Dokladnie....ja tez tam nie zatankuje.
W Krk na zakopiance mamy stacje Orlenu i Lukoil i poprzez obecnosc ruskich mozemy trochę taniej tankować na Orlenie.
ON 4,61 Verva ON 4,68 !!!
Pb 95 4,91 Verba Pb 98 4,98 !!!
Rozmawiałem z pracownikiem stacji i w cenach nie było błędu, a obniżka cen na Vervę jest już od wczoraj, przypuszcza, że może to być jakiś nowy wakacyjny pomysł ORLENU.
Z tego co zauważyłem na dwóch innych Orlenach w Lublinie różnice między Vervą a standardowym paliwem była już ok 20-25 gr.
Tankowałem dzisiaj drugie auto na tej samej stacji i generalnie nikt nic nie wie na temat rezygnacji z paliw premium na tej konkretnej stacji. Ceny bez zmian
Kris86, kiedyś w takiej samej sytuacji (stabilny dolar i ropa w dół) pracownik orlenu na moje pytanie czemu paliwo podrożało powiedział, że "owszem, ropa staniała, ale w Arabii Saudyjskiej, a Pan tankuje w Polsce" :roll:
Strasznie wysoka roznica miedzy PB a LPG... prawde mowiac zaczalem sie zastanawiac czy czasem kolejnego auta nie kupic pod gaz... np. A4 B7 1.6 MPI (trudno trafic ale czasem mozna) + dolozyc lpg...
przy 20.000 km rocznie to sie robi w kosztach juz spora roznica na korzysc gazu...
marlej, widzę że zaczynasz iść w właściwym kierunku
jeszcze sie okaze, ze bede mial trzecia Octavie II tyle ze teraz 1.6 MPI + dolozone lpg... ale po prostu sobie tu licze koszty spalania na 20.000 km rocznie i przewaga na korzysc lpg jest gigantyczna...
Komentarz