Skoro ma odejść ze stołka to musi coś po sobie pozostawić :diabelski_usmiech
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Co powiecie:
Pierwsze dni jesieni przyniosły nieznaczne, ale jednak obniżki cen paliw na stacjach. Oddalamy się od psychologicznej bariery 6 zł za litr benzyny. Kierowcy nie powinni oczekiwać jednak kolejnych znaczących...
W porównaniu z rokiem poprzednim sytuacja wygląda co najmniej komfortowo. Na rok 2012 obciążenia podatkowe (akcyza + opłata paliwowa) wyznaczaliśmy wg kursu euro na poziomie 4,3816 zł. Aktualne notowania wskazują, że kurs na rok 2013 będzie wyraźnie niższy - około 4,12 zł - wylicza Urszula Cieślak z BM Reflex.
Jeśli kurs naszej waluty wobec euro utrzymywać będzie się na poziomie 4,12-4,15 zł, a do tego spełnimy kryterium minimum unijnego, to wysokość podatku akcyzowego mogłaby zostać obniżona. Jednak zanim to nastąpi, Sejm będzie musiał zająć się przyjęciem nowelizacji ustawy o podatku akcyzowym.
Gdyby wszystko poszło po myśli kierowców, to benzyna bezołowiowa będzie tańsza nawet o 17-18 groszy na litrze. W przypadku oleju napędowego możemy mówić o cenie niżej o 7-8 groszy.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Ale 30gr jest na wszystkich shellach a ceny nie są tak wygórowane."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Mnie na BP auto najlepiej przyspiesza i najmniej pali."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Czyli 11-12% do góry. Podobnie podrozaly inne produkty.
Ot co chlodno analizuje - ale moja pensja wzrosła trochę więcej niż 12% w górę - także ciągle mogę pozwolić sobie na to samo, jak nie więcej.
Więc w tej kwestii nie jest źle.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
1.51 F za v power diesel - cena poszla o 1 pensa w gore w 2 dni :shock:
1.43 F za diesel
0.70-0.67 lpg (gaz) stacje shell edinburgh i livingston,
murco
1.44F - diesel
1.37 F -petrol
roznice miedzy vpowerem a zwyklym dislem jest , skoda malo brakuje z odrywa sie od nawierzchni :wink: ale sprubuje z 4 osobami kazda po 150 kilo i pelny bagaznik , wtedy, drodzy forumowicze sie wypowiem czy faktycznie daje v powera czy jest sciema , szerokosci na dlugosci !!!!prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
W Kielcach od lata na BP jest lpg po 2,73 na Shellu 2,74 zetaZamieszczone przez r2rW Częstochowie na BP przy komendzie na Jana Pawła, znowu jakiś tłuk wycenił gaz na 2,99. Nie chcą zarabiać i mieć klientów? Nic im nie poradzę...To jest drożej nawet niż na Shellu na którym cena LPG na razie wynosi 2,92.
Komentarz
-

jak cena dobra to zatankuje tej gnojówki. ciekawe czy różnica bedzie w stosunku do BP
Komentarz