Skoro ma odejść ze stołka to musi coś po sobie pozostawić :diabelski_usmiech
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Co powiecie:
Pierwsze dni jesieni przyniosły nieznaczne, ale jednak obniżki cen paliw na stacjach. Oddalamy się od psychologicznej b…
W porównaniu z rokiem poprzednim sytuacja wygląda co najmniej komfortowo. Na rok 2012 obciążenia podatkowe (akcyza + opłata paliwowa) wyznaczaliśmy wg kursu euro na poziomie 4,3816 zł. Aktualne notowania wskazują, że kurs na rok 2013 będzie wyraźnie niższy - około 4,12 zł - wylicza Urszula Cieślak z BM Reflex.
Jeśli kurs naszej waluty wobec euro utrzymywać będzie się na poziomie 4,12-4,15 zł, a do tego spełnimy kryterium minimum unijnego, to wysokość podatku akcyzowego mogłaby zostać obniżona. Jednak zanim to nastąpi, Sejm będzie musiał zająć się przyjęciem nowelizacji ustawy o podatku akcyzowym.
Gdyby wszystko poszło po myśli kierowców, to benzyna bezołowiowa będzie tańsza nawet o 17-18 groszy na litrze. W przypadku oleju napędowego możemy mówić o cenie niżej o 7-8 groszy.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Ale 30gr jest na wszystkich shellach a ceny nie są tak wygórowane."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Mnie na BP auto najlepiej przyspiesza i najmniej pali."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Czyli 11-12% do góry. Podobnie podrozaly inne produkty.
Ot co chlodno analizuje - ale moja pensja wzrosła trochę więcej niż 12% w górę - także ciągle mogę pozwolić sobie na to samo, jak nie więcej.
Więc w tej kwestii nie jest źle.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
1.51 F za v power diesel - cena poszla o 1 pensa w gore w 2 dni :shock:
1.43 F za diesel
0.70-0.67 lpg (gaz) stacje shell edinburgh i livingston,
murco
1.44F - diesel
1.37 F -petrol
roznice miedzy vpowerem a zwyklym dislem jest , skoda malo brakuje z odrywa sie od nawierzchni :wink: ale sprubuje z 4 osobami kazda po 150 kilo i pelny bagaznik , wtedy, drodzy forumowicze sie wypowiem czy faktycznie daje v powera czy jest sciema , szerokosci na dlugosci !!!!prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rW Częstochowie na BP przy komendzie na Jana Pawła, znowu jakiś tłuk wycenił gaz na 2,99. Nie chcą zarabiać i mieć klientów? Nic im nie poradzę...To jest drożej nawet niż na Shellu na którym cena LPG na razie wynosi 2,92.
Komentarz
-
Komentarz