machu, dobrze wiedzieć tyle, że przy cenie w moim mieście na Shell ON kosztuje 5,79 pln a na Tesco 5,59 ON (przynajmniej takie ceny były wczoraj :wink: )
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Biszczu, wypaliłem 2 baki gnojówki z auchan i jakoś pompki mi stukały, zalałem na innej stacji i po rozgrzaniu silnika cichną. spalanie jest taki same. z kolei kolega ma nowego accorda i-cdti i tylko na tym auchan tankuje i zadowolony.
No właśnie chciałbym poznać opinie o paliwach na stacjach Auchan, Tesco, Poczta Polska, PKS, Intermarche. Tankowałem tam wcześniej paliwo, ale do Lanosa (przeważnie gaz) do O2 leje tylko na BP, Statoil, Orlen etc.
W sumie na w/w stacjach nie jest to samo paliwo co na Orlenach i Lotosach ?
machu, dobrze wiedzieć tyle, że przy cenie w moim mieście na Shell ON kosztuje 5,79 pln a na Tesco 5,59 ON (przynajmniej takie ceny były wczoraj :wink: )
Biszczu - Tak jak mówisz -może Ci się to po prostu nie opłacać...
W Poznaniu polecam Shella na rondzie Obornickim. Ceny mają podobne do pobliskiej stacji Carrefour.
Ja raz zatankowałem na carrefour. Spytałem pana skąd biorą paliwo. Powiedział, że gaz z Gazpolu a resztę z "cośtam- Polu" Czyli nie bezpośrednio z Orlenu tylko z jakiejś hurtowni. Jakoś nie mam przekonania do takich hurtowni i małych stacji które od nich biorą. Ale to moje widzimisie i nie mam sygnałów, że coś z tym paliwem nietak.
Ja tankuję na różnych stacjaach (od Auchan po Shell) - i mówiąc szczerze, to nigdy nie odczułem jakiejkolwiek zmiany po zatankowaniu. Może Pb nie jest tak czuła na jakość? A moze tankujacy na stacjach firmowych traktują je jak "placebo" i stąd ich wątpliwości dotyczące stacji marketowych?
Dodam jeszcze, że widziałem jak u mnie na auchan stała cysterna orlenowska, przywiozła paliwo.
no właśnie ja jeszcze nigdy nie widziałem stojącej cysterny na takich stacjach, a mam Auchan, Tesco i Intermarche zaraz pod domem. Za to np. na stacji Ekopetrol widziałem jak stała cysterna BP... i bądź tu mądry skąd jest paliwo
Ja kilka razy tankowałem na Auchan i było OK ostatnio zatankowałem po raz ostatni. Na drugi dzień auto nie chciało zapalić spalanie skoczyło o około 2 litry, osiągi spadły. Znajomy pracuje w serwisie samochodów amerykańskich mówił mi, że już kilkukrotnie mieli auta do remontu silnika po paliwie z Auchan oraz zdecydowanie odradził mi tankowanie na tej stacji. Może wszystko zależy od dostawy/dostawcy? Nie wiem, wiem natomiast, że z Auchan już raczej nie skorzystam i teraz czekam na kartę Lotos :twisted:
Panowie, czytam, czytam i własnym oczom nie wierze. Awarie silnika po paliwie z Auchan??? Ja nie wiem jak to jest możliwe.
Dużo moich znajomych jeździ na paliwie spuszczanym, przepompowywanym z kanistrów, pochodzenia Białoruskiego gdzie jeszcze pośrednicy mogą coś namotać i nie mają żadnych problemów z dieslami. Czy to 1.9 ze skody czy 2.0 z VW czy 3.0 BMW. Nie wydaje mi się żeby paliwo było tam lepsze niż na Auchan z legalnej dystrybucji...
Ja przekazuję to co mi przekazano, nie byłem, nie widziałem tego silnika, ale tankować na Auchan po ostatnich perypetiach też nie zamierzam. Gdyby to paliwo było takie och i ach to myślę, że każdy by tam tankował bo taniej a tymczasem kilka osób z Wrocławia, z którymi rozmawiałem na temat tankowania powiedziały mi, że tankować można wszędzie byle nie Auchan.
Mam w rodzinie goscia, ktory do tourana 2.0 TDI (2007r chyba) leje olej opalowy i jezdzi..
Jak ma sie zepsuc to sie zepsuje. Jak maja Ci ukras to i tak Ci ukradna.
Że paliwo mamy prawie wszędzie ch*owe to inna sprawa :twisted: Ale jak na Auchan jest po 5.53 a na Bliskiej mam po 5.54 to wydam te 50 gr więcej dla własnej wiary
dudek_t, Ee... chyba tak, znajomy mi info tylko na szybko smsem podrzucił. Natomiast Orlen Verva tankowane przed chwilą - 5.99. W życiu baku za 278zł nie zatankowałem O.O Masakra jakaś...
Polityką nazywana jest zarówno działalność władz państwowych, sposób działania konkretnej organizacji czy taka realizacja celów, która ma doprowadzić do osiągnięcia określonych…
Komentarz