szeroki_usmiech ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrou nas mam wrazenie ludzie chodza do pracy za kare ... I jesli to sie nie zmieni, to nie zmieni sie sposob jazdy autami po ulicach ( bo wszyscy sa do granic mozliwosci wku...ni ), nie zmieni sie sposob obslugi w kasach marketowych, w bankach, w szpitalach itd - a prosto jest tak zaczac od siebie, pracowac z usmiechem, przekazac go kilku osobom i moze one przekaza go dalej.
Przestać pier....ć.
Jak nie masz dzianych starych, to zrozumiesz to wkurwienie jak utkniesz na 2300 pln miesięcznie a koszty utrzymania rodziny zaczynają się od 5.000 w górę.
Takie pie.....e małolatów na utrzymaniu rodziców ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro4x4BKF, jezu, chyba sie poplacze ze jakis gosc majacy firme transportowa na poludniu mazowsza uwaza mnie za zlodzieja :lol:
A tak z ciekawosci, Twoja firemka chociaz bierze udzial w akcji rzetelnyprzewoznik, czy nawet nie masz o takowej akcji pojecia, badz udajesz?Rozumiem, ze kazdy Twoj kierowca ma laurke z Twoim zdjeciem w kanciapie?
Jedyny papier dla mnie jaki się liczy to TUV który mojej firmie (jako jednej z 3 w Polsce) pozwala wozic do Niemiec odpady niebezpieczne, a z powrotem ładunki wybuchowe.
Rzetelny przewoźnik jest dla tych co lubia brać frachty 100km za 3,5 netto/km z trzema punktami rozładunku i mają Euro 0-2
W twoim wieku nie siedziałem kątem u rodziców i kminiłem jak opchnąć trochę gratów i wstążek, tylko mialem juz 9!!! lat pracy, 2 tytuły magistra, 1 inżyniera i rozpoczete studia doktoranckie (co prawda w bardzo hobbystycznej dyscyplinie, ale jednak). Znałem tez 4 języki, które pozwoliły mi na to, że znalazłem pracę która mnie satysfakcjonuje.
Transport to jedna z 3 branż w których jestem aktywny. My nie jeździmy za 3,5zł. My jeździmy za 1,48l/ON netto wg. cen Aral za miniony miesiąc. Co prawda nałaziłem się 4 lata za tą robotą, ale mamy kontakt jeszcze na 12 lat.4x4
Komentarz
-
-
loyd, hahaha i to uprawnia ludzi do zachowywania tak, jak sie zachowuja?
Dzianych ? Wybacz, ale moj tato zap.... po 12-14h dziennie majac 66 lat na karku, ma emeryture ale prowadzi dzialalanosc - tak prowadzi outsorcing jednoosobowy dla Kompanii Piwowarskiej + ciagnie na siebie moje czesci ... majac 1700 pln emerytury, na ktora zap.... jak glupi przez dobre 30 lat w budowlance.
Matka? Parenascie lat pracy we Wroclawskiej starowce, siada jej kregoslup, siadaja ostrogi, siadaja kolana, bo 30 lat tyrala w gastronomii. Co ma na starosc? Raty za mieszkanie i inne, dostaje emeryture + tyra jako gosposia i zapierdala jeszcze jako sprzataczka.
Cos jeszcze? Skoncz pierodlic, bo moi rodzice to najbardziej pracowici ludzie jakich znam, zap... duzo wiecej niz maja sil, a wracajac z pracy pracuja jeszcze w domu - sprzataja, mama zrobi ciasto itd. I swoja prace tak czy siak wykonuja z usmiechem, ja tez zostalem przez nch tak wykonany i nie wazne czy bede zap... po 14h dziennie za 2000 czy 6000 pln to bede pracowal tak samo ... na 101% swoich mozliwosci.
