to też prawda a tak naprawdę każdy kupuje co lubi i wg potrzeb ja np lubię kleklekle.... :lol:
Ceny paliw
Zwiń
X
-
CRAZYOLO, instalacja zwraca się po ok 30-40kkm, czyli 1,5 roku i już masz tańszą eksploatację. Fakt faktem, w benzynie masz świece, cewki, kable, droższy przegląd, filtry gazu, regulacje itd, w dieslu zaś turbo, dwumas, wtryski, egr, klapy gaszące itd. Eksploatacja i tak kosztuje, jak kto woli, co kto lubi. Mi na przykład przeszkadza klekot diesla, choć podoba mi się charakterystyka rozwijania momentu obrotowego . W benzynie doceniam to, że szybciej się grzeje, nie kopci i można ją wyżej kręcić. Przy gazie wnerwiające jest to, że co 300-400km trzeba zjechać zatankować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerPrzy gazie wnerwiające jest to, że co 300-400km trzeba zjechać zatankować
Zamieszczone przez blind_walkerinstalacja zwraca się po ok 30-40kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osrobie ok 600 km na zbiorniku
Zamieszczone przez piotrek_ospo ilu :diabelski_usmiech Przy obecnych cenach lpg i instalacji ok 2500 zł to dużo wczesniej.
Przy cenach 5,5 benzyna i 2,7 gaz wychodzi, ze zwróci się po mniej niż 20kkm. :szeroki_usmiech Czyli trochę ponad rok.
Jeśli chodzi o diesla, to wychodzi na praktycznie to samo, co z LPG.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os:diabelski_usmiech raptem o 60 zł a w chwili obecnej 2,54 zł x 8 = 20,32 zł
2,54 x 18 = 45,72 no i baniak na max 300km. Ale z drugiej strony do pelna za 140zl
Realnie to wychodzilo Pb po miescie 17l, a LPG wychodzi 20 do tego 1l na rozgrzewke na 100km.
Benzyna w ostatnich kilku tygodniach poszla z 5,4 na 5,8, mowa o 98.
91,8 vs. 56,2
Wiec drozszy przeglad to 200km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftON na tej samej stacji po 5,45 dzis po 5,71
ciekawe jaki teraz podadza powód podwyżki http://www.bankier.pl/inwestowanie/p...size=B&waluta=
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osCiekawe czy latem lpg bedzie jeszcze taniej :diabelski_usmiech moze zniknie "2" z przodu
[ Dodano: Nie 03 Mar, 13 15:53 ]
Niewspominając o cenie jaką pamiętam z dystrybutora, pod który zajechałem z ojcem pierwszy raz po założeniu LPG jeszcze w Fordzie Sierze w 1998r. Cena: 0,83zł. :wowArtur
Komentarz
-
Komentarz