kiko, jak Ty to zrobiłeś przez to okienko?? Dało się bez rozbierania szafy?? Jak coś to kiedy będziemy mogli się spiknąć, bo mi znowu zaczynają zegary szwankować, a rozbierać to wszystko znowu mnie denerwuje
[O1] Wskaźniki,zegary,kontrolki,szafa-naprawa
Zwiń
X
-
Witam wszystkich. Zanioslem do servisu elektroniki licznik i zlecilem im przelutowanie wspomnianych w instrukcji rezystorow i stabilizatora. Po odebraniu licznika odcielo mi imo (kontrolka imo nie pali sie jednak na desce) a wskazowki dalej leza. Serwis przyznal sie, ze nie sprawdzal, czy rezystory sa sprawne (bo rzekomo potrzebuja do tego schematu) tylko poprawil luty. Czy ktos ma jakis pomysl jak teraz podejsc do tematu? Z gory dziekuje
Komentarz
-
-
Piotr81r, a nie podmienili ci zegarów przypadkiem :?: :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Drodzy forumowicze, czy ktoś zna jakiś zakład w Łodzi który podejmie się naprawy zegarów w Octavce 1? Byłem w jednym warsztacie, było dobrze przez tydzień, ale potem znów wskazówki zaczęły opadać Dostałem informację,że prawdopodobnie licznik będzie do wymiany.Zanim to zrobię chciałbym jeszcze spróbować je ogarnąć.Ma ktoś jakiś namiar na kogoś kto pomoże i jest w stanie to zrobić?sabakuto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ahmed799 Zobacz wpissabakuto ogarnij to sam. Miałem podobnie jak Ty zrobiłem i po tygodniu ta sama sytuacja. Kupiłem odsysacz cyny i po kolei dobrze wygrzałem i zalałem na nowo cyną. Odpukać od ok roku mam spokój. A już chciałem wymieniać zegary.sabakuto
Komentarz
-
-
Hej, ludzie, jest tu ktoś jeszcze? Macie w ogóle jeszcze Octavie?
U mnie po lutowaniu zaczęła działać wskazówka temperatury, szybkościomierza i poziomu paliwa. Ale przestał działać zegar elektroniczny z godzinami (z kilometrami działa), a wskazówka obrotów przy dodawaniu gazu skokowo szła do wartości maksymalnej, tam się zatrzymała i tam już została. Przez przypadek odkryłem, że stabilizator TLE nagrzewa się tak, że po kilkunastu sekundach nie można go dotknąć. Czy to normalne zjawisko? Co o tym wszystkim sądzicie?
Pozdrowienia!
Komentarz
-
Komentarz