W piątek miałem gości - podjechaliśmy na BP przy Skale po "małe zapasy alarmowe",
jak zobaczyliśmy ceny na pylonie przy stacji to dopiero dziś byłem w stanie znów prowadzić auto (tzn piliśmy przez dwa dni z rozpaczy). Jak się zebrałem dziś zebrałem to sprawdziłem jeszcze raz:
ON/ Pb95 - 5,60
ON Ultimate/ PB 98 Ultimate - 5,79
LPG - 2,99 (ktoś chciał fotkę jak przekroczy 3PLNy - będzie myślę pod koniec tygodnia)
Idę znów pić - to tańsze jak tankowanie auta, kwa.
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
dragster, przy salonie Forda, wjazd od Gliwic...może ktoś tam się z cena pomylił :szeroki_usmiech jestem ciekawy jaka cena dzisiaj :diabelski_usmiech
bywam czasami w Gliwicach/Zabrzu i zawsze tankuje na Shellu...lecę sobie od centrum M1 w kierunku A4 i zjeżdżam na Gliwice chyba na drogę 78(ta ulica gdzie jest ElproSys/MAHA)...i zaraz przy zjeździe jest ta stacja...chyba najtaniej mają w niedziele...zawsze tam leje jak jestem na śląsku :szeroki_usmiech
Qrwa jeszcze chwila i butelka średniej klasy piwa będzie tańsza niż pół litra ropki :shock:
Widziałem kiedyś koszulkę z napisem "Piwo to moje paliwo", chyba będę musiał taka kupić :lol:
bo chca miec ogłupiały naród! Po co ma ktos domagac sie swich praw tudziez czegos tanszego! lepiej niech sie opija, a limuzyny rządowe nie beda miały ciasno na drodze! Tylko ciekawe kiedy wpadna na to, ze ludzie ogranicza jazdy itd. i mniej bedzie tej kasiorki.......
ceny paliw- uk edinburgh bp-1.39 diesel, londyn shell diesel 1.50, niemcy stacja esso 1.40euro diesel,polska shell dzierzoniow 5.35 diesel bp niemcza 5.36 diesel, jest bardzo mile zaskoczony obsluga na stacji paliw w DZIERZONIOWIE shell
ceny paliw- uk edinburgh bp-1.39 diesel, londyn shell diesel 1.50, niemcy stacja esso 1.40euro diesel,polska shell dzierzoniow 5.35 diesel bp niemcza 5.36 diesel, jest bardzo mile zaskoczony obsluga na stacji paliw w DZIERZONIOWIE shell
W sobotę na Shellu w Dzierżoniowie ON był po 5.29zł. Najtaniej w całej okolicy.
Grożą nam kary za łamanie norm jakości powietrza, a rząd chce ograniczenia emisji przez transport - alarmuje "Rzeczposp…
Według informacji dziennika rząd może zaproponować większe opodatkowanie rejestracji starych samochodów, szczególnie tych z silnikiem Diesla. - Bardzo skuteczną metodę ograniczenia zapylenia komunikacyjnego mają Niemcy: ustawodawstwo krajowe umożliwiało tworzenie miejskich stref, do których mogą wjechać tylko samochody spełniające normy emisji. Dzięki temu w ciągu kilku lat zanieczyszczenie powietrza spadło w przypadku pyłów o 50% - podkreśla Wojciech Szymalski, prezes stowarzyszenia Zielone Mazowsze.
Totalna bzdura. Za taką emisje paskudztwa odpowiadaja ludzie palący w piecach czym popadnie. Mieszkam na osiedlu domów kjednorodzinnych i wieczorem nie da się wyjść z psem bo tak strasznie dusi palony plastik, lakierowane drewno i inne świństwa. Dym ścieli sie po ziemi i dusi, taki ciężki. Auta niewiele do tego mają.
parasite jeden z komentarzy pod artykułem do którego zapodałeś link. Wg. mnie gość ma dużo racji i tu leży główny problem, ale rząd ma lepszy sposób na dorobienie do budżetu, bo sami najlepiej wiedzą, że w Naszym kraju więcej jest aut leciwych niż nowych, na których by już nie było takiego zarobku.
Totalna bzdura. Za taką emisje paskudztwa odpowiadaja ludzie palący w piecach czym popadnie. Mieszkam na osiedlu domów kjednorodzinnych i wieczorem nie da się wyjść z psem bo tak strasznie dusi palony plastik, lakierowane drewno i inne świństwa. Dym ścieli sie po ziemi i dusi, taki ciężki. Auta niewiele do tego mają.
parasite jeden z komentarzy pod artykułem do którego zapodałeś link. Wg. mnie gość ma dużo racji i tu leży główny problem, ale rząd ma lepszy sposób na dorobienie do budżetu, bo sami najlepiej wiedzą, że w Naszym kraju więcej jest aut leciwych niż nowych, na których by już nie było takiego zarobku.
Bo taka jest prawda znam ludzi mający domy na"siłę" bo w bloku nie wypada . A palą wszystkim co jest w stanie się spalić. W nocy idą butelki,pojemniki po margarynie, stare kapcie itd... :lol:
znam osobe z 0,5 mln na koncie co pali czym sie da. plastik , smieci , butelki pet, ciuchy.,gume,kable opala
ostatnio mniej bo mu sie komin zapchal po butelkach pet
znam osobe z 0,5 mln na koncie co pali czym sie da. plastik , smieci , butelki pet, ciuchy.,gume,kable opala
Zaszczędził na węglu...
A'propos - nie narzekajcie że na paliwa nakładana jest akcyza. Na wegiel też będzie >
xtremesystems napisał/a:
Wczoraj Oszołom Piaseczno PB95 5.31, ON nie dojżałem
Dzisiaj rano Bliska na Wilczej/Koszykowej PB95 5.33, ON 5.39 Wczoraj widziałem tam cysternę z nową dostawą no i się skończyło +4gr dla obu paliw
Światełkiem w tunelu może być to, że po serii wzrostów cen hurtowych Orlenu wreszcie coś zaczeło spadać. Niestety nie dotyczy to ON
PB95
15-11-2011 4 190 zł/m3
11-11-2011 4 235 zł/m3
10-11-2011 4 248 zł/m3
09-11-2011 4 210 zł/m3
08-11-2011 4 203 zł/m3
05-11-2011 4 177 zł/m3
04-11-2011 4 173 zł/m3
03-11-2011 4 127 zł/m3
01-11-2011 4 118 zł/m3
ON
15-11-2011 4 419 zł/m3
11-11-2011 4 371 zł/m3
10-11-2011 4 359 zł/m3
09-11-2011 4 328 zł/m3
08-11-2011 4 319 zł/m3
05-11-2011 4 290 zł/m3
04-11-2011 4 297 zł/m3
03-11-2011 4 267 zł/m3
01-11-2011 4 232 zł/m3
Ceny netto
Ciekawostką jest to że w hurcie ON jest o dobrze ponad 10gr droższy od PB95 a na stacjach jakoś takiej różnicy nie ma
I niestety nie dotyczy OO - przyjechała dostawa - 4,22 brutto/l world record :shock:
[ Dodano: Wto 15 Lis, 11 08:53 ]
Zamieszczone przez Kiniu
Dzisiaj ORLEN Ustup, Zakopane:
ON - 5,49
ON Verva - 5,65
Pb 95 - 5,44
Pb 98 - 5,69
LPG - 2,84
Zobaczysz jakie ceny dowalą w szczycie czyli w okresie świąteczno-noworocznym. Będzie dobrze ponad 6 złotych bo przecież ceper przyjechał to i ceper wyjechać musi.
gdyby raz na jakis czas przepalił piec np obierkami ziemniaków to by się nie zapchał :twisted:
Zobaczysz jakie ceny dowalą w szczycie czyli w okresie świąteczno-noworocznym.
Nie musisz mi mówić wiem jak jest. To do czego są zdolni i jak w takim okresie potrafią wywindować ceny to masakra. Kurort musi zarobić na ceprach :szeroki_usmiech
Komentarz