[ Dodano: Czw 10 Lis, 11 22:34 ]
Zamieszczone przez 4x4BKFW twoim wieku nie siedziałem kątem u rodziców i kminiłem jak opchnąć trochę gratów i wstążek, tylko mialem juz 9!!! lat pracy, 2 tytuły magistra, 1 inżyniera i rozpoczete studia doktoranckie (co prawda w bardzo hobbystycznej dyscyplinie, ale jednak). Znałem tez 4 języki, które pozwoliły mi na to, że znalazłem pracę która mnie satysfakcjonuje.Ja swoimi zdolnosciami lingwistycznymi chwalic sie nie zamierzam, wyksztalceniem rowniez, bo moze jeszcze kogos zaboli i bedzie.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroTu uwierz, dzis zjadlem pomidora, jogurt, 2 banany i 2 parowki, po czym po silowni udalem sie do baru miś gdzie za 2.50 zjadłem pomidorowke.
Po takiej dawce dziennej juz bym z Wami nie pisywał
a na powaznie
Zamieszczone przez misiek^wrojesli by mi sie w polsce nie podobalo, to bym wyjechal
"Dla Tych, co chcieli tu osiągnąć coś, nic nie kradnąc.
Dla tych, co chcieli, by co proste jest, przyszło łatwo.
I tym, co mają prócz nadziei stu jakieś plany.
8.15 Londyn, miesiąc wprzód, wyprzedany.
Ref.
A każdy chciał tu przecież normalnie żyć, mimo wszystko.
Bez tej Paranoi po prostu żyć, mimo wszystko.
Bo ile można szarpać się, bić o przetrwanie z każdym dniem?
No chyba, że to warto znieść.
Dla tych, co chcieli tu do czegoś dojść bez układów.
Dla tych, co są stworzeni po to, by sobie radzić.
Dla tych, co pokonają w sobie lęk i tęsknotę.
Nagrodą dzisiaj będzie równy start samolotem.
Ref.
A każdy chciał tu przecież normalnie żyć mimo wszystko.
A każdy chciał tu przecież normalnie żyć mimo wszystko.
Mimo wszystko.
Mimo wszystko. "pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Misiek,
- ja też zaciskam zęby i zapi...am...ale bez przesady nie będę się na wszystko godził
- napisałeś o tych wszystkich wqnych ludziach...no właśnie....dlaczego tak jest że idziesz kupić bułkę a babka w sklepie sprzedaje ci ją z wielka łachą? ano dla tego że ma już tego wszystkiego dosyć...podobnie jak większość społeczeństwa...i wybacz ale jak sobie wyobrażasz sytuacje że każdy z tych ludzi zakasa rękawy, zaciśnie żeby i zacznie zapi..ć? a kto będzie wykonywał ich prace? kto ci list przyniesie, chleb sprzeda czy śmieci wywiezie...ci ludzie jak i wszyscy inni powinni godnie zarabiać...a mają ochłapy...a prezesi banków milionowe nagrody za frajer...za to że z naszych podatków trzeba płacic za ich błędy...tak wiem mogłem zostać bankowcem sq...em...ale sumienie mi nie pozwala :P
- Polacy cały czas zapierd..ją, pracowałem za granicą i wiem z praktyki jak to wygląda...polacy to po prostu zapierd...cze...a bajki że mało pracujemy to mnie tak wqr...ją że szkoda słów...człowiek zdaje sobie z tego wszystkie sprawę jak żyje i mieszka gdzie indziej....a jak już kiedyś pisałem mam to szczęście że trochę świata zobaczyłem, pracowałem(IE/SO :P ) za granicą i wiem z doświadczenia jak to wygląda ...
- jak doktorat to nie w PL.....moja żona też o tym myślała ale na szczęście odpuściła temat i uczy się i pracuje na uniwerku za granicą....niebo a ziemia...
p.s sorki za łacinę ale te słowa nadają trochę ostrości :wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
A co, myślę że jest się czym pochwalić
Misiek, ile targasz na klatę? Bo ja jak mialem 22 lata cisnałem 167,5kg. przy wadze 92kg
A w 1998 r byłem mistrzem Wawy śródmieście w swojej kategorii wagowej w juniorach.
Te, misiek, przestań starego obciążac swoją działalnościa jak jesteś taki obrotniak. Kup se pole( co namniej 1,1ha przeliczeniowego), jak jesteś bystrzak to se migiem zrobisz kurs rolnika i płac KRUS.4x4
Komentarz
-
-
edit....
kończę OTChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz