dj1910, przelotówka swoją drogą, ale w centrum Częstochowy przy komendzie na BP jeszcze nie dawno gazidło kosztowało 2,15. Teraz zjechali do 2,09.
Nie wiem czym to jest podyktowane, ale święte miasto jest naprawdę drogie jeśli o LPG chodzi. Wszędzie gdzie bym się nie ruszył - jest taniej.
Niesmaczne...
PS: może kler z klasztoru dołożył do ceny wyjściowej swoją narzutkę :twisted:
Tak dla porównania ceny paliw na Litwie (trasa od Wilna do granicy w stronę Suwałk):
ON: 1,030 - 1,155Euro/l
Pb95: 1,100 - 1,250Euro/l
LPG: 0,499 - 0,550Euro/l
Te najniższe ceny to na stacji 1-2-3 przy Centrum Handlowym MEGA w Kownie...
dj1910, przelotówka swoją drogą, ale w centrum Częstochowy przy komendzie na BP jeszcze nie dawno gazidło kosztowało 2,15. Teraz zjechali do 2,09.
Nie wiem czym to jest podyktowane, ale święte miasto jest naprawdę drogie jeśli o LPG chodzi. Wszędzie gdzie bym się nie ruszył - jest taniej.
Niesmaczne...
PS: może kler z klasztoru dołożył do ceny wyjściowej swoją narzutkę :twisted:
no coś musi być na rzeczy w SC, jestem nad morzem (okolice N.D. Gdańskiego) i tutaj LPG od 1,88 do 1,95.
Wracając w niedzielę z Wrocławia , Orlen na S8 5.26 Pb95 , a w Sieradzu Orlen 4,66
Zapewne na MOP Michałowice, bo to jedyna stacja na S8 w rejonie i nie ma alternatywy-konkurencji
Wystarczy zatankować we Wrocławiu po za S8 lub dalej np. w Oleśnicy lub dalej w Sycowie. Zjazdy i dojazdy (jest bliziutko) z S8 do tych stacji wart jest aby nie przepłacać na S8
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz